تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۰۶
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری گفت: امام حسن عسکری (ع) در اختناق شد حکومت عباسی فعالیت های علمی، سیاسی و اجتماعی زیادی را برای حفظ اسلام انجام داد.
فعالیت های سیاسی و اجتماعی امام حسن عسکری (ع) در جهت حفظ اسلام/ اختناق شدید حکومت عباسی بر علیه پیشوای یازدهم
به گزارش عصرهامون به نقل از  دلگان پرس، حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت حضرت صاحب الزمان (عج) دلگان با تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) اظهار کرد: در عصر امامت  امام حسن عسکری (ع) شیعه به صورت یک قدرت عظیم در عراق درآمده بود.
وی با بیان اینکه همه مردم می دانستند که این گروه، به خلفای وقت معترض اند و حکومت هیچ یک از عباسیان را مشروع و قانونی نمی دانند افزود: بلکه معتقدند امامت الهی در فرزندان امام علی (ع) باقی است و در آن زمان، شخصیت ممتاز این خانواده امام حسن عسکری (ع) بود.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان با اشاره به اینکه گواه قدرت شیعیان، اعتراف «عبیدالله» وزیر «معتمد» عباسی به این موضوع است تصریح کرد: خاندان عباسی و پیروان آنان، طبق روایات و اخبار متواتر، می دانستند مهدی موعود که تارومارکننده کلیه حکومت های خودکامه است، از نسل حضرت عسکری (ع)خواهد بود؛ به همین جهت پیوسته مراقب وضع زندگی او بودند تا بلکه بتوانند فرزند او را به دست آورند و نابود کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری بیان کرد: به دلایل یادشده در بالا، فشار و اختناق در مورد پیشوای یازدهم، فوق العاده شدید بود و از هر طرف او را تحت کنترل و نظارت داشتند، حکومت عباسی به قدری از نفوذ و موقعیت مهم اجتماعی امام نگران بود که امام را ناگزیر کرده بود هر هفته روزهای دوشنبه و پنج شنبه در دربار حاضر شود.
وی با اشاره به اینکه دربار عباسی به قدری وحشت داشت که به این مقدار کفایت نکرد؛ بلکه «معتز» امام حسن عسکری (ع) را بازداشت و زندانی کرد اضافه کرد: حتی معتز به «سعید حاجب» دستور داد که امام را به سمت کوفه حرکت دهند و در راه، او را به قتل برسانند، ولی پس از سه روز، ترکان، خود او را به هلاکت رساندند.
وی گفت: پس از «معتزّ»، «مهتدی» نیز امام را بازداشت و زندانی کرد و تصمیم به قتل حضرت داشت که خداوند مهلت نداد و ترکان بر ضد او شوریدند و وی را به قتل رساندند.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان عنوان کرد: آن حضرت  با وجود همه این فشارها و نظارت ها و مراقبت های بی وقفه حکومت عباسی، یک سلسله فعالیت های سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضداسلامی انجام می داد.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری تصریح کرد: کوشش های علمی در دفاع از آیین اسلام و رد اشکال ها و شبهات مخالفان، ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان مناطق مختلف از طریق تعیین نمایندگان و اعزام پیک ها و ارسال پیام ها، فعالیت های سرّی سیاسی، با وجود تمام نظارت ها و مراقبت های حکومت عباسی، حمایت و پشتیبانی مالی از شیعیان، به ویژه یاران خاص خود، تقویت و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه در برابر مشکلات، استفاده گسترده از آگاهی غیبی برای جلب منکران امامت و دل گرمی شیعیان، آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت فرزند خود، امام دوازدهم از جمله فعالیت های امام حسن عسکری (ع) بود.
وی با بیان اینکه از آنجا که غائب شدن امام و رهبر، یک حادثه غیرطبیعی و نامأنوس است و باور کردن آن و نیز تحمل مشکلات ناشی از آن برای نوع مردم دشوار است اظهار کرد: پیامبر اسلام و امامان پیشین، به تدریج مردم را با این موضوع آشنا می ساختند و افکار را برای پذیرش آن آماده می کردند.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری بیان کرد: این تلاش در عصر امام هادی (ع)و امام عسکری (ع)که زمان غیبت نزدیک می شد، به صورت محسوس تری به چشم می خورد؛ چنان که در زندگی امام هادی (ع)، آن حضرت اقدامات خود را نوعاً توسط نمایندگان انجام می دادند و کمتر شخصاً با افراد تماس می گرفتند.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان بیان کرد: این معنا در زندگی امام حسن عسکری (ع) جلوه بیشتری یافت، زیرا امام از یک سو، با وجود تأکید بر تولد حضرت مهدی(عج)، او را تنها به شیعیان خاص و بسیار نزدیک نشان می داد و از سوی دیگر تماس مستقیم با خود آن حضرت روز به روز محدودتر و کمتر می شد.
وی اضافه کرد: تا آنجایی که حتی سخنان خود را با اصحاب از پشت پرده بیان می کردند و حتی در خود شهر سامرا نیز به مراجعات و مسائل شیعیان از طریق نامه یا توسط نمایندگان خویش پاسخ می دادند و بدین ترتیب آنان را برای تحمل اوضاع و شرایط و تکالیف عصر غیبت و ارتباط غیرمستقیم با امام آماده می ساختند. این همان روشی است که بعدها امام دوازدهم در زمان غیبت صغری در پیش گرفتند و شیعیان را به تدریج برای دوران غیبت کبری آماده ساختند.
حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری ادامه داد: حضرت امام حسن عسکری (ع) در مدت امامت بسیار کوتاه خود، با معتز، مهتدی و معتمد عباسی هم عصر بود، از سوی هریک از این خلفا متحمل شدیدترین رنج و فشار شد، چنان که بارها و بارها دستگیر و به زندان افتاد.
معاون تهذیب حوزه علمیه سفیران هدایت دلگان خاطر نشان کرد: معتمد عباسی که خود در میان امت اسلام محبوبیتی نداشت، از اینکه می دید امت اسلام از شیعه و سنّی، یک پارچه بر تعظیم و بزرگداشت و احترام حضرت امام حسن عسکری (ع) اجماع کرده اند و آن حضرت را در فضیلت ، بر همه علویان و عباسیان برتر می دانند، بسیار خشمگین بود و به همین جهت تصمیم گرفت تا آن حضرت را ترور کند و به شهادت برساند. این گونه بود که در توطئه ای شوم، سمی به آن حضرت خورانید و او را در سنی کمتر از 30 سال به شهادت رساند.
انتهای پیام/8306 https://www.asrehamoon.ir/vdcjhteh.uqeyhzsffu.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها