تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۳
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان در 74 کشور جهان خبر داد و گفت: این بیماری از شمال غرب اروپا آغاز و تا کنون 10 استان کشور با آن درگیر شده اند.
زنگ خطر آنفلوانزای پرندگان درکشور به صدا در آمد/ آماده باش 74 کشور برای مقابله با این بیماری+ توضیحات مدیر کل دامپزشکی
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، مرتضی اکبرپور؛ معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور از بحران آنفولانزای پرندگان در ۱۰ استان کشور خبر داد و اظهار داشت: آمار تلفات پرندگان بیش از ۱۰۰۰ مورد رسیده که نباید به این آمار‌ استناد کرد.  
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، قزوین قم و مرکزی از جمله استان‌های درگیر آنفولانزای پرندگان هستند، گفت: در مجموع ۱۰- ۱۲ استان‌های ما با این رخداد مواجه هستند که برای مقابله با این بحران، ساز و کار مناسب تعریف شده است. 
 
ورود نیروهای نظامی و انتظامی برای مدیریت بحران
اکبرپور اضافه کرد: در استانداری استان‌های درگیر، ستاد بحران تشکیل شده که ۲۴ ساعته مشغول به فعالیت هستند؛ دامپزشکی به عنوان مسئول این کار را دنبال می‌کند و از سوی دیگر محیط‌ زیست، نیروهای نظامی و انتظامی کار را پیگیری می‌کنند.
در ادامه در تماسی که خبرنگار بهداشت و سلامت عصرهامون با مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان داشت، وی با بیان اینکه هیچ موردی از آنفولانزای پرندگان در استان مشاهده نشده، از مردم خواست تا به محض مشاهده تلفات پرندگان آبزی فوری موضوع را به دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.
 
آماده باش 74 کشور برای مقابله با این بیماری
وی از تشکیل اکیپ های مشترک دامپزشکی و محیط زیست خبر داد و افزود: هماهنگی های لازم با محیط زیست انجام شده تا در تالاب هایی که احتمال حضور پرندگان مهاجر و آبزی است حضور داشته باشند.
حسینی با بیان اینکه هیچ مورد آنفولانزای پرندگان نه در طیور خانگی و نه صنعتی مشاهده نشده است، خاطر نشان کرد: از آنجایی که این بیماری از طریق پرندگان مهاجر از شمال غرب اروپا آغاز شده است و 74 کشور را درگیر کرده لذا ورود این بیماری به استان وجود دارد لذا باید هوشیار بود و به محض تلفات پرندگان آبزی به دامپزشکی گزارش کرد.
 
شهروندان تلفات پرندگان آبزی را گزارش دهند
مدیر کل دامپزشکی استان در خصوص علائم این بیماری در انسان گفت: علایم این بیماری از این گونه ها به انسان هنوز گزارش نشده است ولی علایم آن متفاوت با طیور سال های قبل است به این صورت که بدون علایم و تلفات حالت عادی دارد و تلفات به صورت ناگهانی شروع نمی شود به همین دلیل هر گونه تلفات را با ظن به انفولانزا باید ازمایش های لازم را روی ان انجام دهیم.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgtq9y.ak9qx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما