تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۸
گزارش عصرهامون از وقوع زلزله خاموش کم آبی در سیستان و بلوچستان؛

جولان خشکسالی در زادگاه خورشید/ تنش آبی در 100 روستای سراوان

فرماندار سراوان گفت: قریب به 100 روستا در این شهرستان نیاز به آبرسانی سیار دارند که از این امکان تاکنون میسر نشده است.
جولان خشکسالی در زادگاه خورشید/ تنش آبی در 100 روستای سراوان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، سیستان و بلوچستان چند سالی ست که با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم می کند بحرانی که بر روی زندگی مردم منطقه تاثیر گذاشته و برخی را راهی حاشیه شهرهای بزرگ کرده است.
خشک‌سالی‌ و کاهش آب‌های زیرزمینی، سیستان و بلوچستان را در وضع بحرانی قرار داده به‌گونه‌ای که وضع کم‌آبی در روستاهای استان این واقعیت را به نمایش گذاشته است و  این روز ها 1389 روستای سیستان و بلوچستان در بی آبی به سر می برند و چشم به راه تانکرهای آبرسان دولت تدبیر به این روستاها هستند.
کاهش نزولات آسمان، برداشت بی‌رویه آب، حفر چاه‌های غیرمجاز و روش‌های سنتی آبیاری، افت سفره‌های زیرزمینی را در پی داشته و نه‌تنها خساراتی بر پیکره کشاورزی، صنعت و محیط‌زیست واردشده است بلکه مردم مناطق روستایی استان با مشکلات عدیده‌ای درزمینه تأمین آب شرب و بهداشتی گریبانگیر هستند.
هر چند تدابیر مسئولین جهت بحران آب تنها نقش مسکن را بازی می کند و تا کنون اقدامی عملی جهت رفع این معضل اندیشیده نشده است  و تنها تانکرهای آبرسان چاره کار شهروندان شده است.
علی ای حال بی آبی این روز ها در سرزمین خورشید به حدی در حالت بحرانی قرار گرفته است که درویش نارویی فرماندار سراوان در دیدار وزیر کشور با علما، معتمدان، ریش‌سفیدان و مردم و مسئولان این منطقه از نیاز 100 روستای این شهرستان به آب خبر داد و عنوان کرد: قریب به 100 روستا در این شهرستان نیاز به آبرسانی سیار دارند که از این امکان تاکنون میسر نشده است.
 
100 روستای سراوان نیازمند آب
وی افزود: سراوان نخستین رتبه بیکاری کشور را دارد، همچنین رتبه اول ورود کاروان‌های مواد مخدر را داراست به طوری که سال گذشته از مجموع کشفیات مواد مخدر 60 درصد آن متعلق به این شهرستان بود و مابقی آنها که در سایر شهرستان‌های استان کشف شده‌اند، ورود آنها از مرز سراوان بوده است.
نارویی با بیان اینکه روزانه بین 4 تا 5 میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق می‌شود، افزود: خشکسالی‌های پی در پی در شهرستان امان مردم را بریده به گونه‎ای که درحال حاضر با خشک شدن منابع آبی، کشاورزی و حتی آب شرب مردم با مشکل جدی مواجه شده است و بسیاری از شهروندان به ویژه کودکان این منطقه با سوء تغذیه مواجه هستند.
فرماندار سراوان با بیان اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم از مزیت مرز در قالب قواعد قانونی استفاده کنیم، ادامه داد: با فعال شدن پایانه رسمی مرزی کوهک مانند اقداماتی که در ریمدان چابهار و پیشین سرباز رخ داد، زنجیره تجارت در مرز برای مردم این منطقه فعال خواهد شد.
کلیه امکانات ادارات استان فعال است
وی بیان کرد: کشاورزی منطقه بر تولید خرما که 45 هزار تن در سال بوده، متکی است که می‌توان با احداث صنایع بسته‌بندی فرآورده‌ها در اقتصاد منطقه تحول ایجاد کرد.
وی گفت: اعتیاد از جمله متغیرهای اجتماعی است که به علت سهل‌الوصول بودن مواد مخدر امروز بیش از 3 هزار نفر از شهروندان این شهرستان را گرفتار کرده است.
گلایه فرماندار سراوان از کمبود آب در این شهرستان در حالیست که غلامرضا اربابی مدیر ستاد بحران استانداری چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون گفته بود که: جهت رفع این معضل تمام امکانات ادارت استان فعال شده است.
به نظر می رسد با توجه به خشکسالی ها ی سال های گذشته در کشور و به دنبال آن در استان سیستان وبلوچستان و با توجه به محور بودن کشاورزی در اقتصاد استان، بازنگری در نحوه استفاده از منابع آبی استان ضروری است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqq97.ak9y74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما