تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۷
وقتی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق می گوید که 80 درصد گوشی ها موجود در بازار قاچاق است بی‌راه نیست بگوییم بازار قاچاق این محصول چاق است.
80 درصد گوشی ها موجود در بازار قاچاق است
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون؛ مکعب مستطیل 140 گرمی یا 220 گرمی و یا با وزن کمتر و بیشتر پنج شش سالی که به ابزاری دوست داشتنی برایمان تبدیل شده که گاه از دستمان جدا نمی شود و همانند یک دوست جداناشدنی همیشه همراه داریمش.

بله از اسمش هم پیداست که تلفن همراه است و باید همراه باشد، عده ای هم شور این همراهی را درآورده اند و تمام زندگی شان را با این همراه جداناشدنی می گذرانند گویی هیچ کاردیگری جز همراهی ندارند!
همراه بودن یا نبودن موضوع بحث و گزارش ما نیست، قرار است راجع به مسیری صحبت کنیم که این تلفن همراه دوست داشتنی به دست مصرف کنندگان بازار می رسد اما چگونه می رسد و از چه مرزی عبور می کند، محل سوال است.

تا به حال فکر کرده اید موبایل های شما قاچاقی زنگ می خورند یا سربلندانه مجوز ورود به کشور را دارا هستند؟
 

بازار قاچاق چاق!

البته با آماری که مسئولان ارائه کرده اند 80 درصد موبایل های هوشمند، قاچاقی صدایشان درمی آید اما عجب بازار قاچاقی، چقدر چاق است !!

بسیاری از ما علاقمندیم از متدهای روز دنیا در بسیار از امورمان بهره ببریم که استفاده از گوشی های موبایل هوشمند نیز در یکی از این رسته ها قرار می گیرد، گوشی هایی که در رقابت کمپانی هایشان روز به روز با خدمات و امکانات جدیدتری راهی بازار مصرف می شوند و هر یک با پررنگ کردن مشخصه جدید سعی در جذب مشتری بیشتری دارند.

طراحان و سازندگان، فروش محصول با کیفیت و مورد نیاز مشتری را در سر می پرورانند و بازار هدفشان نیز کل کشورها را در بر می گیرد، حال باید دید مبادی ورودی این محصول دوست داشتنی و شاید در لفظی بهتر جداناشدنی از زندگی امروزه همه ما در کارتن های قاچاق وارد کشور می شود یا برگ ورود قانونی را دارد.
 

سیم اتصال قطع است

بحث ورود گوشی های موبایل قاچاق با شرایط کنونی و همه گیر شدن استفاده از آن به خصوص با ورود اسمارت فون ها زمزمه های اجرای طرح شناسه دار کردن گوشی های همراه یا در اصطلاح رجیستری را به گوشی می رساند، طرحی که با وجود یک سال و اندی از مطرح شدنش و البته گذشت حدود چهار ماه از وعده اجرایی آن هنوز اجازه فعالیت از مسئولان را نگرفته است.

با وجود اینکه مسئولان می گویند در اجرای طرح مشکلی نیست اما نمی دانیم سیم اتصال بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات، ستاد مبارزه با قاچاق، سازمان تنظیم مقررات و دیگر نهادهای مرتبط با اجرای این طرح در کدام مرحله قطع شده است.

طرح رجیستری در قالب تکلیف قانونی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آذر ماه 94 با همکاری گمرک آغاز شد و سامانه ای برای آن طراحی شده تا تمامی شماره سریال های گوشی های تلفن همراه وارداتی از طریق گمرک در این سامانه ثبت شود و سازمان تنظیم مقررات نیز می بایست بارگذاری این سیستم را بر طبق برنامه از ابتدای مرداد ماه امسال بر عهده می گرفت که گویا بر اثر مشکلات فنی اجرا به تعویق افتاد.

نا گفته نماند که قرار است با اجرای این طرح تلفن های همراه قاچاق امکان دریافت خدمات را از هیچ یک از شبکه های اپراتور تلفن همراه در کشور را نخواهند داشت.
 

مشکلی که وجود ندارد اما مانع اجراست

با چند کلید واژه برای بیان پرسش ها پیرامون اجرای طرح رجیستری در گفتگو با قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشستیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح رجیستری چند درصد از بازار موبایل را نحت کنترل قرار می دهد، گفت: طرح شناسه دار کردن گوشی ها تلفن همراه به نحوی است که در زمان اجرا 100 درصد گوشی هایی که در شبکه اپراتورهای همراه فعالیت دارند را تحت پوشش قرار می دهد و گوشی های قاچاق از اپراتورها خدمات نخواهند گرفت.

خورشیدی در ادامه آماری هم از وضعیت بازار و گوشی های قاچاق ارائه و اعلام کرد: در شرایط کنونی مجموع گزارش های حاکی از آنست که بیش از 80 درصد گوشی های موجود در بازار از طریق مبادی غیررسمی تامین می شود که برخی با شیوه های شبه قانونی و برخی معافیت های قانونی وارد کشور می شود که در هر صورت ورود آنها از نگاه ما غیر رسمی است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار نظر در خصوص موانع اجرای طرح رجیستری را بر عهده سازمان تنظیم مقررات دانست و اظهار داشت: تا جایی که اطلاع دارم این طرح مشکل جدی ندارد و به لحاظ فنی مراحل آزمایشی را طی می کند.

وی افزود: انتظار می رود با اتمام مراحل آزمایشی و اطمینان از عدم وجود مشکل برای مصرف کنندگان آن را به صورت سراسری اجرا خواهیم کرد.
 

شرط وزارت صنعت برای واردکنندگان موبایل

ورود گوشی های قاچاق و تضاد آن با اصل حمایت از تولید داخل و اقتصاد مقاومتی کلیدواژه های سوال بعدی ما از خورشیدی بود که وی در پاسخ به آن گفت: بر اساس ماده چهار قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، تمامی واردکنندگان باید دارای نمایندگی رسمی نشان تجاری محصول تجاری باشند که وارد بازار می شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: اخیرا نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت برای برخی از کالاها این شرط را افزوده است که واردات منوط به تولید مشترک در داخل در بازه زمانی مشخص شود که به نظر می رسد این شرط در خصوص گوشی های موبایل نیز قابل اجرا باشد که این امر می تواند به تقویت تولید داخل نیز منجر شود.

خورشیدی در پایان سخنان خود تصریح کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با درک این مساله که گوشی های تلفن همراه امروزه به یکی از ابزار متداول و روزمره برای استفاده تبدیل شده است تلاش دارد تا طرح رجیستری با کمترین مشکل و بدون هیچ هزینه ای برای مصرف کنندگان اجرا شود.
 

و در پایان؛

شاید مداقه در معنای یک کلمه بتواند پاراگراف پایانی این گزارش را شکل دهد، قاچاق سم تولید داخل از منظر مقام معظم رهبری است، سم تولید داخل یعنی سوزاندن همه تلاش ها برای پیشرفت و روی پا ایستادن کشور 
امید که تلاش ها و دلسوزی ها برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به خصوص ابزار روزمره و مورد استفاده مردم اگر به اقتصاد مقاومتی می اندیشیم و تلاش کارگران و کارآفرینان برایمان مهم است، به زودی به ثمر برسد.



گزارش از عاطفه بیات

انتهای پیام/7473 https://www.asrehamoon.ir/vdcjyxeo.uqehhzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما