تاریخ انتشار :جمعه ۲ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۲
با زمزمه های واگذاری بندر شهید بهشتی به هندوها ابهامات و فرضیات زیادی ایجاد شده می توان گفت کرسنت دیگری در حال شکل گیری است.
خطر کرسنت بندری این بار با حضور مهاراجه ها در چابهار/ اجرای FATF با کنار گذاشتن پیمانکار ایرانی از طرح توسعه بندر چابهار
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، اجرای  FATF با کنار گذاشتن پیمانکار ایرانی از طرح توسعه بندر چابهار با زمزمه های واگذاری بندر شهید بهشتی به هندوها  ابهامات زیادی درحال شکل گیری است و می توان گفت  کرسنت دیگری در حال شکل گیری است.
بندر مهم وحیاتی چابهار در جنوبی ترین مرزهای دریایی کشور و هم مرز با پاکستان در استان سیستان بلوچستان و دریای عمان و تنها بندر اقیانوسی کشور است.
از این رو این بندر یکی از مناطق استراتژیک  جهت بهره‌برداری‌های اطلاعاتی برای هندوستان  محسوب می‌شود. رقیب دیرینه این کشور یعنی پاکستان حضور هندی‌ها در این بندر را تهدیدی برای امنیت ملی خود قلمداد کرده و عدم شرکت این کشور در اجلاس آیورا نوعی اعتراض به حضور هندوستان بوده است.
تردیدی نیست که هندوستان به دنبال توسعه رو به رشد چین در نظر دارد جای پای خود را در کشورهای افغانستان و به ویژه در آسیای میانه محکم کند و یا به عبارتی  به دنبال تصدیق و توسعه نفوذ اقتصادی اش در سرتاسر آسیای مرکزی است.
با سفر نخست وزیر هندو  بر اساس قرارداد توسعه بندر چابهار، این کشور قراردادی مبنی بر  سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه بندر چابهار و 1.6 میلیارد دلاری برای توسعه اسکله شهید کلانتری و سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری چابهار شده است.
با تمام این احوال علاوه بر مزایای فوق نکته حائز اهمیت بحث واگذاری توسعه و بهره‌برداری از بندر چابهار به مدت ۳۰ سال است موضوعی است که سریعا دولت برای مقابله با هر ابهامی نیاز به شفاف سازی در قرارداد با هندوها دارد.
قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار وتکمیل کننده فاز یک و دو در مرحله ساخت و بستر سازی اولیه  طرح توسعه بندر چابهار قرار دارد و طرف هندی برای تجهیز بندر به دستگاه های گنتری کرین وساخت سایر اماکن تخلیه بارو بهره برداری از آن با مقامات دولت به توافق رسیده اند، و می توان چنین تحلیل کرد با واگذاری ادامه طرح توسعه بندر شهید بهشتی به مهاراجه ها وکنار گذاشتن سازمانهای داخلی از جمله قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نوعی اجرای FATF که در لیست تحریمهای امریکا قرار دارد در حال وقوع است.
حال باید منتظر انتشار مفاد قرار داد ماند ومنتظر ماند آیا مشابه واگذاری بندر گوادر پاکستان به چینی ها  آیا بندر شهید بهشتی به مدت طولانی به هندوها واگذار می گردد و بررسی کرد که  به چه میزان این اقدام به نفع منافع ملی کشور است.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmieo.uqeotzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما