تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۳
یکی از محصولاتی که کشت آن از دیرباز رواج بسیاری در شهرستان زابل داشته پشمک بوده به طوری که کشاورزان بسیاری از طریق آن امرار معاش کرده اند.
سرسبز شدن ۷۰۰هکتار از اراضی خشک هامون/ ایجاد اشتغال برای 2 هزار سیستانی تا محبت وهمدلی ۱۴طایفه در کشت پشمک
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ در سال های اخیر با خشکی بستر هامون، شیوه کشت نیز در منطقه با تغییراتی مواجه بوده است به طوری که با خشکی هامون در زمین خشک و بایر بدون هرگونه آبی، کشت انجام و پس از گذشت مدت زمانی اقدام به برداشت می شود.

کشت پشمک در اراضی خشک هامون، زمینه اشتغال شمار زیادی از مردم محلی را فراهم کرده به طوری که حتی شماری از مردم کوچ کرده به سایر شهرستان ها نیز با حضور در منطقه اقدام به کشت این محصول کرده اند.

طبق سنوات گذشته، امسال نیز کشت محصول پشمک در منطقه چنگ دراز شهرستان نیمروز انجام شده است.

وقتی به محل برای تهیه گزارش مراجعه کردیم با صحنه ای بسیار زیبا مواجه شدیم به طوری که قریب به ۷۰۰ هکتار از اراضی خشک هامون سرسبز و زیبا بوده و افراد زیادی در آنجا مشغول به کار بودند.

در هر جالیز کلبه ای ساخته شده بود که در آن افراد به نگهبانی در منطقه مورد کشت خود پرداخته بودند.

عده ای نیز در هر جالیز در حال چیدن محصول بودند به طوری که هر فرد چندین کیسه را به سرعت پر و در گوشه ای انباشت می کرد در گوشه ای دیگر نیز خانواده ای در حال پخت کباب بر روی آتش و گپ و گفت با هم بودند.

صفای وصف ناپذیری در منطقه موج می زد به سراغ یکی از کشاورزان رفته و با او به صحبت می پردازیم.

هر کیلو پشمک را به قیمت یک هزار تومان به فروش می رسانم

یکی از کشاورزان به خبرنگار اوشیدا گفت: هرساله به همراه بسیاری از اقوام در این منطقه اقدام به کشت پشمک می کنم.

محمد صیادی عنوان کرد: این محصول بدون هر گونه آبی کشت می شود و از سودآوری خوبی برخوردار است، علاوه بر ایجاد اشتغال سبب ایجاد یک مکان تفریحی برای مردم شده است.

وی ادامه داد: این محصول از درآمد بسیار خوبی برخوردار است به طوری که هر چند روز محصولات را جمع آوری و برای فروش به شهر منتقل می کنیم و هر کیلو را به قیمت یک هزار تومان به فروش می رسانیم.

محمد با بیان اینکه، کشت و برداشت این محصول توانسته درآمد خوبی را برای نه تنها من بلکه برای شمار زیادی از مردم فراهم آورد تصریح کرد: پشمک های بزرگ را به منظور تبدیل شدن به خربزه محلی زابل تا زمان بزرگ شدن برداشت نمی کنیم.

اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر با کشت پشمک

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیمروز عنوان کرد: در سال جاری ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نیمروز در منطقه ی چنگ دراز به کشت پشمک و خربزه محلی اختصاص یافته است.

عباس کوهکن به خبرنگار اوشیدا گفت: همه ساله با پایان خرداد ماه "غو زدن" کشت پشمک در اراضی چنگ دراز آغاز می شد اما در سال جاری به دلیل دیر خشک شدن آب دریاچه، این کار با تاخیر در انتهای مرداد ماه انجام شد.

وی افزود: در کشت پشمک حداقل ۱۴ طایفه از قبیل، بزی، صیادی، سراوانی، پودینه و سراوانی مشارکت دارند بنابر این این کار سبب افزایش همدلی و دوستی در بین افراد شده است.

کوهکن ادامه داد: با کشت پشمک حداقل برای ۲ هزار نفر ایجاد اشتغال شده است که در نوع خود کاری بسیار زیبا و بی نظیر می باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیمروز خاطرنشان کرد: پشمک محصولی کاملا ارگانیک و خارج از فصل می باشد به طوری که در حال حاضر به جز منطقه سیستان در هیچ جای دیگر کشت نمی شود.

وی با بیان اینکه، این محصول بدون هرگونه آب، کود و سمی تولید می شود ابراز داشت: تولید پشمک در اراضی هامون هیچ گونه تاثیر مخرب و منفی بر اکوسیستم نداشته و ندارد بلکه حتی باعث زیبایی و سرسبزی منطقه شده است.

کوهکن تاکید کرد: کشت و برداشت پشمک دارای درآمد و سوددهی خوبی است به طوری که از هر هکتار هشت تا ۱۲ تن برداشت می شود.

وی در پایان با عنوان اینکه، از ابتدای کاشت تا هنگام برداشت محصول سه ماه به طول می انجامد بیان داشت: در حال حاضر برداشت پشمک مراحل پایانی خود را سپری میکند و برداشت این محصول تا پایان آذرماه و شروع سرمای سوزناک ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchv-n6.23nwmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما