تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۳
با افزایش رکود و جولان گرانی بازارهایی که روزگاری جای سوزن انداختن در آن ها به دلیل ازدحام جمعیت نبود امروزه با کاهش خریداران و بازدیدکنندگان مواجه شده اند.
جولان کسادی بر بازار زابل/ جیب های تهی از درآمد حاصل کسب و کار بازاریان
به گزارش عصرهامون به نقل از  پایگاه خبری اوشیدا؛ سایه فقر و بیکاری آنچنان بر شهرستان زابل گسترده شده که دیگر اندک مردم باقیمانده هم توانایی بازار رفتن و خرید را در خود نمی بینند.

به جرات می توان گفت شماری از کسبه به دلیل عدم رونق با ورشکستگی مواجه و با کوله باری از قرض به شهرستان های دیگر مهاجرت کردند تا با کسب درآمد در سایر شهرها، بدهی های بالا آورده را پرداخت کنند.

وقتی بیشتر مردم یک شهر تحت پوشش نهاد حمایتی از قبیل کمیته امداد هستند و شمار دیگری نیز درآمدی جز یارانه ندارند نمی توان توقع داشت بازار این شهر با رونق همراه باشد.

انسداد مرز، رونق را از بازار گرفته است

یکی از بازاریان به خبرنگار اوشیداگفت: تا زمانی که مرز باز بود بازار زابل نیز از رونق بالایی برخوردار بود به طوری که همه روزه با دستانی پر به منزل باز می گشتیم چرا که جیب های مردم پر از پول بود و برای ما بازاریان نیز اوضاع عالی بود.

سرگزی اظهار داشت: با بسته شدن مرز و وقوع خشکسالی به یکباره مهاجرت در شهر به شدت بالا گرفت و فقط کسانی که مجبور به ماندن در شهر بودند باقی ماندند که متاسفانه بیشتر این تعداد هم با درآمد کم مواجه بودند در نتیجه کساد بر بازار حکمفرما شد.

وی تاکید کرد: شمار زیادی از کسبه را می شناسم که با ورشکستگی مواجه و مجبور به ترک این کار شدند و با بدهی فراوان راهی شهرستان های دیگر برای کسب و کار شدند.

سرگزی خاطرنشان کرد: اگر دولت و مسولان فکری برای این مردم برندارند به طور حتم این اندک افراد باقیمانده هم شهر را ترک خواهند کرد و دود آن در نهایت تنها در چشم خود مسولان خواهد رفت چرا که این تعداد وبال گردن سایر شهرها برای کسب درآمد شده و با خالی شدن شهر، امنیت مرز نیز از بین خواهد رفت.

ارزان فروشی بلای جان بازار زابل شده است

یکی دیگر از بازاریان زابل به خبرنگار اوشیدا گفت: عده ای محدودو شناخته شده از کسبه دست به ارزان فروشی غیرقابل توجیح و خارج از عرف کاسبی زده اند و با این کار ضرر و زیان زیادی را به جمع زیادی از کسبه وارد کرده اند.

حسینعلی افزود: با اینکه، طبق قانون ارزان فروشی خارج از قوانین نظام صنفی جرم است و تنها در صورتی که موقتی و بصورت حراج آنهم برای تغییر شغل یا تعطیلی کامل واحد صنفی باشد با مجوز اتحادیه مجاز است ولی چندین سال است که این نقض قانون توسط برخی از کسبه در حال انجام است و باعث تعطیلی و ورشکستگی تعداد زیادی از دیگر کسبه ها شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حالی که بارها کسبه به اتحادیه مورد نظر در خصوص ارزان فروشی اعتراض خود را اعلام کرده اند ولی تاکنون ترتیب اثر داده نشده است.

حسینعلی ابراز داشت: به دلیل نبود فضای تفریحی در شهرستان زابل و همچنین بیکاری شمار زیادی از افراد تنها برای گذران وقت به بازار رجوع می کنند و خریدی در کار آنان نیست به طوری که بازار به یکی از اماکن تفریحی بعضی از مردم مبدل شده است و این نشان دهنده وضعیت بحرانی در شهرستان زابل است.

وی با عنوان اینکه، وضعیت بازار زابل ازخرابی گذشته وبه بحران رسیده است تصریح کرد: از استاندار سیستان و بلوچستان در تعجبم چرا که با اینکه استان دارای وسعت بالایی است اما وی سیستان راکاملا فراموش کرده است آیا این عدالت است که کاسب زابل صبح تاشب بیاید وشب هم باید دست خالی به خانه برگردد.

انتهای پیام/// https://www.asrehamoon.ir/vdchqznw.23nzvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما