تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۱
گزارش عصرهامون از نسخه گیاهی اقتصاد مقاومتی؛

راهکاری اقتصادی برای هامون نشینان/ کنجد بکارید

کنجد یکی از گیاهان مقاوم به کم آبی است که به گفته کارشناسان کشت این محصول در مناطق کم آب یکی از راهکار های اقتصادی برای مردم آن منطقه است.
راهکاری اقتصادی برای هامون نشینان/ کنجد بکارید
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، این روز ها خشکسالی یک معضل جهانی بوده و  به عنوان یک بحران عمیق، زندگی مردم را به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و روانی تحت الشعاع خود قرار داده و همه درصدد فکر چاره‌ای برای مدیریت و مقابله با آن هستند.
در این بین کشاورزان با این پدیده بیشتر ودست و پنجه نرم کرده اند به طوری که کاهش اراضی کسب روزی و امرار معاش کشاورزان با مشکل جدی مواجه شده و اثرات و پیامدهایی را به همراه داشته است که سهم هامون نشینان سیستانی در این پدیده بیشتر بوده چرا که نه تنها بارندگی در این منطقه کاهش داشته است بلکه میزان آب ورودی از کشور همسایه نیز قطع و تنها سیلاب سهم کشاورزان بوده است.
از سوی دیگر کشت محصولات پرآب در کشور ممنوع شده که یکی از این محصولات کشت هنداونه در سیستان و بلوچستان بوده است. به گفته کارشناسان کنجد یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی روغنی جهان است که از زمان های قدیم در ایران کشت می شود و زمانی از صادرات مهم کشور به شمار می رفت و اکنون که در دوران خشکسالی هستیم کشت این محصول کمک بزرگی می تواند برای مشکلات اقتصادی مردم باشد.
علی ای حال کشت این محصول در مناطق گرمسیری کشور مانند استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، جیرفت و فارس متداول است و از سوی دیگر کاربرد روزافزون روغن استحصالی از این گیاه در صنعت موجب افزایش تقاضا جهت افزایش سطح زیرکشت آن می باشد.
به گفته کارشناس تغذیه روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است که دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست.
صادقی ملین، نیرو دهنده روده و ازدباد اسپرم رو از خواص روغن کنجد دانست و افزود: در ایران مصرف اصلی دانه کنجد برای تهیه حلوا شکری ، ارده و شیرینی پزی است در حالی که می توان از طبخ این ماده خوراکی در صنایع غذایی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه این ماده خوراکی 40 رصد پروتئین دارد، ادامه داد: دوام آن نیز زیاد و فساد نمی یابد و با داشتن اسید آمینه میتونین و کلسیم و فسفر برای دام نیز غذایی بسیار مطلوب می باشد .
عاطفه نادری کارشناس تغذیه نیز در خصوص خواص این محصول گفت: کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و به ویژه کلسیم به حساب می‌آید و افرادی که به مصرف شیر رغبت ندارند می‌توانند از کنجد برای تامین کلسیم، روی و آهن استفاده کنند.
وی ادامه داد: مصرف کنجد نه تنها موجب افزایش چربی خون نمی‌شود بلکه موجب کاهش کلسترول بدخون نیز می‌شود و مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها موجب غنی‌تر شدن آن‌ها می‌شود.
این کارشناس تغذیه ضمن اشاره به این‌که مخلوطی از کنجد و غلات کامل مثل گندم و جو پرک شده دارای ارزش غذایی بالایی است، گفت: مادرانی که از بدغذایی کودک خود شکایت دارند و کودک آن‌ها علاقه‌ای به مصرف گوشت و شیر ندارد می‌توانند با تلفیق برنج و حبوباتی مثل عدس، سویا، ماش و کنجد بخش زیادی از پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز کودکان درحال رشد خود را تامین کنند.
علی ای حال کشت محصول کنجد در اصفهان در قالب محصول جایگزین در حال تولید است که به گفته زارع مسئول زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نتایج تحقیقات در استان اصفهان نشان داده که محصولاتی هم‌چون ارزن ، ذرت شیرین و کنجد به سبب اینکه یک دانه روغنی گیاهی بوده با استفاده از آبیاری تیپی می‌تواند از مصرف آب بکاهد و جایگزین مناسبی برای برنج و محصولات پر آب باشد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb95b9.rhbg5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما