تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۳
با خشکی تالاب هامون و انسداد مرز بسیاری از مشاغل در سیستان از بین رفته و مصیبت فقر و بیکاری گریبان مردم سیستان را گدفت.
زندگی در چادر پاداش خانواده چوپان 66 ساله/ یارانه تنها درآمد خانواده 5 نفره
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ بسیاری از خانواده هایی که توانایی کوچ داشتند به دلیل شرایط نامساعد در منطقه بار سفر را بسته و غربت را به ماندن در سیستان ترجیح دادند تا با کارگری در سایر شهرها، هزینه امرار معاش خود را درآورند.

اما در این بین شماری از مردم که که هیچ گونه وجهی برای کوچ نداشتند در سیستان مانده و به سختی روزگار می گذرانند به طوری که فقر آنچنان بیداد می کند که عده زیادی از اهالی سیستان با تنها یارانه و بعضی که خوش شانتر بودند با کمک هزینه کمیته امداد روزگار می گذرانند.

شمار زیادی از جوانان سیستانی به دلیل نبود کار و حتی تفریح سالم و اماکن تفریحی که بتوان از طریق اوقات فراغت خود را پر کرد به جای استفاده از شور جوانی عمر خود را بر سر صرف مواد مخدر تباه کرده و روزگار را برای خود و خانواده تباه کرده اند.

فرزندان رستم و یعقوب لیث امروز، روزگار بسیار سختی را می گذرانند اما دلسوزی جهت برداشتن این بار سخت از دوش آنان گویی وجود ندارد و با کوله باری از فقر همچنان روزگار می گذرانند.

علاوه بر خشکسالی، با انسداد مرز نیز شمار زیادی از زمینه های کشاورزی حاصلخیز در آن سوی دیوار مرز باقی می ماند کشاورزی نیز از بسیاری از جوانان گرفته شود.

منطقه آزاد سیستان هم که تنها راه برون رفت از مشکلات فعلی به شمار می رود نیز به دست فراموشی از سوی مسولان امر سپرده شده تا کام مردم این دیار همچنان تلخ باشد.

خبرنگار اوشیدا به سراغ دو خانواده سیستان رفته که زندگی خود را در این سرمای طاقت فرسا در چادر سپری می کنند.

چادر تنها سرپناه خانواده نیمروزی


به سراغ خانواده ای پنج نفره ای در یکی از روستاهای شهرستان نیمروز می رویم، سرپرست خانوار مردی ۶۶ ساله است که تمام عمر را به شغل چوپانی مشغول بوده است.

تاکنون با نگهداری و چوپانی گوسفندان، صاحب گوسفندان خانه ای در اختیارش گذاشته بود اما متاسفانه چون از یک سال قبل با توجه به کهولت سن و بیماری ریوی و ... دیگر قادر به انجام این کار نبوده، صاحب گوسفندان نیز او را بیکار و خانه را هم از او گرفته است تا در این سرمای سوزناک آواره ی دشت و بیابان شود.

در حال حاضر به دلیل نداشتن جایی برای زندگی، با خانواده اش در زمین خرابه داخل روستا که متعلق به دهیار همان روستا است درون چادر هلال احمر بدون آب و برق با شرایط بسیار بد زندگی می کند که با توجه به اینکه، دختر ۱۶ ساله خانواده نیز دارای بیماری تیروئید است زندگی برای آنان دشوار است.

 متاسفانه، تنها درآمد این خانواده یارانه و کمیته امداد می باشد و جز این مبلغ هیچ گونه درآمد دیگری نداشته و روزگار را به سختی می گذرانند.

خوشبختانه، طبق رایزنی که با دهیار روستا صورت گرفته، درصورت ساخت خانه، دهیار نیز مقداری زمین و مقداری هم شن جهت ساخت خانه به این خانواده اهدا خواهد کرد.


به گفته؛ مدیر مرکز نیکوکاری و فرهنگی ام المومنین حضرت خدیجه کبری(س)، هزینه برآوردی برای هر متر خانه آجری با کف سیمان و سقف آهن بدون گچ و حتی بدون سرویس و حمام تقریبا متری ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است که در این راستا تاکنون مبلغ چهار میلیون تومان توسط خانواده محترم شهیدی برای ساخت این خانه به مرکز نیکوکاری اهدا شده که در این راستا ساخت خانه ۱۵ متری آغاز شده است.


یارانه تنها منبع درآمد خانواده زابلی

خبرنگار اوشیدا در ادامه یه سراغ خانواده پنج نفره دیگری رفته که سرپرست خانوار از کار افتاده و ساکن یکی از روستاهای شهرستان زابل است که از سه سال قبل در فصل سرما و گرما درون چادر هلال احمر بدترین شرایط که یک لحظه را هم ما نمیتوانیم تصور کنیم زندگی میکنند.

سرپرست خانواده دارای عقب ماندگی ذهنی و بیماری اعصاب و روان است و در هفته ای چند مرتبه تشنج می کند.

مادر خانواده نیز دارای کبدی بزرگ و دارو مصرف میکند و با این حال تنها منبع درآمد آنان یارانه می باشد.

گفتنی است؛ خیران و نیکوکاران در صورت تمایل به کمک به این دو خانواده جهت ساخت خانه، می توانند مبالغی را به شماره حساب، ۶۰۳۷۶۹۱۹۸۰۰۰۲۰۵۹ اختصاص دهند و یا از پرداخت آنلاين از طریق لینک https://www.payping.ir/Sistan۱۳۹۵ اقدام کنند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdceve8o.jh8zxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها