تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۶
در ادامه واردات آلوده به کشور بار دیگر خبر ورود 20 آفت قرنطینه ای از مرزهای کشورسبب نگرانی کشاورزان از عواقب واردات و قاچاق محصولات کشاورزی شد.
ورود 20 آفت قرنطینه ای با مجوز رسمی به سفره ایرانیان/  سوسک حنایی و گرینینگ سهم جنوب شرق از آفات وارداتی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، چندی پیش بود که محموله 150 تنی انبه که از پاکستان وارد ایران شده بود به دلیل وجود مگس مدیترانه ای به این کشور عودت شد. در ادامه این واردات بار دیگر خبرها حکایت از واردات 20 آفت قرنطینه ای از مرزهای کشور دارد.
علی ای حال مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از ورود ۲۰ آفت قرنطینه‌ای به کشور خبر داده اند و این روز ها بازار دوگانه گویی‌ درباره چگونگی ورود این آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای داغ است و این مسئله سبب درد سرهای زیادی برای دولت و کشاورزان شده که سالانه میلیارد ها تومان را صرف کنترل این آفات می کنند.
با این حال مگس میوه زیتون، مگس مدیترانه‌ای، سوسک حنایی خرما، کرم ساقه خوار برنج، سوسک حنایی خرما و  بیماری‌های جاروک و گرینینگ دستاورد های واردات میوه ای است که با مجوز رسمی وارد کشور می شوند و در این بین سهم سیستان و بلوچستان گرینینگ مرکبات ، لارو مگس مدیترانه ای و سوسک حنایی خرما است که به گفته کارشناسان امکان ریشه کن کردن و نابودی آنها وجود ندارد و تنها کاری که می‌توان انجام داد کنترل این آفات با صرف هزینه‌های هنگفت است.
 آفات سوسک حنایی و گرینینگ سهم جنوب شرق از واردات
هر چند به گفته برخی مسئولین این آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای از طریق قاچاق محصولات کشاورزی، وارد کشور می شوند و امکان ورود آنها از طریق مبادی رسمی وجود ندارد.
بااین حال سالانه هزاران تن میوه از طریق مرزهای سیستان و بلوچستان وارد کشورمی شود که نظارت ویژه مسئولین امر در این زمینه را می طلبد.
به گفته مدیر کل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور سوسک حنایی خرما (سرخرطومی حنایی خرما) از آفاتی ست که در سیستان و بلوچستان وجود دارد و سطح آلودگی آن در دست کنترل است.
آهنگران افزود: نخلی که مورد حمله این سوسک قرار می‌گیرد، یکسال بعد از پا در می‌آید و می‌افتد به همین دلیل همکاران ما به محض آلودگی یک نخل، فورا آن را قرص گذاری می‌کنند تا آفت از بین برود و نتواند درون نخل را پوچ و تهی کند.
امحای درخت مرکلات تنها راه نجات درخت آلوده به گرینینگ
وی با اشاره به واردات قاچاق پاجوش خرما از کشورهای همسایه به سیستان و بلوچستان گفت: ممکن است یک باغدار سیستان و بلوچستانی که با کشاورزان پاکستانی و یا کشورهای حاشیه خلیج فارس مراوده دارد اقدام به آوردن پاجوش آلوده از آن نقاط کرده باشد بدون آنکه خودش هم بداند دارد چه کاری انجام می‌دهد.
وی بیماری گرینینگ مرکبات را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: این بیماری مشخص نیست از چه زمانی وارد کشور شده اما ابتدا در استان سیستان و بلوچستان مشاهده شده است.
آهنگران با بیان اینکه درحال حاضر علاوه بر سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان نیز درگیر این بیماری است، افزود: میزبان این بیماری مرکبات هستند و هزینه کنترل آن فوق العاده زیاد است.
به گفته این مقام مسئول، در سازمان حفظ نباتات کشور سمی برای کنترل  بیماری‌هایی مانند جاروک و گرینینگ (میوه سبز)  وجود ندارد و وقتی درخت آلوده شد، راهی جز امحای آن باقی نمی‌ماند.
علی ای حال ورود آفات این روز ها تبدیل به زنگ هشداری برای مسئولین شده است که باید هر چه زودتر نسبت به آن اقدام کنند تا پیش از اینکه  کشاورزان  دست از کار بکشند و در حاشیه شهرها به شغل کاذب روی آورند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcawyna.49na615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما