تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۶
استان سیستان و بلوچستان در سال 96 مقصد گردشگری ایران است و در این راستا انتظار می رود تمهیدات لازم اندیشیده شود چرا که تنها دو ماه تا پایان سال ۹۵ باقی مانده است.
بهشت باستان شناسان در فقدان زیرساخت می سوزد/ مرمت و نگهداری آثار باستانی حلقه مفقوده در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛سیستان و بلوچستان و به ویژه سیستان دارای آثار باستانی بسیار ارزشمندی است اما با این حال این آثار دولتی قدر دانسته نشده و طبق گفته کارشناسان به درستی مرمت و نگهداری نمی شوند و حتی به امان خدا سپرده شده اند.

سیستان با دارا بودن دو اثر جهانی شهر سوخته و کوه خواجه و همچنین آثار دیگر از قبیل بی بی دوست، دهانه غلامان و آتشکده کرکوی بهشت باستان شناسان محسوب و با این اوصاف بهترین مکان برای گردشگران به شمار می رود بنابراین انتظار می رود با فراهم آوردن امکانات مناسب زمینه جذب گردشگران فراهم شود.

مقوله ی گردشگری مورد بی مهری قرار گرفته است

کارشناس میراث فرهنگی و گرشگری سیستان عنوان کرد: اینکه سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری در سال ۹۶ خواهد بود بسیار خوب و خبر مسرت بخشی است اما باید دید طبق ضرب المثل خانه جاروب کن سپس مهمان طلب، چقدر آمادگی پذیرایی مهمانان را داریم.

علیرضا خسروی با بیان اینکه، وقتی می خواهیم استان مقصد گردشگری شود باید زمینه را آماده کنیم در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: بزرگان ما از هزاران سال قبل، به مهمان نوازی شهره بودند و دارای فرهنگ مهمان نوازی بودند بنابراین این ضرب المثل هشدار بسیار مهمی است یعنی با تهیه زیرساخت ها، شهر را تمیز و وسایل رفاهی را مهیا کنیم.

وی تاکید کرد: باید نسبت به نیازهای زیرساختی از قبیل، سرویس بهداشتی کافی در شهر، آب آشامیدنی سالم و در دسترس توجه کافی داشت و هتل ها و مسافرخانه ها را مهیا کرد و چندین خانه روستایی را نیز آماده اسکان مسافران کرد.

خسروی ابراز داشت: در زمینه مسائل روساختی هم که به فرهنگ عمومی و تبلیغات باز می گردد باید ببینیم آیا روساخت ها برای پذیرش مهمانان مهیاست؟

کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری زابل تصریح کرد: در طی این سالها نسبت به مسائل گردشگری و زیر ساخت ها دیدگاه مساعد و مناسب نداشتیم به طوری که وقتی گردشگر از سمت قائم آباد به شهر زابل وارد شود حتی تابلوی درست و حسابی وجود ندارد تا مهمان یا گردشگر را به شهر یا اماکن دیدنی راهنمایی کند.

خسروی بیان داشت: برای رفاه گردشگران، باید مساجد در همه ی ساعات باز باشد تا توریست ها در انجام فرایض دینی با مشکل مواجه نشوند، همچنین هتل ها باید منسجم تر عمل کنند و در این راستا باید بررسی شود آیا گنجایش کافی دارند و آیا با تمامی اصول منطبق هستند؟

وی ادامه داد: در طی این سالها مقوله ی گردشگری مورد بی مهری قرار گرفته به طوری که سطح و جایگاه ما که به بهشت باستان شناسان و یا لندن شرق معروف و در هر یک کیلومتر مربع دشت سیستان یک اثر تاریخی و فرهنگی وجود دارد باید بهتر از این باشد.

خسروی با بیان اینکه، تناقص و تضاد بسیار شگفت انگیزی وجود دارد گفت: به جز دوره استانداری آقای دهمرده که در ارتباط با گردشگری در شهر سوخته و کوه خواجه یکسری کارها انجام شد بعد از آن هیچ اتفاقی در حوزه گردشگری نیفتاده و حتی یک بروشور هم نداریم.

کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری زابل افزود: مقصد گردشگری شدن خوب است بشرطی که هرچه سریع تر جهت آماده کردن زیر ساخت ها و روساخت ها حرکت کنیم چون در طی سالهای اخیر کاری انجام نشده است.

وضعیت آثار تاریخی تاسف بار است

کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری زابل عنوان کرد: وضعیت آثار تاریخی تاسف بار است به طوری که هم از نظر پژوهش و هم از نظر تعمیر و نگهداری آثار کار چندانی انجام نشده است.

خسروی ابراز داشت: به جز در زمان استانداری دکتر دهمرده در سایر زمان ها به آثار باستانی توجه نشده است و در حال حاضر نیز دهمرده در منصب نماینده مجلس در حال انجام کارهایی برای نجات آثار باستانی است به طوری که برای ترمیم منطقه حوض دار، مبلغ ۱۱ میلیون تومان از جیب خود پرداخته است.

انتهای پیام/// https://www.asrehamoon.ir/vdcd9o0n.yt0fo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها