تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
بعد از انتقادات گسترده در خصوص واگذاری بندر چابهار به خارجی ها اکبر ترکان گفت: اصل این موضوع به وزارت راه مرتبط می‌شود و به سازمان منطقه آزاد مربوط نیست.
جا خالی به سبک ترکان/ توپ واگذاری بندر چابهار به هندی ها در زمین وزارت راه
به گزارش عصرهامون، چندی پیش بود که اکبر ترکان مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، واگذاری بلندمدت بندر چابهار به هندها را رسانه ای کرد و خبر داد که تنها بندر اقیانوسی ایران با فرمولی مشخص در اختیار مهاراجه ها قرار گرفته است.
اما بعد از سخنان ترکان بود که بسیاری این واگذاری را خلاف روح اقتصاد مقاومتی عنوان کردند و اینگونه قراردادها را ناشی از بی اعتمادی دولت به بخش خصوصی دانستند.
در همین راستا برخی از نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با انتقاد از واگذاری بندر چابهار آن را با قرارداد ترکمنچای مقایسه کردند.
محمدنعیم امینی فرد رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان  با یادآوری اخباری مبنی بر واگذاری بندر چابهار به هندی ها، گفت: به طور حتم مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان چرایی این واگذاری و همچنین تبعات و پیامدهای آن را به طور دقیق بررسی خواهد کرد.
کارشناسان نیز واگذاری بندرچابهار به هندی ها را باعث وابستگی بیشتر کشور به بیگانگان می دانند که پیامد آن بیکاری نیروهای بومی است.
علی ای حال در میان توصیه های رهبر انقلاب در خصوص تکیه بر توان داخلی، واگذاری این بندر استراتژیک به کشوری دیگر نشان می دهد دولتی ها هنوز آن طور که باید به نیروها و ظرفیت های داخلی که یکی از مولفه های اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی است توجه نمی کنند.
صاحبنظران نیز بر این باورند که هر نوع واگذاری که اقتصاد کشور را هدف قرار گیرد باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
محمد صادق کوشکی استادیار دانشگاه تهران در همایش «خسارت محض» نیز در خصوص واگذاری این بندر به هندی ها گفت: در برجام تعهد 25 ساله داده اند و اداره بندر چابهار را به شرکت هندی واگذار کرده اند کدام کشور عاقلی بندر راهبردی خود را در کمال سکوت به هندی ها می دهد؟ اگر فردا روزی کسی بخواهد این قراردادها را لغو کند باید خسارت آنها را از بیت المال بدهیم.
اما بعد از انتقادات گسترده به سخنان ترکان در خصوص واگذاری این بندر به خارجی ها بود که وی در رابطه با چگونگی واگذاری اداره بندر چابهار به هندی‌ها گفت: اصل این موضوع به وزارت راه مرتبط می‌شود و به سازمان منطقه آزاد مربوط نیست. 
دبیر شورای عالی منطقه آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت: بندر چابهار جزء منطقه آزاد نیست و این بندر در حوزه وزارت راه قرار دارد. 
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت راه قرارداد توسعه با هندی‌ها بسته است، تصریح کرد: قراردادی بین روسای جمهوری ایران، افغانستان و نخست وزیر هند برای همکاری سه جانبه منعقد شده که این قراردادها به سازمان منطقه آزاد مرتبط نمی‌شود و مربوط به وزارت راه و سازمان بنادر است.  
با این تفاسیر اما واگذاری بندر استراتژیک ایران به خارجی ها در حالی که مقام معظم رهبری بارها بر تحقق اقتصاد مقاومتی و تکیه بر ظرفیت های داخلی تاکید نموده اند تعجب برانگیز است.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcepe8v.jh8voi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما