کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش پاپایا، از زنگ خطری که شنیده نمی شود؛

شیب تند اعتیاد دانش آموزان در کشور، واقعیتی که مردم هنوز باور ندارند

پاپایا , 24 آبان 1395 ساعت 11:31

یک دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی گفت: آمارهای موجود نشان می دهد که 72 درصد از دانشجویان و دانش آموزان معتاد به دلیل عدم پر کردن اوقات فراغت به مواد مخدر روی آورده اند و این به آن معناست که کوتاهی دولت عامل اصلی افزایش اعتیاد دانش آموزان در کشور است.


به گزارش عصرهامون،به نقل از پاپایا، به طور کلی در تمام جوامع مختلف در دنيا، نوجوانان به عنوان آسيب پذيرترين قشر در برابر پديده مهلك اعتياد شناخته می شوند و به عقیده روانشناسان دوران نوجواني در زندگي هر فردي دوراني پر كشمكش و در بسیاری مواقع دشوار است.
 باید گفت که نوجواني قبل از هر چیز ، دوران تغييرات در رشد جسماني ،جنسي ، رواني و شناختي و همچنين تغييرات در الزامات اجتماعي و فردی است به گونه ای که عدم وجود شرايط مناسب بهداشتي، تربيتي، فرهنگي و اجتماعي براي گذر از چنين مرحله حساسي و تغییرات مهمی باعث بوجود آمدن آسيب و بزه اجتماعي نظير اعتياد و دیگر مشکلات جسمی و روانی در نوجوان مي شود.
 

 
نوجوانی دوران شناخت جامعه و آغاز هر فعالیت مثبت و منفی است
در همین رابطه یک دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با اشاره به اهمیت دوران نوجوانی در زندگی فردی و اجتماعی هر شخص، اظهار داشت: نوجوانان به خاطر خصوصيات خاص این سن، آسيب پذيري زيادي دارند چراکه نوجوانان پويا و جستجوگر بوده و به هر جا سر مي كشند  گر در مسيرشان راههايي باز شود كه لذت و بي خبري دیگران در آن مسیرها وجود داشته باشد نوجوانان به سرعت جذب آن راهها مي شوند.
وی افزود: خانواده ها نباید به این امید که فرزندانشان پاک و معصوم هستند زندگی کنند چراکه ممكن است حتي نوجواناني كه پاك و صالح  هستند نیز از روي كنجكاوي  به راههاي انحرافي سري بزنند و گرفتار بزه های اجتماعی شوند.
محبوبه کیخا با اشاره به اینکه آگاه‌سازی والدین یکی از راهکارهای پیشگیری از اعتیاد نوجوانان است، بیان کرد: والدین باید از خطرات اعتیاد آگاه باشند و علاوه بر اطلاع رسانی دقیق به فرزندان، در مورد پیشگیری از آن احساس مسوولیت کنند.
 

 
کودکان هرآنچه را که می بینند تکرار می کنند
وی ادامه داد: والدین با گوش فرا دادن به فرزندان، حمایت از رفتارهای مثبت و از همه مهمتر توجه به احساسات و عواطف آنان می توانند علاوه بر داشتن رابطه‌ای صمیمی با فرزندانشان، از گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر نیز پیشگیری کنند.
کیخا با تاکید بر اینکه کودکان و نوجوانان همواره نظاره گر اعمال و رفتار والدین خود هستند، خاطرنشان کرد: تربیت فرزندان با رفتار صحیح می‌تواند اثرات بسیار مثبتی در کاهش گرایش این قشر حساس به مواد مخدر داشته باشد.
وی اظهار کرد: به این نکته مهم باید توجه داشت که والدین مصرف‌کننده سیگار با داروهای مسکن و خواب‌آور هستند و یا به راحتی با فرزندانشان قلیان مصرف کرده و یا با وجود اطلاع از مصرف نوجوانان هیچ عکس العملی انجام نمی دهند نه تنها نمی‌توانند نگرشی شفاف و مشخصی را در مقابل مصرف مواد مخدر به فرزندانشان ارائه کنند بلکه خودشان با این اعمال راه را برای انحراف و تصمیم‌گیری نامناسب نوجوانان و جوانان فراهم هموار می‌کنند.
 

 
مدرسه نقش سازنده و تقویتی در اخلاقیات کودکان دارد
این جامعه‌شناس  در ادامه با اشاره به نقش ویژه معلمان در تربیت کودکان و نوجوانان، بیان کرد: به طور کلی دومين عامل مهم اجتماعي كه می تواند نقش مهمي در کنترل گرايش نوجوانان به اعتياد داشت باشد مدرسه است .
وی افزود: همواره مدرسه به عنوان دومین مرکز تربیتی فرزندان، بعد از خانواده ها مي تواند نقش مهمي  در سازندگي شخصيت كودكان و نوجوانان داشته باشد و این نقش وقتی پررنگ تر خواهد شد که والدين در برخورد با آنان شکست خورده و اینک مدارس باید وظیفه تربیتی والدین را نیز بردوش بگیرند.
 

 
کوتاهی دولتی‌ها عامل اعتیاد دانش آموزان
کیخا  خاطرنشان کرد: امروزه تأثير روز افزون چگونگي گذراندن اوقات فراغت را در ساخت اجتماعي جوامع و فرهنگ آنها را نمي توان ناديده گرفت چراکه نوجوان كنجكاو و پر انرژي اگر برخوردار از تفريحات سالم نباشد و امكان اين را نداشته باشد كه با ثمر بخش ساختن وقت آزاد خود روحيه كنجكاو و خلاق خود را ارضاء نمايد مسلماً به سوي فعاليتها و تفريحات ناسالم كشيده خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که آمارهای موجود نشان می دهد که 72 درصد از دانشجویان و دانش آموزان معتاد به دلیل عدم پر کردن اوقات فراغت به مواد مخدر روی آورده اند، تصریح کرد: پر کردن اوقات فراغت و استفاده بهینه از آن یکی از معضلاتی است که متأسفانه دولت و نهادهای آموزشی بسیار  به آن بی توجه هستند، چراکه اوقات فراغت مسأله است که در صورت جدی نگرفتن آن باید منتظر پر شدن آن با رفتارهای منفی و فراگیری آسیب‌های اجتماعی چون اعتیاد باشیم.
این دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی ادامه داد: متاسفانه با تصیماتی که در آزاد سازی مجدد قلیان گرفته شده نشان دهنده این واقعیت است که تصمیمات دولت بسیار بی برنامه بوده و به قول معروف شب می خوابند و صبح یک تصمیمی می گیرند، چراکه این موضوع نه تنها باعث پرکردن اوغات فراقت نمی شود بلکه باعث افزارش شیب تند اعتیاد نوجوانان خواهد شد.
 
وی در پایان با تاکید بر لزوم آموزش و اطلاع رسانی جامع برای شناخت خانواده ها از مواد مخدر و ابزار مصرف آن، تصریح کرد: بی تردید در بحث آگاه سازی  بسیاری از نهادهای دولتی مقصر اصلی هستند چرا که نسبت به افزایش آگاهی بخشی عموم جامعه و اطلاع رسانی دقیق به خانواده‌ها و فرزندانشان کوتاهی کرده اند.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 89790

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/89790/شیب-تند-اعتیاد-دانش-آموزان-کشور-واقعیتی-مردم-هنوز-باور-ندارند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir