چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸ ,23 October 2019
0
Share/Save/Bookmark
۰
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۲
نظارت بهداشتی دامپزشکی بر ذبح دام در روز عید قربان
 
کارشناس اداره دامپزشکی شهرستان میرجاوه گفت: به مناسبت عید سعید قربان اکیپ های ثابت و سیار بازدیدهای قبل و بعد از کشتار دام انجام می دهند.
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، مسعود رفاع در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد: به مناسبت عید سعید قربان، بازدیدهای قبل و بعد از کشتار دام توسط اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی انجام می شود،  از چند روز قبل عید تا روز عید قربان اکیپ های ثابت و سیار بازرسی لازم برای سلامت دام ها را انجام می دهند و در روز عید قربان نیز اگر دامی بیمار باشد مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به ویژگی های یک دام سالم، افزود: دام سالم ظاهر عمومی خوبی دارد تحرکش خوب است، ترشحات از بینی ندارد و تنفس راحتی دارد، در این زمینه پوسترهایی در بین فروشندگان دام توزیع شده و کارشناسان دامپزشکی در محل خرید و فروش دام ها حضور دارند و نظارت لازم را انجام می دهند.

وی خاطرنشان کرد: هیچگونه ورود دام از مرز نداشتیم و تاکنون نیز هیچ مورد مشکوک بیماری در دام ها مشاهده نشده است اما مردم باید هنگام ذبح دام نکات ایمنی را رعایت کنند تا از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری در امان بمانند و با توجه به وجود برخی بیماری های مشترک بین دام و انسان باید موارد حفاظتی انجام گیرد از جمله وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و یا عینک محافظ همراه داشته باشند، هنگام ذبح مراقب بریدگی های احتمالی باشند.

وی تاکید کرد : با توجه به مشاهده چند مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان، گوشت باید 24 ساعت دوره پیش سرد را طی کند و در دمای یخچال نگه داری شود و از آنجاییکه جگر بیشتر در معرض آلودگی است در روز عید نیزباید جگر پس از نگه داری در یخچال نگه داری و سپس مصرف شود و در صورت استفاده سریع، باید کاملا مغز پخت کامل شود و از مصرف نیم پز به شدت خودداری کنند.

وی تصریح کرد: علایم تب کریمه کنگو بسیار شبیه به انفولانزای ساده است بعد از چند روز خونریزی جلدی از بدن  آغاز می شود و کسی که سابقه ذبح دارد در صورت مشاهده این علایم به مراز بهداشتی از جمله بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کنند.
انتهای پیام/4941

 

 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۸۸۲۱۱


ارسال