تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۷
نماینده اسبق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرف های غربی در برجام به تعهدات خود پایبند نبودند، گفت: دولت و افزایش واردات لوکس باعث افزایش قیمت دلار در کشور شدند.
دولت و واردات لوکس زمینه ساز افزایش قیمت دلار است/ طرف های غربی به تعهدات خود در برجام پایبند نبودند
عباسعلی نورا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی عصرهامون، اقتصاد موجی ایران، اقتصاد وارداتی، انتخابات آمریکا و تصویب های مزمن بودجه سالیانه را عوامل افزایش قیمت دلار در کشور دانست و اظهار داشت: اصلی ترین عامل افزایش قیمت دلار خود دولت است.
وی با اشاره به اینکه دولت با کمبود در آمد هزینه های ریالی روبرو شده،افزود: این عامل سبب شده قبل از اینکه دلار را به چرخه اقتصادی کشور وارد کند آن را تبدیل به ریال نماید که این مهم باعث افزایش نقدینگی در کشور شده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نقدینگی پایه پولی کشور را تضعیف می کند، تصریح کرد: زمانی که پایه پولی کشوری تضعیف شود قیمت دلار بالا می رود.
نورا با اشاره به افزایش قیمت دلار در ماه های اخیر نسبت به سایر ارزها ادامه داد: این قیمت در برخی کشور ها ناچیز و در کشور ایران متاثر از سایر مولفه های اقتصاد داخلی افزایش بیشتری داشته است.
نماینده اسبق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی اقتصاد موجی ایران را یکی از عوامل افزایش قیمت دلار دانست و گفت: متاسفانه صاحبان سرمایه همانند موج به سمت سودآوری حرکت می کنند و اکنون که قیمت دلار افزایش یافته به سمت دلار روی آورده اند در حالی که در همه دنیا صاحبان سرمایه با دولت همکاری می کنند و وقتی از سوی دولت اعلام می شود ارز نخرید ، صاحبان سرمایه نمی خرند اما برای صاحبان سرمایه در  ایران سود مهمتر از جایگاه هویت وطن است.
وی با بیان اینکه کشور ایران اقتصادی مبتنی بر واردات دارد و در حال حاضر واردات بیداد می کند، خاطر نشان کرد: اقتصاد وارداتی ایران عامل دیگر افزایش قیمت دلار است که هر چه شعار برای صادرات و تولید دهیم به دلیل رکود اقتصادی این موضوع توسعه پیدا نمی کند.
نورا با اشاره به افراد زالو صفت که اجناس وارداتی وارد می کنند، اظهار داشت: مثلا ماشین های لوکس نیاز به ارز دارند و از آنجایی که دولت ارز در اختیارشان نمی گذارد بر این اساس ارز لازم از بازار تامین می شود که قطع به یقین این موضوع توازن قیمت ارز را به هم می ریزد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه انتخابات اخیر آمریکا را از دیگر عوامل افزایش قیمت دلار دانست و افزود: شعارهایی که ترامپ علیه ایران مبنی بر پاره کردن سند برجام سر داد اثر منفی روی قیمت ها گذاشت.
وی با بیان اینکه در موضوع برجام  برخی از مردم دو قطبی فکر می کنند، ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره تاکید می کنند که دو قطبی را کنار بگذارید و با واقعیت زندگی کنید ؛ چرا که وقتی موضوع دو قطبی بودن به میان می آید دانش، منطق، عقل و حزب همه از بین می رود.
نورا تصویب های مزمنی که در بودجه سالیانه لحاظ می شود را عامل دیگری در تحریم ها عنوان کرد و افزود: با توجه به وابستگی بودجه عمومی کشور به درآمد های ارزی که خود یک فاجعه به حساب می آید، سالهاست شعار می دهند که از این وابستگی جدا خواهیم شد اما نتوانسته اند زیرا ساده ترین راه را انتخاب کرده تا بتوانند بخش عمده ای بودجه خود را از طریق در آمدهای ارزی تامین کنند.
نماینده اسبق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی از برجام به عنوان یک راه حل یا میانبر برای رفع مشکلات یاد کرد و گفت: برجام تاحدودی می توانست مشکلات را حل کند اما اینکه بگوییم همه مشکلات را، یک چیز خام است زیرا در برجام طرف مقابل کاملا پایبند به تعهداتش نبوده است.
 نورا در پایان دلایل نیم بند اجرا شدن برجام را یکی از مشکلات موجود مطرح کرد و ادامه داد: اگر برجام اجرا می شد با توجه به وابستگی هایی که ایران به درآمدهای نفتی دارد خود به خود ما را دچار بحران می کرد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcja8eh.uqey8zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما