تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۱
جاده های شهرستان دلگان در جنوب غرب سیستان و بلوچستان یکی از اصلی ترین محورهای ترانزیت مواد مخدر در کشور است.
سیستان و بلوچستان قربانی ترانزیت مواد مخدر/ جاده های دلگان مسیر ترانزیت سوداگران مرگ
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، شهرستان دلگان با جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر در جنوب غرب سیستان و بلوچستان واقع شده است، این شهرستان به دلیل در مسیر مواصلاتی شهرهای سیستان و بلوچستان به شهرهای جنوبی استان کرمان و استان هرمزگان است. این مجاورت و همچنین خشک شدن تالاب جازموریان باعث شده است که قاچاقچیان مواد مخدر از این راه ها به عنوان مسیر ترانزیت مواد مخدر و سایر کالاهای قاچاق کنند.
گواه این مدعا هم کشفیات سالانه نیروی های نظامی و انتظامی از قاچاقچیان و همچنین شهادت ماموران جان برکف نیروی انتظامی و سپاه پاسدارن در درگیری با قاچاقچیان است. شاید موضوعی دیگری که بتوان به آن استناد کرد، دستگیری نصیر بامری معروف به "قورباغه مکران" بزرگترین قاچاقچی مواد مخدر کشور و منطقه در شهرستان دلگان است که عمده فعالیت هایش را در این مسیر و محور انجام داده است. شخصی که با اعتراف به قاچاق بیش از 800 کیلو مواد مخدر، شاید بتوان گفت که رکورد دار ترانزیت مواد مخدر در کشور بوده است.
فی الواقع نبود شغل، کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و همچنین خشکسالی های پی در پی باعث شده است که جوانان زیادی از شهرستان دلگان اسیر باندهای بزرگ مواد مخدر و ترانزیت شوند، به طوری که بسیاری از این جوانان که به هزینه و پولی اندک برای قاچاقچیان کار حمل مواد مخدر را انجام می دهند، یا در درگیری با نیروهای نظامی و انتظامی کشته شده اند و یا در زندان به سر می برند.

محمد نعیم امینی فرد نماینده مردم شهرستانهای ایرانشهر، دلگان، سرباز، فنوج، لاشار و بنت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان در مسیر ترانزیت مواد مخدر جهانی واقع شده است، گفت: مسیر مواد مخدر که به مسیر بالکان معروف شده از افغانستان شروع و سپس با ورود به مرزهای شرقی کشور یعنی استان های سیستان و بلوچستان و خراسان در ادامه به ترکیه و در نهایت به اروپا منتهی می شود.
نماینده مردم ایرانشهر و دلگان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه مساله مواد مخدر مهمترین عامل توسعه نامتوازن استان سیستان و بلوچستان است، تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان  قربانی ترانزیت مواد مخدری شده است که سود بسیار بالایی را برای قاچاقچیان  به همراه دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه قاچاق مواد مخدر عوارض اجتماعی زیادی را در استان سیستان و بلوچستان به همراه داشته است، تصریح کرد: هر چند در رابطه با ایجاد سیستم های بازتوانی و درمان معتادان در استان اقداماتی صورت گرفته اما این مراکز بیشتر در مناطق مرکزی استان احداث و ایجاد شده در حالی که می طلبد این مراکز در دیگر مناطق استان هم ایجاد شود.
امینی فرد با لزوم ایجاد مراکز بازتوانی و درمان معتادان از سوی دستگاه هایی مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین بهزیستی در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد و افزود: این دستگاه ها در این ارتباط می توانند موثر واقع شوند؛ البته در این راستا سازمان های مردم نهاد هم باید تقویت شوند.
وی با تاکید بر اینکه کشفیات مواد مخدر در استان سیستان و بلوچستان باید صرف بازتوانی و بازپروری معتادان این استان شود، گفت: از آنجایی که در این رابطه خلاء های قانونی وجود دارد بنابراین این موضوع تحقق نمی یابد.

نماینده مردم ایرانشهر و دلگان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به دنبال آن هستیم با همکاری مجمع نمایندگان استان و تعامل با مجامع نمایندگان استان هایی مانند کرمان، هرمزگان به ویژه خراسان جنوبی و رضوی که درگیر مواد مخدر هستند این خلاء قانونی را برطرف کنیم تا کشفیات مواد مخدر به این استان ها تعلق بگیرد البته در جلسه ای که با وزیر کشور داشتیم ایشان تاکید داشتند که صددرصد کشفیات مواد مخدر باید به حوزه ای که کشفیات در آن صورت می گیرد باید تعلق بگیرد زیرا این مناطق بیشترین آسیب ها را از مواد مخدر می بینند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، از عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرد و گفت: متاسفانه ستاد مبارزه با مواد مخدرکارایی لازم را در مبارزه با مواد مخدر نداشته هر چند با تشکیل این ستاد می توانستیم سیاست ها و عملکردهای جزیره ای را به حداقل برسانیم اما هنوز چندگانگی در اجرای سیاست های مبارزه با مواد مخدر دیده می شود و شاهد سیاست گذاری های متوازنی در این رابطه نیستیم؛ البته توجه به ایجاد برنامه سند چشم انداز و توسعه متوازن مناطق مختلف کشور می تواند به کاهش مصرف و قاچاق مواد مخدر منجر شود.

علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در سفر به شهرستان دلگان از امنیت پایدار در سیستان و بلوچستان و همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان در شهرستان دلگان و استان سیستان و بلوچستان سخن گفت، در حالی که بر خلاف سخنان استاندار در سه سال گذشته نه تنها هیچ شغلی و راه درآمدی از طرف دولت برای جوانان و بیکاران این منطقه ایجاد نشده است، بلکه با بسته شدن دست کشاورزان بر تعداد بیکاران این منطقه نیز اضافه شده است.
مسئولان در حالی این ادعاها را مطرح می کنند که آمارها نشان می کند شهرستان دلگان در جنوب غرب سیستان و بلوچستان یکی از فقیرترین نقاط کشور است، بطوریکه از لحاظ شاخص های سلامت، امنیت، اشتغال و...در رده های بسیار پایینی نسبت به سایر شهرهای استان و کشور برخوردار است.

گزارشی از مجید بامری
انتهای پیام/ 8306 https://www.asrehamoon.ir/vdcefn8v.jh8opi9bbj.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما