تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۶
یک پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه تمدید 10 ساله تحریم ها عامل افزایش دلار است، گفت: راهکار مقابله با جهش دلار، توجه به تولید داخل است.
تمدید 10 ساله تحریم ها عامل افزایش دلار/ راهکار مقابله با جهش دلار، توجه به تولید داخل است
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، در 2 هفته اخیر قیمت دلار روند رو به رشدی به خود گرفته و تاثیرات مختلفی در عرصه های مختلف کشور گذاشته است.
محمد میرباقری پژوهشگر اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی عصرهامون، در خصوص مقابله با افزایش نرخ دلار در کشور اظهار داشت: باید به تولید داخل توجه ویژه ای داشته و تلاش شود تا با فعال سازی کارگاه ها و واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ، به این عرصه شتاب بیشتری داده شود.
وی افزود: باید با افزایش تولید داخل و کم کردن واردات، از معضلاتی که نرخ ارز در کشور ایجاد می کند بکاهیم.
میرباقری ادامه داد: یکی از علت های اساسی افزایش نرخ ارز، تحریم جدید 10ساله بر علیه ایران بود که اخیرا از سوی آمریکا مطرح شده است.
این پژوهشگر بیان کرد: یکی از مهمترین موضوعات تاثیر گذار بر نرخ ارز بر سر کار آمدن ترامپ و گمانه‌زنی‌ها درباره چینش کابینه وی می باشد، البته نتیجه برجام نیز و گمانه زنی هایی که در این خصوص در کشور وجود دارد نیز بر قیمت دلار بی تاثیر نبوده است.
وی از اثرات منفی افزایش قیمت دلار به افزایش تورم در کشور اشاره و خاطر نشان کرد: از دیگر معضلات افزایش قیمت ارز در کشور، افزایش وسایل وارداتی، مسکن و ... است که تنها راه مهار این معضلات توجه به تولیدات داخلی است.
میرباقری بیان کرد: متاسفانه برخی از کارگاه های تولیدی در استان و دیگر نقاط کشور نیمه فعال بوده و یا ورشکست شده اند و برخی نیز درحال دست و پنجه نرم کردن با بانک ها برای پرداخت و یا دریافت تسهیلات هستند و باید یک برنامه ریزی برای تسهیل امور در عرصه تولید کشور انجام شود که در این راستا دولت با ارائه راهکارهایی به این سمت و سو در حال حرکت است اما در این مسیر باید انعطاف بانک ها نیز داشته باشیم تا بتوانیم به هدف مدنطر دست پیدا کنیم.
وی گفت: باید در سیستان و بلوچستان به بهره گیری از مرز بیش از پیش توجه شود و سعی شود تولیدات کشور را از مرز استان به کشور های همسایه صادر کنیم.
این پژوهشگر اقتصادی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه در بخش کشاورزی بسیاری از محصولات به صورت فله ای عرضه می شود که این کار بسیار اشتباه است و باید سعی کنیم با بسته بندی مناسب برای کشور ارزآوری کنیم.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbf5b9.rhbgwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما