تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۰
گزارشی از عملیات های رزمندگان اسلام در مقابل دشمن متجاوز؛

8 سال دفاع مقدس و آرزوهای بر باد رفته صدام حسین/ بسیج ایرانی ها در دفاع از وطن اسلامی

طی 8 سال تجاوز رژیم بعثی عراق به کشورمان، رزمندگان اسلام عملیاتهای مختلفی را برای دفاع از وطن اسلامی انجام داده اند.
8 سال دفاع مقدس و آرزوهای بر باد رفته صدام حسین/ بسیج ایرانی ها در دفاع از وطن اسلامی
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، هشت سال دفاع از وطن در برابر تجاوز رژیم بعثی عراق، باعث شده است تا ایرانیان از روزهای 8 ساله جنگ به عنوان دفاع مقدس یاد کنند. روزهایی که بسیاری از ایرانی‌ها از جوانان تا کهن سالان راهی جبهه‌ های جنگ می‌شدند تا از وطن اسلامیشان در برابر دشمن متجاوز دفاع کنند. در حالی که صدام حسین بعثی تصور می‌کرد طی چند روز کل ایران را به تصرف خود در خواهد آورد و در تهران جام پیروزی را سرخواهد کشید، مردم کشورمان کاری کردند که او هشت سال پشت مرزهای ایران بماند و حتی بخشی از سرزمین خود را در مقطعی در اختیار رزمندگان مسلمان ایرانی ببیند.
اگر نبود کمک کشورهای غربی و عربی، قطعا صدام حسین جنگ را به ایران واگذار می‌کرد، بسیاری از نیروهای ارتش عراق را سربازان کشورهای عربی از جمله مصر، سودان، کویت، الجزایر و ... تشکیل می‌داد. ایرانیان در طول دفاع مقدس از شیوه‌هایی استفاده کردند که زمینه تعجب نظریه پردازان نظامی جهان را فراهم آورد.
عملیات طریق القدس، آزاد سازی شهر بستان
عملیات طریق القدس در سال دوم جنگ (آذرماه سال 1360) با سرعت بسیار و بر پایه تحولات جدید و شور و هیجان ایجاد شده در کشور، به عنوان بزرگ ترین عملیات خود در مقیاس گسترده، طرح ریزی کرد. سازماندهی نیروهای داوطلب با انگیزه شهادت طلبی در سازمان سپاه و در آستانه فرا رسیدن ماه محرم، برجسته ترین ویژگی این عملیات بود.
این عملیات نتایج بسیار خوبی نظیر آزاد سازی 650 کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی شامل شهر بستان، حدود 70 روستا، 5 پاسگاه مرزی و نیز تنگه استراتژیک چزابه، تجزیه شدن قوای سپاه سوم عراق، که با توانی بیش از 6 لشکر بخش های خوزستان را تحت اشغال داشت، موفقیت ابتکار عبور از منطقه رملی را به همراه داشت و از طرفی با توجه به خیانت های بنی صدر در آغازین روزهای دفاع مقدس به نوعی یک پیروزی بسیار بزرگبرای رزمندان به حساب می آمد.

عملیات فتح المبین، اتحاد قوای نظامی کشور
پس از مدت‌ها بحث و بررسی، فرماندهان نیروی زمینی ارتش، منطقه خرمشهر و فرماندهان سپاه پاسداران منطقه غرب دزفول را برای انجام عملیات بزرگ آینده پیشنهاد کردند که سرانجام منطقه پیشنهادی سپاه به دلایلی همچون تناسب یگان‌های خودی با وسعت این منطقه، تناسب شرایط طبیعی این منطقه با رزم قوای پیاده و ... جهت انجام عملیات فتح‌المبین برگزیده شد.
طرح‌ریزی عملیات افتخار آفرین فتح‌المبین از اواسط آبان ‌١٣٦٠ آغاز شد و پس از تلاش‌های مستمر و خستگی‌ناپذیر و انجام مشورت‌ها و هماهنگی‌های گسترده میان فرماندهان نظامی، سرانجام طرح این عملیات در 4 مرحله انجام شد که با پیروزهای بسیار گسترده ای برای رزمندگان کشورمان همراه بود.
از جمله نتایج این عملیات آزادسازی ‌٢٥٠٠ کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی، نزدیک شدن نیروهای خودی به مرز در منطقه غرب شوش و دزفول، خارج شدن شهرهای دزفول، اندیمشک و شوش و مراکز مهمی همچون پایگاه هوایی دزفول از تیررس توپخانه دشمن و دستیابی به چاه‌های نفت ابوغریب در ارتفاعات تینه، انهدام بیش از ‌٤ لشکر،‌٣٦١ دستگاه تانک و نفربر، ‌١٨ فروند هواپیما، ‌٣٠٠ دستگاه خودرو، ‌٥٠ توپ و ‌٣٠ دستگاه مهندسی ارتش عراق، به غنیمت گرفته شدن ‌٣٢٠ دستگاه تانک و نفربر، ‌٥٠٠ دستگاه خودرو، ‌١٦٥ توپ، ‌٥٠ دستگاه مهندسی و مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات انفرادی، به اسارت در آمدن بیش از ‌١٥ هزار تن از نیروهای دشمن و کشته و مجروح شدن حدود ‌٢٥ هزار تن از نیروهای دشمن را می توان نام برد.

عملیات بیت المقدس، بر باد رفتن آرزوهای صدام حسین
یکی از این عملیات ها بیت المقدس بود که باعث آزاد سازی خرمشهر شد .در حالی که اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهم ترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد، آزاد سازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش باشد.
بر همین اساس، با توجه به این که منطقه عمومی غرب کارون آخرین منطقه مهمی بود که هم چنان در اشغال عراق قرار داشت، از یک سو فرماندهان نظامی ایران برای انجام عملیات در این منطقه اشتراک نظر داشتند، و از سوی دیگر عراق نیز که طراحی عملیات آزادسازی خرمشهر را پس از عملیات فتح المبین قطعی و مسجل می پنداشت، با در نظر گرفتن اهمیت این شهر و جایگاه آن در دفاع از بصره، به ضرورت حفظ این منطقه معتقد بود. از این رو، بلافاصله پس از اتمام عملیات فتح المبین، در حالی که قوای ارتش عراق در منطقه عمومی خرمشهر تقویت می شد، به تمام یگان های تحت امر قرارگاه مرکزی کربلا دستور داده شد تا ضمن بازسازی و تجدید قوا، به شناسایی و طراحی عملیات بپردازند.
رزمندگان اسلام در اولین اقدام خود پس از آزاد سازی شهر، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند. خبر آزاد سازی خرمشهر به سرعت در همه جا طنین افکند و ملت ایران اسلامی را که مدت ها در آرزوی شنیدن چنین خبر مسرت بخشی بودند، غرق در شادی و سرور کرد. مردم به خیابان ها ریختند و با پخش شیرینی به جشن و شادی پرداختند. در پایان آن روز امت شهید پرور ایران با حضور در مساجد، نماز شکر به جای آورده و با فرا رسیدن شب به یمن پیروزی حق بر باطل بر پشت بام ها ندای الله اکبر سردادند.
طی عملیات بیت المقدس 5038 کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شدند. علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج گردیدند. هم چنین 180 کیلومتر از خط مرزی تامین شد.

 عملیات والفجر 8، شکستن دنیا استکبار
یکی از عملیات های بسیار مهم که رزمندگان کشورمان در طول 8 سال دفاع مقدس انجام دادند عملیات والفجر 8 بود که در منطقه اروند رود و فاو عراق انجام شد،طی عملیات والفجر هشت، نزدیک به 800 کیلومتر مربع از خاک عراق آزاد و تلفات و خسارات سنگینی بر دشمن وارد شد. عراق در جربان این عملیات، نزدیک به 52 هزار تن کشته، زخمی و اسیر بر جای گذاشت که در میان کشته شدگان،1 فرمانده لشکر و 5 فرمانده تیپ، و در میان اسیران، چندین سرهنگ‌ ستاد، سرهنگ‌ دوم، سرگرد و افسر جزء خلبان هواپیما و چرخ‌بال چندین درجه‌دار وجود داشت.
در مجموع، 10 تیپ پیاده، کماندویی و نیروی مخصوص و 2 تیپ زرهی، 4 گردان ضد هوایی، 10 گردان جیش الشعبی و 5 گردان توپخانه دشمن 100 درصد منهدم شدند. هم‌چنین در جریان عملیات والفجر هشت (فاو) تعداد 74 فروند از هواپیماهای دشمن، 11 فروند چرخبال، 600 دستگاه تانک و نفر بر، 500 دستگاه خودرو نظامی، 20 عراده توپ صحرایی، 55 عراده توپ ضدهوایی، 2 فروند ناوچه موشک انداز و 5 دستگاه مهندسی، منهدم و 140 دستگاه تانک و نفربر، 250 دستگاه خودرو، 35عراده توپ صحرایی، 150 عراده توپ ضدهوایی و 3 دستگاه رادار موشک و دستگاه مهندسی از میان تجهیزات ارتش عراق به غنیمت رزمندگان ایران درآمد.
طی 84 روز نبرد گسترده که صحنه واقعی رویارویی نیروی نظامی و ماشین جنگی حزب بعث عراق با توان رزمندگان قوای ایرانی، ایران بر سواحل شمالی خور عبدالله و شبه جزیره فاو (شهر فاطمیه) مسلط و راه ورود عراق به خلیج فارس مسدود شد.

عملیات کربلای 5، نمایش قدرت رزمندگان اسلام
یکی از بزرگترین عملیات‌های رزمندگان در طول جنگ تحمیلی عملیات کربلای 5 بود، این عملیات در سال 1365 با رمز مبارک‌ یازهرا(ع) در منطقه‌ شلمچه‌ و شرق بصره‌ آغاز شد. سنگینی شرایط دشوار پس از عملیات کربلای 4 ضرورت انجام عملیات دیگری را ایجاب می‌کرد. عملیاتی که پیروزی آن تضمین شده باشد و ضمنا از جنبه نظامی ‌و سیاسی بسیار ارزشمند باشد تا آثار نامطلوب عدم فتح کربلای 4 را جبران کند.
ارزشمندترین منطقه موجود شلمچه بود که دشمن در آن مستحکمترین مواضع و موانع را داشت، به طوری که عبور از آن‌ها غیرممکن می‌نمود و با توجه به اصول نظامی ‌شناخته شده و محاسبات کمی، ضریب موفقیت بسیار ناچیز بود و بالطبع تضمین پیروزی از سوی فرماندهان عملیات را غیر ممکن می‌ساخت؛ لیکن ضرورت غیر قابل انکار ادامه جنگ در آن موقعیت و لزوم تسریع در تصمیم‌گیری پس از عملیات کربلای 4 سبب گردید که صرفا برای انجام تکلیف و با امید به نصرت الهی، تمامی ‌نیروهای خودی اعم از رزمنده و فرمانده برای عملیات بزرگ کربلای 5 آماده شوند.
از نتایج این عملیات می توان گفت که موقعیت سیاسی و نظامی‌عراق تضعیف شد و در نتیجه حملات گسترده این کشور به مراکز اقتصادی، صنعتی و مسکونی ایران بار دیگر آغاز شد. اوضاع جبهه های نبرد به سود قوای نظامی‌ایران تثبیت شد و سپاه پاسداران یکی از ارزنده ترین تجارب نظامی‌خود را کسب کرد، تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ افزایش یافته و به تصویب قطع نامه 598، که در آن برای اولین بار تا حدودی نظریات جمهوری اسلامی‌ایران لحاظ شده بود، در شورای امنیت سازمان ملل انجامید، حضور گسترده نظامی‌امریکا و متحدین او در خلیج فارس آغاز شد و یکی از هواپیماهای مسافربری ایران توسط ناوگان امریکا ساقط گردید، تعدادی از حجاج بی دفاع ایران توسط رژیم سعودی به شهادت رسیدند.
12 طی این عملیات کیلومتر پیشروی به طرف بصره و آزاد کردن 150 کیلومتر مربع ، آزاد سازی پاسگاه های بوبیان، شلمچه، کوت سواری و خین، آزاد سازی 14 کیلومتر از جاده آسفالته شلمچه - بصره، آزاد سازی جزایر بوارین، فیاض و ام الطویل، آزاد سازی 11 قرارگاه تیپ ارتش عراق، آزاد سازی روستاهای خرنوبیه، سعیدیه، حنین، سلیمانیه، هسجان، جاسم، عبور از کانال ماهی گیری، نهر دوعیجی و جاسم، استقرار در 10 کیلومتری بصره، تصرف دریاچه بوبیان و بخشی از کانال ماهی انجام شد.
درعملیات کربلای 5 بیش از 80 فروند هواپیما 700،دستگاه تانک و نفربر، 250قبضه توپ صحرایی و ضد هوایی، صدها قبضه انواع ادوات نیمه سنگین،1500 دستگاه خودرو 400،دستگاه انواع ادوات مهندسی و رزمی، مقدار زیادی سلاح سبک و مهمات دشمن منهدم شد.
در این عملیات همچنین 81 تیپ و گردان مستقل دشمن منهدم و 24 تیپ و گردان مستقل نیز آسیب کلی دیدند و تعداد 40 هزار نفر کشته یا زخمی‌و 270 نفر نیز اسیر شدند.(مشرق).

در 8 سال دفاع مقدس عملیاتهای مهم دیگری نظیر ثامن الائمه، رمضان، والفجر مقدماتی، خیبر، بد، کربلای 4 و ... انجام شده است که با رشادت های رزمندگان کشورمان انجام شده است.
 
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdchqmn6.23n6vdftt2.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما