تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۳
تنها کارگاه حناسایی شهرستان دلگان از چندین سال قبل به دلایل نامعلومی تعطیل شده است.
قفل تنها کارگاه حناسایی جنوب سیستان و بلوچستان همچنان در انتظار کلید دولت بنفش+ تصاویر
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از دلگان پرس، شهرستان دلگان با داشتن آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز از محدود مناطقی در کشور است که محصول حنا در آن هر سال در 3 چین برداشت می شود. اما یکی از عمده مشکلات حناکاران دلگانی نبود کارگاه حناسایی و صنایع بسته بندی و فراوری آن در این شهرستان است که باعث شده است حنای این منطقه به اسم سایر مناطق بسته بندی و به بازار عرضه شود.
یک کارگاه حناسائی وابسته به بخش خصوصی چند سال قبل در شهرستان دلگان مدتی کوتاه فعالیت می کرد ولی بعد از چند مدت از کار افتاده است،کارگاهی که با آغاز فعالیتش می تواند چند جوان بیکار درآن مشغول به کار شوند. کارگاهی که کلیدهای دولت یازدهم که وعده بازگشایی همه قفل ها را داده بود، نتوانست قفل های زنگ زده آن را باز کند.

حسن بامری یکی از کشاورزان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه نبود کارگاه حناسازی در این شهرستان یکی از عمده مشکلات حناکاران دلگانی است اظهار کرد: حنای شهرستان دلگان با قیمت بسیار پایین توسط دلالان و واسطه ها خریداری می شود و با قیمت بسیار بالایی در شهرهای دیگر به فروش می رسد.
وی افزود: این برای کشاورزی که با مشقت و زحمت بسیار محصول حنا را به دست می آورد بسیار سخت است که حنا را با قیمت اندکی به فروش برساند و در فصلی دیگر همان حنای فراوری شده را به اسم شهری دیگر و با قیمت بالاتری بخرد.
این کشاورزی دلگانی با بیان اینکه یک کارگاه حناسایی در این شهرستان به مدت زمان کوتاهی فعال بود تصریح کرد: اگر آن کارگاه حناسایی در شهرستان دلگان فعال بود چرا کشاورزان با معضلات رویرو بشوند.
حسن بامری خاطر نشان کرد: دولت باید به کمک کشاورزان بیایید و این کارگاه حناسایی را دوباره راه اندازی کنند.

یارمحمد بامری مدیرجهاد کشاورزی دلگان درگفت وگو با یکی از رسانه ها اظهار کرد: خشکسالی ها و مشکل در بازاریابی مناسب و شناسایی بازارهای هدف از دیگر موانع تولید حنا در دلگان به شمار می رود که باید به صورت ویژه به آن نگاه شود.
وی افزود: خشکسالی و نبود کارخانه بسته‌بندی، حنای مرغوب شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان را با چالش جدی مواجه کرده به طوری که دستان نوعروسان این منطقه با حنای خارج استان آراسته می‌شود.
یارمحمد بامری بیان کرد: با توجه به سطح زیر کشت 1950هکتاری در این استان در صورت ایجاد کارخانه های بهداشتی از قبیل شامپو و صابون که حنا در آن ها کاربرد دارد، می توان بهره وری و اثرگذاری این محصول را روز به روز افزایش دهیم و برای صدها نفر هم شغل ایجاد کرد.
مدیرجهاد کشاورزی دلگان گفت: حنا از جمله مواد آرایشی سنتی با خواص دارویی فراوان است که زنان سیستان و بلوچستان بویژه جنوب این استان از گذشته های دور تا به امروز برای ترسیم اشکال زیبا بر دست و پا و رنگ کردن سر خود از آن استفاده می کنند و ریشه در فرهنگ این دیار دارد.
وی تصریح کرد: گیاه دارویی حنا به صورت درختچه یا درختی با برگ های سبز متمایل به خاکستری بیضی و گل هایی به صورت خوشه گرزن بزرگ به رنگ سفید یا زرد بسیار خوشبو با میوه های خشک و شکوفا حاوی دانه های خیلی کوچک است.
بامری با بیان اینکه رویشگاه اصلی گیاه حنا ایران در مناطق جنوبی از جمله اطراف بندرعباس، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد است، گفت: این گیاه در دلگان واقع در جنوب استان با توجه به شرایط آب و هوایی رشد خوبی دارد.
مدیرجهاد کشاورزی دلگان افزود: حنا با توجه به داشتن ترکیب تانن دارای خاصیت قوی قابض است، به همین دلیل از آن به صورت خوراکی برای درمان اسهال خونی، زخم های روده‌ ای و معده‌ ای نیز استفاده می‌ کنند.
 وی اظهار کرد: این گیاه همچنین برای مصرف خارجی و موضعی به عنوان ضد اگزما، بیماری پوستی و بیماری قارچی پوست و درمان زخم‌ ها کاربرد دارد. درمان قارچ های پوست سر و جزام، رفع اگزما، جلوگیری از عرق دست و پا و بهبود ترشحات سوزاکی از دیگر خواص دارویی گیاه حناست.
بامری خاطر نشان کرد: از حنا در بسیاری از نقاط جهان از جمله مصر، هندوستان، ایران، پاکستان، افغانستان، اروپای مرکزی و آمریکا برای رنگ کردن مو استفاده می شود و هم اینک محصولات زیادی از این گیاه برای مراقبت و محافظت از مو در جهان ساخته می شود، رسمی که همچنان در این دیار پا برجاست.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccpmq4.2bqme8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما