تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موثرترین راه مقابله با قاچـاق دارو افزایش آگاهی مردم است، گفت: عرضه دارو و انواع مکمل ها توسط عطاری و باشگاه های ورزشی ممنوع است.
عرضه دارو و مکمل ها توسط عطاری و باشگاه های ورزشی ممنوع است/ افزایش آگاهی مردم موثرترین راه مقابله با قاچـاق دارو
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، انواع و اقسام داروها از چاقی و لاغری گرفته تا قرص کلیه، قند، فشار، عضلانی کردن بازو، داروهای سرطانی و غیره همه را بر روی یک کیسه پلاستیکی جلو رویش پهن کرده و با دست مشغول چیدن آنهاست.
این روزها در حالی قاچاقچیان دارو در کمین بیماران نشسته تا زنگ مرگ را برای یکی به صدا در آورند که خرده فروشان داروهای قاچاق در بازار سرپوشیده زاهدان، خیابان شریعتی یا برخی عطاری ها اقدام به عرضه انواع و اقسام داروها کرده اند.
بازی کردن با سلامتی و جان مردم در حالی وسیله کسب درآمد دلالان شده که استان پهناور سیستان وبلوچستان به دلیل هم مرز بودن با کشور پاکستان و عدم کنترل این کشور بر تردد های مرزی همواره محلی برای جولان قاچاقچیان به شمار می رود.
 

افزایش آگاهی مردم موثرترین راه مقابله با قاچـاق دارو
در این رابطه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه داروهای قاچاق گاها باعث بروز مسمومیت و یا حتی مرگ در برخی افراد می شود، اظهار داشت: داروهای قـاچاق فـــرآورده هایی هستند که توسط افراد متخلف و سودجو، با استفاده از مواد اولیه تقلبی، نامرغوب و بی کیفیت و در شرایط غیر استاندارد ساخته می شوند.
علیرضا مبارکی گفت: این گونه داروها علاوه بر نداشتن اثرات درمانی، باعث بروز مسمومیت و آسیب های جدی در مصرف کننده شده و گاها منجر به مرگ افراد هم می شود.
این مسئول در خصوص داروهایی که از مرزهای غیر رسمی و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند نیز بیان کرد: داروهای قاچاق حتی در صورت اصالت به دلیل عدم رعایت شرایط مناسب حمل و نقل، نگهداری و انبار مثلا قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا و نور آفتاب، دچار تغییرات شیمیایی شده و تبدیل به فرآورده هایی سمی و مضر می گردند.
 
وی با بیان اینکه عرضه دارو و انواع مکمل ها توسط عطاری و باشگاه های ورزشی ممنوع است، ادامه داد: متاسفانه گاهی برخی افراد به دلیل نا آگاهی اقدام به تهیه دارو از مراکز غیر مجاز مانند بازار سیاه و دست فروش ها کرده واین مهم در حالی رخ می دهد که شهروندان باید بدانند عرضه دارو و انواع مکمل ها توسط عطاری و باشگاه های ورزشی ممنوع بوده و تنها مکان مطمئن و مجاز عرضه این اقلام داروخانه است
مبارکی تصریح کرد: بازار سیاه و دست فروشی بیشتر در رابطه با داروهای خارجی مشاهده می شود.

چگونگی تشخیص برچسب های تقلبی از اصلی
دبیر واحد پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در رابطه با نحوه تشخیص اصالت اقلام سلامت محور گفت :شهروندان در زمان خریداری کالاهای سلامت محور باید به برچسب معتبر اصالت و سلامت الصاق شده بر روی محصول توجه کنند.
 
احمد غلامی با بیان اینکه برچسب های اصالت و سلامت تقلبی و دستکاری شده در بازار وجود دارد، افزود: برچسب های اصالت تقلبی و واقعی تفاوت هایی با هم دارند، به طور مثال معمولا بر روی برچسب های تقلبی، تاریخ انقضاء محصول ذکر نشده در حالیکه برچسب های اصالت و سلامت واقعی، دارای تاریخ انقضاء می باشند که با تاریخ انقضاء درج شده بر روی محصول مطابقت دارد.
وی با بیان اینکه برخی شماره تلفن و شماره پیامک درج شده بر روی برچسب های تقلبی، جعلی می باشند، ادامه داد: خریدار می تواند با استعلام کد 20 رقمی UID ذکر شده بر روی برچسب اصالت و سلامت محصول از طریق سامانهwww.ttac.ir و یا ارسال کد 16 رقمی شناسه اصالت بصورت پیامکی به شماره 20008822، از صحت و سلامت کالای خریداری شده خود اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjxmeo.uqehtzsffu.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما