تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۰
با وجود اعلام رشد ۸/۸ درصدی بخش صنعت توسط دولت اما آمارها می گوید اشتغال زایی بخش صنعت در سیستان و بلوچستان چنگی به دل نمی زند.
فعالیت 55 درصدی شهرک صنعتی زاهدان/ سهم ناچیز صنعت در اشتغال پهناورترین استان کشور
به گزارش عصرهامون، چندی پیش بود که دولتمردان از رشد 8/8 درصدی بخش صنعت خبر دادند اما مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی ضمن ناکافی دانستن جذب بیکاران در بازار صنعت از افزایش 5/2 درصدی کارجویان در 5 سال آینده خبر داده است.
علی رغم اینکه بخش صنعت در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان موتور محرکه اقتصادی محسوب می شود اما آمارها از اشتغال زایی بخش صنعت در ایران چندان چنگی به دل نمی زند و کمی بیشتر از ۷ میلیون نفر در این بخش به کار اشتغال دارند.
به تناوب اوضاع نامناسب اشتغال زایی در بخش صنعتی کشور قابل در استان سیستان و بلوچستان وضعیت بحرانی تری دارد، نادر میرشکار رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از از 1350 واحد و بنگاه کوچک و متوسط در استان نزدیک به 60 درصد تا 70 درصد فعال محسوب می شوند به عصرهامون گفت: ظرفیت اشتغال اسمی در بخش صنعت سیستان و بلوچستان 25 هزار نفر است.
در هر حال نگاه کردن به این آمارها نشان از سهم اندک بخش صنعت در اشتغالزایی جوانان سیستان و بلوچستانی که از قضا جزء استانهایی است که بالاترین آمار بیکاری را یدک می کشد.
میرشکار اما در ادامه می گوید: بخش صنعت سیستان و بلوچستان نیز علی رغم اینکه 1350 واحد و بنگاه کوچک، متوسط و بزرگ در استان برای آنها  پروانه بهره برداری صادر شده است اما تنها 14 واحد است که بالای 100 نیروی کار دارند و بقیه واحدهای کوچک هستند که به صورت کارگاهی اداره می شوند.
سیستان و بلوچستان از استان‌هایی است که نرخ بالای بیکاری را به خود اختصاص داده است، به طوری که حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس نیز با بیان این ‌که سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ نیروی جوان و بالاترین نرخ بیکاری را در کشور دارد، معتقد است: با وجود آمارهایی که ذکر شده، نرخ بیکاری در این استان بالای 50 درصد است که مشکلات جدی را برای خانواده‌های استان به‌وجود آورده است.
هر چند سیستان و بلوچستان در زمره بیکارترین استان های کشور قرار دارد که سهم صنعت نیم بند این استان در اشتغال زایی بسیار ناچیز است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در حال حاضر 55 درصد شهرک صنعتی زاهدان فعال است ادامه می دهد: با بررسی ها انجام گرفته 130 واحد برای راه اندازی و برگشتن مجدد به چرخه تولید در استان شناسایی شدند.
اما کارشناسان بر این باورند که مشکلات متعددی باعث شده است امروز چرخ صنعت در استان لنگ بزند که شاید مهم ترین آن فراموش شدن پهناورترین استان کشور از سوی دولت تدبیر و امید باشد.
حالا اما مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با ترسیم وضعیت بازار کار در بخش صنعت، برآورد کرده وضعیت تقاضا برای کار در ایران طی ۵ سال آینده افزایش یابد و به عبارتی بیکاری تشدید خواهد شد و صف تقاضا برای کار دستکم تا افق ۱۴۰۰ همچنان شلوغ باقی بماند.
این اوضاع اما استان سیستان و بلوچستان که آمار بالای از بیکاران را در خود جای داده است بسیار سخت است و به نظر می رسد باید دولت تدبیر و امید ریز بینانه تر مشکلات این استان را رصد کند و چاره ای برای آن بیاندیشد.
مهر می نویسد: ایجاد و تامین اشتغال، به ویژه برای جوانان همواره یکی از دغدغه های جامعه و سیاست گذاران اقتصادی بوده است. در حال حاضر، با توجه به رشد جمعیت در دهه های قبل و جذب ناکافی نیروی کار در مشاغل و نیز ترکیب نیروی کار که بخش بزرگی از آن را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، اشتغال به یک چالش مهم برای دولت تبدیل شده است.
برآوردها نشان می دهد که در ۵ سال آینده به طور متوسط ۲.۵ درصد به افراد متقاضی کار در جامعه ایران اضافه خواهد شد. این موضوع توجه جدی به اشتغال زایی فعالیت های اقتصادی به منظور پاسخگویی به این موضوع را نمایان می سازد.
در این میان، بخش صنعت به طور بالقوه نقش مهمی در جذب نیروی کار دارد. با این حال، بررسی ها نشان می دهد که با وجود اینکه رشد صنعتی در گذشته رخ داده، این رشد به میزان قابل توجهی فرصت جذب بیکاران و کاهش نرخ بیکاری را فراهم نکرده است.
فی الواقع اگر امروز دولت تدبیر امید فکری به حال وضعیت بحرانی صنعت در استان سیستان و بلوچستان نکند مسلما در سالهای آینده و با ورود نیروی کار جدید صف بیکاران استان سیستان و بلوچستان طویل تر از امروز خواهد شد.
در هر حال با توجه به اینکه اقتصاد ایران طی سال های آینده با عرضه قابل توجه نیروی کار با تحصیلات دانشگاهی روبرو است، تقویت بخش صنعت استان سیستان و بلوچستان می تواند فرصت های شغلی مناسب را برای این افراد فراهم کند.
 
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcb0fbw.rhbzwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما