تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۲
گزارش عصرهامون از سوغات زندگی ماشینی؛

آب معدنی با چاشنی ناباروری و سرطان سینه

استفاده زیاد از بطری های آب معدنی سبب بروز بسیاری از بیماری ها بالاخص ناباروری در مردان و سرطان سینه در زنان خواهد شد.
آب معدنی با چاشنی ناباروری و سرطان سینه
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، پیشرفت علم و تکنولوژی و ارتقاء سطح آسایش و آسان تر شدن امور این روز ها باعث شده که نه تنها انسان به سمت بی تحرکی و راحت طلبی سوق داده شود بلکه مشغله های کاری و فکری نیز سبب شده که توجه به سلامت فرد و محیط زیست نیز کاهش یابد.
علی ای حال این روز ها ظروف پلاستیکی جای بیشتری در زندگی مردم اشغال کرده و زنگ خطر بسیاری از بیماری ها بالاخص ناباروری در مردان و سرطان سینه در زنان را افزایش داده است.
کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند استفاده از بطری های پلاستیکی باعث ابتلای افراد به بیماری هایی چون دیابت، انواع سرطان و اوتیسم در کودکان تازه به دنیا آمده می شود.
بر اساس تحقیقات در بطری های پلاستیکی مواد شیمیایی خاصی وجود دارد که باعث اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن می شود و علاوه بر بیماری های فوق می تواند در کودکان سبب پرخاشگری و ابتلا به بیماری ADHD یا همان بیش فعالی و نیز کاهش سطح هوش شود.
 
بطری های آب پلاستیکی به مینای دندان کودکان آسیب می رسانند
علیرضا داشی پور يك متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان درباره سرانه توليد ظروف يكبارمصرف در كشور مي گويد: بر اساس آمارها سالانه از چندين تن پلاستيك در صنايع بسته بندي ايران استفاده مي شود كه مقدار قابل توجهي از آن به توليد ظروف يكبار مصرف پلاستيكي اختصاص دارد كه همچنان در حال رشد است. 
یکی از محصولات پلاستیکی که بیشترین مصرف در بین خانواده های ایرانی را دارد استفاده از بطری های آب معدنی پلاستیکی است؛به گفته محققان، مواد شیمیایی موجود در بطری های پلاستیکی آب از طریق آسیب به هورمون ها و مینای دندان، به دندان های کودکان آسیب می رسانند.
از دیگر خطرات استفاده از این محصولات، می توان بروز چاقی، افسردگی، ناباروری در مردان و نیز بروز توده‌های غیر سرطانی در بافت رحم زنان را نام برد.
شهروندان از بطری های آب پلاستیکی بیش از یکبار استفاده نکنند
علی اکبر کمالی اردکانی کارشناس صنایع غذایی در مورد تاریخ مصرف آب معدنی ها اگر این آب معدنی ها در معرض حرارت نباشد مصرف آنها تا یک سال هم مانعی ندارد، گفت: اگر بطری های پلاستیکی در شرایطی نگهداری و عرضه شوند که تحت تاثیر مستقیم حرارت باشند حتی قبل از ۶ ماه هم غیرقابل مصرف هستند.
وی افزود: مردم باید توجه داشته باشند از این آب معدنی ها استفاده نکنند، زیرا مواد نفتی پس از جدا شدن در آب و مصرف محتویات آن، افراد را دچار بیماری های خطرناکی همچون سرطان می‌کند.
وی در ادامه گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در بطری های پلاستیکی بیشترین تاثیر خود را بر غدد چربی و لنفاوی می‌گذارد و در برخی بافت های بدن، باعث بروز تومور می‌شود.
این کارشناس صنایع غذایی ادامه داد: برخی فروشندگان برای بازارگرمی، آب‌ معدنی ها را در معرض دید مشتری و زیر نور آفتاب می‌چینند و این کار به شدت بر کیفیت آب‌ معدنی تأثیر منفی می‌گذارد. بسته‌بندی آب‌های معدنی و آشامیدنی، جزو مناسب‌ترین و سالم‌ترین نوع بسته بندی‌ها است و چنانچه بطری‌های آب معدنی در شرایط عادی نگهداری شوند، خطری مصرف‌کننده را تهدید نمی‌کند. ولی نگهداری این بطری‌ها در زیر نور آفتاب، یا یخ زدن آب در آن‌ها برای سلامتی مضر است.
 
افزایش 70 درصدی مواد سمی  بهبدن بر اثر نوشیدن آب از بطری‌های پلاستیکی 
کمالی اردکانی افزود: برخی افراد بطری‌های آب معدنی را در فریزر می‌گذارند تا یخ بزند. سپس هنگام بیرون رفتن از منزل آن را برمی دارند تا بتوانند آب خنک بنوشند. در حالی که این کار برای سلامتی بدن ضرر دارد.
وی تصریح کرد: هر چند که این بطری‌ها در شرایط مناسب نگهداری، ضرری ندارند، ولی سعی کنید در مواقعی که به شیشه آب دسترسی ندارید (مثل بیرون منزل) و در مواقع ضرورت، از این بطری‌های پلاستیکی استفاده کنید. استفاده مداوم و همیشگی از بطری‌ها توصیه نمی‌شود، زیرا نوشیدن آب از بطری‌های پلاستیکی، خطر داخل شدن مواد شیمیایی سمی به درون بدن را تا ۷۰ درصد افزایش می‌دهد.
این کارشناس صنایع غذایی در ادامه گفت: ماده شیمیایی بیسفنول آزاد شده از این بطری ها، سیستم هورمونی افراد را مختل می‌کند و در نتیجه روی اندام‌ها و توانایی‌های تولید مثلی تأثیر نامطلوب دارد. همچنین به مغز آسیب می‌رساند و سبب بروز بیماری‌های قلبی، سرطان، چاقی و دیابت می‌شود.
انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjt8eo.uqehozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما