وی با اشاره به ویژگی های یک دام سالم، افزود: دام سالم ظاهر عمومی خوبی دارد تحرکش خوب است، ترشحات از بینی ندارد و تنفس راحتی دارد، در این زمینه پوسترهایی در بین فروشندگان دام توزیع شده و کارشناسان دامپزشکی در محل خرید و فروش دام ها حضور دارند و نظارت لازم را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: هیچگونه ورود دام از مرز نداشتیم و تاکنون نیز هیچ مورد مشکوک بیماری در دام ها مشاهده نشده است اما مردم باید هنگام ذبح دام نکات ایمنی را رعایت کنند تا از خطرات احتمالی ابتلا به بیماری در امان بمانند و با توجه به وجود برخی بیماری های مشترک بین دام و انسان باید موارد حفاظتی انجام گیرد از جمله وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و یا عینک محافظ همراه داشته باشند، هنگام ذبح مراقب بریدگی های احتمالی باشند.
وی تاکید کرد : با توجه به مشاهده چند مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان، گوشت باید 24 ساعت دوره پیش سرد را طی کند و در دمای یخچال نگه داری شود و از آنجاییکه جگر بیشتر در معرض آلودگی است در روز عید نیزباید جگر پس از نگه داری در یخچال نگه داری و سپس مصرف شود و در صورت استفاده سریع، باید کاملا مغز پخت کامل شود و از مصرف نیم پز به شدت خودداری کنند.
وی تصریح کرد: علایم تب کریمه کنگو بسیار شبیه به انفولانزای ساده است بعد از چند روز خونریزی جلدی از بدن آغاز می شود و کسی که سابقه ذبح دارد در صورت مشاهده این علایم به مراز بهداشتی از جمله بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کنند.
انتهای پیام/4941
https://www.asrehamoon.ir/vdcjv8eo.uqeovzsffu.html