ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه از حرف تا اجرا جانمایی منطقه ویژه اقتصادی ظرف مدت یک ماه | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان از جانمایی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به وسعت 380 هکتار بدون هیچ قید و شرطی ظرف زمانی یک ماه توسط منابع طبیعی خبر داد.
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه از حرف تا اجرا /جانمایی منطقه ویژه اقتصادی ظرف مدت یک ماه
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون؛ به نقل از  پایگاه خبری لادیز؛ توسعه و گسترش فعالیت های صادراتی ، وارداتی و ترانزیت کالا منجر به افزایش اعتبار و نقش آفرینی سیاسی و اقتصادی کشور در سطح بین المللی ، استفاده از ظرفیت های مازاد در امر حمل و نقل کشور ، رشد اشتغال و سرمایه گذاری ، کسب درآمد ارزی از طریق شبکه حمل و نقل ، رونق صنعت بیمه ، کاهش فعالیت های کاذب و بهبود روش های حمل و نقل از طریق ایجاد و تجهیز سیستم انبارداری مدرن و ایجاد ارز افزوده در بخش حمل و نقل و ارتباطات می شود.

 توسعه و گسترش فعالیت های صادرات ، واردات و ترانزیت کالا منجر به ایجاد موفقتیت های بزرگی در عرصه اقتصادی کشورهاست و یکی از مهم ترین ابزارهای جهانی شدن اقتصاد ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که این مهم به ویژه در مناطق مرزی کشور با توجه به وجود ظرفیت های لازم و فرهنگ تجاری بیش از پیش اهمیت پیدا می کند، وجود مرز رسمی زمینی به عنوان تنها مرز مجاز رسمی جمهوری اسلامی ایران با پاکستان و پایانه مرزی ، گمرک و بازارچه مرزی میرجاوه با قابلیت در امر صادرات و واردات کالا و ورود و خروج مسافر منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه را در شمار مناطق سوق الجویشی قرار داده است از سوی دیگر امکان دسترسی سریع به مراکز استان های کرمان ، خراسان جنوبی و هرمزگان از طریق راه زمینی مناسب و شبکه ریلی از مزایای مهم منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه است.

تعامل اقتصادی بین دو کشور ایران و پاکستان با حضور سرمایه‌گذاران دو کشور در این منطقه و ایجاد واحدهای تولیدی مورد نیاز، سبب رونق بازار ایران و پاکستان خواهد شد و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، روح تازه‌ای به اقتصاد مرزنشینان دمیده و زمینه ایجاد اشتغال جوانان و رونق اقتصادی منطقه را فراهم می آورد.

قانون ایجاد مناطق جدید ویژه اقتصادی در تاریخ 28 آذرماه 1389 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ 15 دی‌ماه 1389 نیز به تایید شورای نگهبان رسید. این قانون مشتمل بر یک ماده واحده به دولت اجازه می‌داد تا چندین استان که سیستان و بلوچستان هم یکی از این استان‌ها بود منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کند.

منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به تصویب مجلس رسیده است

پیش از این فرماندار میرجاوه از تصویب منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در مجلس خبر داده و بیان داشت: زندگی و معیشت مرزنشینان وابسته به فعالیت های اقتصادی از طریق مرز است و نیاز است تا علاوه بر فعالیت بازارچه و پایانه مرزی  و ترانزیت کالا، زمینه مبادلات مرزی را برای مردم فراهم آوریم تا اقتصاد مردم تامین و زمینه اشتغال مرزنشینان فراهم شود، برای رسیدن به اشتغال پایدار باید از تمامی پتانسیل های موجود در شهرستان استفاده کنیم اما بسیاری از پتانسیل های دیگر شهرستان میرجاوه نیز مغفول مانده است.

محمدمیهنی افزود: شهرستان میرجاوه بعد از مرز روتک، تنها مرز بین المللی کشور با پاکستان است و بازارچه مرزی میرجاوه یکی از فعالترین بازارچه های مرزی در سطح استان سیستان و بلوچستان است و ترانزیت کالا از طریق این مرز انجام می شود، منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به تصویب مجلس رسیده است و امیدواریم که تاپایان سال جاری اجرایی شود  و اخیرا نیز مذاکراتی با اتاق بازرگانی استان و سرمایه گذاران استانی انجام گرفته است  تا  در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل  بتوانیم با فعال کردن منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه، راه اندازی کارخانجات و سرمایه گذاری در این  شهرستان زمینه اشتغال پایدار جوانان منطقه را فراهم و با صادرات و ترانزیت کالا به کشورهای هند و پاکستان ، بازار این کشورها را از آن خود کنیم.

 

جانمایی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه ظرف زمانی یک ماه مشخص شود

"علی اصغر جمشیدنژاد"معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان با دستور کار منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه اظهار کرد: جانمایی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه به وسعت 380 هکتار بدون هیچ قید و شرطی ظرف زمانی یک ماه توسط منابع طبیعی مشخص شود.
 وی افزود: اتاق بازرگانی استان باید به عنوان مسئول نسبت به تاسیس یک شرکت سرمایه گذاری زیر مجموعه جهت آماده سازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه اقدام کرده و دریافت استعلام و مجوزهای آب ، برق و محیط زیست برای استقرار صنایع در این منطقه از متولیان توسط امور اقتصادی استانداری پیگیری شود.

وی خاطرنشان ساخت: منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه از سال 89 تا خردادماه امسال بدون متولی بود که مقرر شد اتاق بازرگانی با مشارکت بخش خصوصی زمینه ایجاد آن را فراهم نماید.

حال باید دید روند راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه تا پایان سال سیر صعودی خواهد داشت یا مردم این شهرستان همچنان باید تنها به شنیدن وعده های رنگارنگ و ضرب الاجل های فراموش شده بسنده کنند.

انتهای پیام/4941

https://www.asrehamoon.ir/vdciuua3.t1az32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما