تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۴
سنت شالگردان رسمی کهن در دیار اسفند دلگان برای جوانانی است که قصد ازدواج دارند.
شال سبز "همیاری"دعوتنامه عروسی برای کاهش هزینه ها در جنوب سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، تنوع بالای قومیتی در ایران تعداد بسیاری آیین‌های جذاب و دیدنی را به این سرزمین هدیه داده است، آیین‌هایی که گاه با خاستگاهی مشترک، تفاوت‌هایی شیرین در اجرا دارد.
یکی از این آیین‌ها هم که در تمام قومیت‌ها و گوشه‌و‌کنار ایران پراکنده است، آیین ازدواج و مراسم عروسی است که در هر خطه‌ای از این سرزمین پهناور به واسطه رسوم و قوم خود شکل متفاوتی به خود گرفته است و قابلیت این را دارد که به عنوان جاذبه گردشگری برای مردم شهرنشین یا به اصطلاح متمدن مطرح شود.
استان سیستان وبلوچستان همچون دیگر مناطق ایران آداب ویژه‌ای برای مراسم ازدواج دارد مراسم عروسی شان هنوز با همان شور و حال قدیم برگزار می‌شود.
مراسم ازدواج  یکی از شیرین‌ترین و شادترین آیین‌های در بین اقوام بلوچ است، این مراسم در روستای اسفند شهرستان دلگان در جنوب استان سیستان وبلوچستان سرشار از آیین‌های شگفت و دوست‌داشتنی از ساز و دهل و رقص چوبشان بگیرید تا آیین‌ سنتی همچون شالگردان است.
سنت ‌شال گردان یا همان شال بر گردن که بر دوش داماد بسته می شود، رسمی کهن جهت دعوت و کمک به داماد برای برگزاری جشن عروسی و ازدواج آماده است ،این رسم یکی از قدیمی ترین سنت ها در این منطقه از کشورمان است.

کسی که دراین روستا قصد ازدواج دارد سه روز قبل ازبرگزاری جشن عروسی با بستن شال سبز رنگ و گردش در روستا همه مردم را از برگزاری مراسم عروسی خود باخبر می کند در واقع با این کار رسما از اهالی روستا جهت شرکت در مراسم دعوت می کند این کار در واقع راهی برای کاهش هزینه های سر سام در امر ازدواج است.
مردم با دیدن شال سبز بر گردن مرد می دانند که این شخص قرار است در روزهای آینده ازدواج کند، به همین دلیل به محض دیدن او هدایای نقدی خود را به او تقدیم می کنند آنها با این کار داماد را در برگزاری جشن عروسی همیاری می کنند جشن عروسی با هدایای  مردمی برگزار می شود.
ناگفته نماند در این روستا هنوز کارت عروسی جای خودش را به این فرهنگ ‌کهن نداده و مردم با همین رسم به عروسی دعوت می شوند در واقع این سنت کهن دعوتنامه ای برای کاهش هزینه های اجباری ازدواج است.
 
عنایت جهانگیری یکی از جوانان روستای اسفند بخش جلگه چاه هاشم دلگان در گفتگو با خبرنگار دلگان پرس با اشاره به اینکه ساکنان این منطقه از قدیم پارچه سبز رنگ و شالی را بر روی جوانان پسری که قصد ازدواج دارند می گذارند اظهار کرد: با بستن این شال سبز به همه اعلام می کند که در سه یا چهار روز آینده ازدواج می کند.
وی با بیان اینکه در واقع این کمبربند و شال سبز در واقع دعوت نامه ای برای مردم منطقه جهت شرکت در مراسم عروسی است افزود: این پارچه و شال سبز رنگ در نزد مردم اسفند از احترام بسیار ویژه ای دارد.
عنایت جهانگیری تصریح کرد: داماد با بستن این شال سبز رنگ در کل روستا می چرخد تا تا همه مردم او را ببیند و مطلع شوند که این جوان ازدواج می کند.

انتهای پیام/8306 https://www.asrehamoon.ir/vdci3za3.t1az32bcct.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها