تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۰
دانش آموزان روستاهای دلگان به دلیل کمبود فضای آموزشی کافی در این شهرستان، زیر سایه درختان مشغول به تحصیل هستند.
کلاس درسی زیر آسمان/ مدارس جنوب غرب سیستان و بلوچستان سقف ندارند+ تصاویر
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، بیش از یکماه از آغاز مهرماه و بازگشایی مدارس در سطح کشور می گذرد، اما دانش آموزان روستاهای شهرستان دلگان درس خود را در زیر سایه درختان آغاز کرده و یا اصلا جایی هم برای نشستن نبوده است. در بعضی از مدارس این شهرستان هم معلمی برای تدریس نیست به طوریکه این موضوع باعث اعتراض شدید امام جمعه دلگان در نماز جمعه هفته گذشته شده است. وی در این خصوص اظهار کرد: وضعیت کمبود امکانات مدارس در روستاهای گزگر و لدی مشخص شود.
حجت الاسلام والمسلمین عظیم بامری افزود: این مدارس معلم و دبیر ندارند و باید مسئولان آموزش و پرورش دلگان و سیستان و بلوچستان این معضل را پیگیری کرده و پاسخگوی مسایل و مشکلات آموزشی این شهرستان باشند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان چه گناهی کرده اند که در این شهرستان به اندازه کافی معلم وجود ندارد خاطر نشان کرد: اگر مسئولان آموزش و پرورش توانایی برطرف نمودن این معضل و مشکل را ندارند استعفا بدهند و کار را به دیگران واگذار نمایند.

این پایگاه خبری جهت بررسی موضوع در این خصوص گزارشی تهیه کرده است که در ادامه آن را می خوانید:
م.بامری ساکن روستای علی آباد لدی شهرستان دلگان در گفتگو با دلگان پرس با بیان اینکه دانش آموزان این روستا به صورت مختلط درس می خوانند گفت: تعداد دانش آموزان آنقدر زیاد است که دانش آموزان جایی برای نشستن در داخل مدرسه ندارند.
وی افزود: معلمان برای تدریس دانش آموزان از باغ های اطراف مدرسه استفاده می کنند، نه میز، نه صندلی و نه مکان آموزشی مناسبی برای دانش آموزان وجود ندارد.
بامری با بیان اینکه آیا مسئولان کشوری و یا حتی مسئولان شهرستان دلگان فرزندان خود را برای تحصیل به چنین جاهایی می فرستند، آیا این مکان برای آموزش فرزندان این مرز و بوم مناسب است؟
این شهروند دلگانی تصریح کرد: مسئولان باید به فکر برطرف کردن این معضلات و مشکلات در مدارس دلگان و به خصوص روستاهای این شهرستان باشند.
بامری بیان کرد: دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی در روستاهای شهرستان دلگان به دلیل نبود امکانات، مثل انسانهای اولیه زندگی می کنند و خود مردم هم هزینه ای برای انتقال دانش آموزان به مدارس مرکز شهر ندارند.

یکی دیگر از والدین دانش آموزان روستای علی آباد دلگان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه ساختمان مدرسه ابتدایی این روستا 3 کلاسه است که ساخت آن به سال 76 باز می گردد اظهار کرد: شیشه های پنجره مدرسه از وضعیت خوبی برخوردار نیست و در برابر سرما و گرما استحکامی ندارد.
وی افزود: این مدرسه ابتدایی بدون حیاط و بدون کمترین امکانات آموزشی است و اصلا جوابگوی دانش آموزان نیست، تابحال چندین بار این موضوع را پیگیری کرده ایم ولی پاسخ درستی دریافت نکرده ایم.
بامری با اشاره به اینکه دانش آموزان در وضعیت بسیار بدی مشغول به تحصیل هستند خاطر نشان کرد: در کجا دانش آموزان زیر سایه درختان و یا حتی بیرون در بدترین شرایط دانش آموزان مشغول به تحصیل هستند.

خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی دلگان پرس به صورت مکرر با جواد بامری رئیس اداره آموزش و پرورش جهت پیگیری این موضوع تماس گرفته است که نامبرده در این خصوص پاسخگوی خبرنگار ما نبوده است.
مرتضی رییسی (معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور) در گفت‌و‌گو با ایلنا، مهم‌ترین مشکل آموزش و پرورش را موضوع مدارس تخریبی و نیازمند مقاوم‌سازی دانست و اظهار کرد: جهت‌گیری کلی تخصیص منابع دولتی و کمک‌های مردم در بخش عمرانی آموزش و پرورش، مناطق محروم است؛ چرا که برقراری عدالت آموزشی و همچنین افزایش سرانه فضای آموزشی در کشور به خصوص مناطق مرزی کشور از اولویت‌های ویژه در وزارتخانه به شمار می‌رود.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اعلام اینکه بیش از ۹۰ درصد اعتبارات عمرانی وزارت آموزش و پرورش چه اعتباراتی که دولت با مصوبه مجلس تخصیص می‌دهد و چه کمک‌های خیرین مدرسه‌ساز و نهادهای غیردولتی صرف ایمنی مدارس می‌شود، گفت: مهم‌ترین سیاست آموزش و پرورش که برگرفته از سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین است، افزایش ایمنی و مقام‌سازی مدارس و همچنین برقراری عدالت آموزشی است.

رییسی با بیان این مطلب که تا پایان سال آینده برای همیشه به موضوع درس کلاس خشت و گلی و سنگ و گلی پایان خواهیم داد، خاطرنشان کرد: از سال گذشته اعتبار ویژه‌ای برای کاهش و در ‌‌نهایت حذف این کلاس‌ها در نظر گرفتیم که عمدتا در مناطق مرزی و دورافتاده هستند. به طور مشخص بیشترین تعداد کلاس‌های خشت و گلی در سال ۹۳ در استان سیستان و بلوچستان بود.
وی ادامه داد: در سال ۹۳، ۱۴۰۰ کلاس درس خشت و گلی و سنگ و گلی و بعضی مدارس چوبی را در مناطق شمالی کشور  داشتیم که مورد قبول آموزش و پرورش و در شان جمهوری اسلامی نبود. از سال ۹۳ اعتبار ویژه‌ای تامین شد و بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام کمک کردند. در ‌‌نهایت اعلام می‌کنیم که تا پایان سال آینده برای همیشه با این کلاس‌ها خداحافظی خواهیم کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طی سال ۹۳ و ۹۴ تا مهر ۹۵ بیشترین کلاس‌های استانداردی که جایگزین کلاس‌های خشت و گلی شد، در استان سیستان بلوچستان بوده است، گفت: اخیرا جشنواره خیرین مدرسه‌ساز را در سواحل مکران برگزار کردیم، بیشترین کمک‌ها را به سمت حذف کلاس‌های خشت وگلی هدایت کردیم.
رییسی در ادامه به آخرین آمار مدارس خشت و گلی در کشور اشاره کرد و گفت: تا مهر امسال، ۵۰ درصد کل مدارس خشت و گلی در کشور (۱۴۰۰ مدرسه) با جایگزینی کلاس‌های استاندارد حذف شده‌اند و در حال حاضر تقریبا نیمی از این مدارس (۷۰۰ کلاس درس) باقی مانده است که مشکل این تعداد در نیمه دوم سال جاری و سال آینده با کلاس‌های درس استاندارد مرتفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه برآوردی که در سال ۹۳ انجام دادیم، نشان داد که برای حذف ۱۴۰۰ کلاس خشت و گلی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز است، افزود: در حال حاضر نیمی از این اعتبار تامین شده است و برای حذف ۷۰۰ کلاس درس نیاز به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار داریم.

رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ضمن اشاره به اینکه از لحاظ سرانه فضای آموزشی و مشکل مدارس خشت و گلی استان سیستان و بلوچستان به خصوص مناطق مرزی بیشترین مشکل را دارند، گفت: در مراسم خیرین مدرسه‌ساز در سواحل مکران، بیش از ۱۱۰ مدرسه خشت و گلی از سوی خیرین تقبل و تعهد شد.
وی در ارتباط با اقدامات انجام شده برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس، تصریح کرد: با منابع خوبی که از سال ۹۳ تامین شده و استمرار دارد، تا پایان ۱۳۹۴ بیش از ۱۰۷ هزار کلاس درس با بخاری گازی و نفتی خداحافظی کردند و نیمی که که باقی مانده‌ در سال‌های ۹۴ و ۹۵ استاندارد خواهند شد.

این در حالی است که این روزها بحث اختلاس 8 هزار میلیاردی مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان در کشور مطرح است، مدرسه ای که با 1 هزارم و شاید هم کمتر برای این دانش آموزان مدرسه بتوان ساخت.
گفتنی است مدرسه ابتدایی حکیمیه با 70 دانش آموز دختر و پسر و 3 معلم در روستای علی آباد لدی شهرستان دلگان قرار دارد.

 
گزارش مجید بامری
انتهای پیام/8306 https://www.asrehamoon.ir/vdcb05bw.rhb9zpiuur.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما