تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۱
در حالی روز به روز آمار قربانیان جاده های سیستان و بلوچستان رو به فزونی می رود که کمبود اعتبار تنها دلیل عدم تکمیل برخی از این جاده های 30 ساله عنوان شده است.
توسعه در بن بست جاده های جنوب شرق/ جاده های نیمه تمام30 ساله،  رکورداران مرگ و میر
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، در حالی دولت یازدهم آخرین ماه های سکانداری خویش را سپری می کند که جاده ها و بزرگراه های سیستان  و بلوچستان همچنان در کمبود اعتبار و تکمیل قربانی می گیرند.
سال هاست که احداث و تکمیل جاده ها  و بزرگراه های سیستان و بلوچستان تبدیل به میراثی شده تا از دولتی به دولت دیگر منتقل شود و تنها تکمیل آن ها تبدیل به شعار تبلیغاتی برای جمع آوری رای بیشتر شود.
علی ای حال محور مواصلاتی سراوان – سیب وسوران، خاش به زاهدان ، نیمروز به زابل و بزرگراه زابل – زاهدان از رکورداران جاده های نیمه تمام در جنوب شرق هستند که هر یک به تربیت قدمتی 30، 20 ، 15 و 10 ساله دارند که یا در نقطه صفر باقی مانده اند و یا تنها پیشرفت های لاک پشتی به خود دیده اند.
با این حال این ها تنها جاده های نیمه تمام و خطرناک استان نیستند که نیمه تمام مانده اند بلکه محور های سراوان – ایرانشهر 9 سال، زابل- هیرمند 7 سال، کمربندی آیت الله سیستانی 9 سال، کمربندی سراوان-آسپیچ 7 سال ، بزرگراه ایرانشهر – بمپور 8 سال، جاده مرزی ریگ ملک 11 سال و برخی جاده ها نیز که سال هاست به پایان رسیده اند نیاز به دو بانده شدن و نصب تابلوهای هشدار دهنده دارند و یا همچون جاده سوران.پسکوه.خاش علی رغم اینکه تازه به بهره برداری رسیده اند استانداردهای لازم را از نظر ایمنی و تابلوهای کنار جاده ندارند که باید هر چه سریعتر تا رکوردار مرگ و میر در بین جاده های کشور نشده اند نسبت به رفع نواقص آن ها اقدامی اساسی انجام داد.
آنچه مسلم است کمبود اعتبار در سال های اخیر سبب شده یا برخی پروژه ها هیچ پیشرفتی نکنند و یا تکمیل آن ها به پایان دولت انتقال داده شوند.
با این حال جاده های استان ها یکی از مهمترین بخش های توسعه اقتصادی هستند که عدم ساخت و تکمیل آن ها روز به روز استان را به اغماء می برد، سال گذشته  بود که محصولات هندوانه شهرستان دلگان به دلیل عدم آماده سازی راه های این شهرستان خراب و بسیاری از کشاورزان این منطقه متضرر شدند.
علی ای حال خرداد ماه 94 بود که اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان به همراه روستا معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید از پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان  برتکمیل  و روشنایی هر چه سریعترپروژه بزرگراه زاهدان - زابل تاکید کرد با این وجود این پروژه تا کنون تنها 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گفته مسعود مالکی مدیرکل راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان بهره برداری از بزرگراه زاهدان- زابل بستگی به اعتبار دارد و در حال حاضر بزرگراه زابل- زاهدان 68 درصد در 4 قطعه پیشرفت و کل پروژه 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
 وی افزود: از 200 کیلومتر مسیر زاهدان- زابل تا کنون 28 کیلومتر از زابل تا روتک و 28 کیلومتر از زاهدان تاکوله سنگی به بهره برداری رسیده است و 101 کیلومتر نیز در دست ساخت می باشد.
وی با بیان اینکه روی 75 کیلومتر از این مسیر مطالعات انجام شده است که به دلیل نبود اعتبار  قرار داد بسته نشده، اظهار داشت: به محض تامین اعتبار و اخذ قرارداد کار 75 کیلومتر مسیر زابل- زاهدان را آغاز می کنیم.
علی ای حال با توجه به حجم بالای جاده های نیمه تمام استان و آغاز سال مقصد گردشگری در سیستان و بلوچستان  باید هر چه سریعتر راه چاره برای گریز از این تعداد جاده نیمه تمام اندیشید.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8xeh.uqevxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها