تاریخ انتشار :شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۸
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت 64-15 ساله کشور با فشار خون بالا مواجه هستند.
ابتلای 10میلیون نفرایرانی به فشار خون بالا/ تحمیل سالانه 33 میلیارد ريال هزینه ناشی از شکستگی به کشور
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، دکتر منصور شهرکی پیش از ظهر امروز در سمینار بسیج اطلاع رسانی تغذیه سالم از نمک، چربی و شکر به عنوان سه ماده غذایی پر خطر یاد کرد و اظهار داشت: در مسائل بهداشتی تغذیه در ارتباط با بیماری های تهدید کننده سلامتی اهمیت قابل توجه ای در پیشگیری و درمان دارد.
وی با اشاره به شیوع فشار خون در کشور گفت: در حال حاضر 10 میلیون نفر (حدود 19 درصد) از جمعیت 64-15 ساله با فشار خون بالا مواجه هستند بگونه ای که مرگ منتسب به فشار خون بالا در سال به میزان 86 هزار و 500 نفر رو به افزایش است.
این مسئول افزود: تغذیه مناسب و افزایش تحرک بدنی می تواند از بروز 80 درصدی بیماری های قلبی، عروقی، سکته ها و دیابت نوع 2 جلوگیری و همچنین از وقوع سرطان های شایع نیز پیشگیری کند.
وی تغذیه ناسالم، کم تحرکی، کلسترول و فشار خون بالا، چاقی، اختلال قند خون و سیگار را از جمله عوامل خطر بیماری های غیرواگیر دار در جامعه دانست.
این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم باشد، افزود: این میزان مصرف نمک برای بیماران قلبی، افرادی که دارای فشار خون بالا و سن بیشتر از 50 سال دارند 3 گرم( معادل نصف قاشق مربا خوری) می باشد.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک با افزایش ادراری کلسیم منجر به پوکی استخوان می شود، تصریح کرد: سالانه حدود 51 هزار مورد شکستگی لگن قابل انتساب به پوکی استخوان در کشور رخ می دهد بگونه ای که سالانه حداقل 33 میلیارد ريال فقط هزینه ناشی از شکستگی گردنِ استخوان ران به کشور تحمیل می شود.
دکتر شهرکی ادامه داد: مصرف بیش از حد قند و شکر و به طور کلی مواد قندی و شیرینی باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشند.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد قند و شکر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، ادامه داد: استفاده بیش از حد قند و شکر سمومی در بدن تولید کرده که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شده بگونه ای که این مهم در افراد دیابتی خطر سرطان پانکراس و کولون را دوبرابر از سایر افراد می کند.
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: مصرف بیش از حد روغن ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد.
وی شایع ترین سرطان های کشور را پروستات و سینه عنوان کرد و گفت: جایگزین کردن چربی های جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع یا روغن های مایع حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع موجب کاهش غلظت کلسترول خون می شود.
دکتر شهرکی در پایان با بیان اینکه شهروندان باید در مصرف گوشت و فرآورده های آن دقت کنند، افزود: مصرف گوشت قرمز فقط 2 بار در هفته توصیه می شود زیرا حاوی چربی اشباع می باشد که این مهم سبب افزایش خطر بیماری های قلبی و فشار خون و افزایش انواع سرطان ها خصوصا کولورکتال می شود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdca6ano.49nwe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما