تاریخ انتشار :شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۰
معاون میراث فرهنگی اداره کل سیستان و بلوچستان گفت: خانه ابویی یکی از خانه های قدیمی در بافت اولیه شهر زاهدان است که این بنا در حال حاضر توسط میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته تا از آن به عنوان یک مرکز فرهنگی و موزه صنایع دستی و مردم شناسی بهره برداری شود.
مرمت و بازسازی آثار تاریخی در دستور کار قرار دارد/ خانه ابویی زاهدان موزه صنایع دستی و مردم شناسی می شود
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، گردشگری، واژه ای شناخته شده در جهان که اهمیت زیادی در اقتصاد کشور ها برعهده دارد بگونه ای که این صنعت پول ساز بعد از نفت و خودرو سومین جایگاه را در عرصه اقتصاد دنیا به خود اختصاص داده است.
در این میان سيستان و بلوچستان در بستر تمدن ایران و تاريخچه توسعه گردشگری در جنوب شرق كشور جايگاه ويژه ای دارد، وجود اماكن باستانی و تاريخی، جاذبه های طبیعی و فرهنگی در اين منطقه منجر به ايجاد انواع قطب های گردشگری شده است. به طوری که گوشه و کنار این سرزمین زیبا رازهایی از دورانی درخشان و متمدن دارد که بررسی هر یک از این رازها می تواند در شناخت هرچه بهتر فرهنگ و تمدن این منطقه موثر باشد.
علی ای حال از آنجایی که سیستان و بلوچستان به عنوان دومین استان پهناور کشور دارای اماکن متعدد تاریخی و جاذبه‌های طبیعی فراوانی است می‌تواند یکی از بهترین تجارب توریستی برای گردشگران را رقم بزند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به اینکه برای رقابت آثار گردشگری در مناطق باید به دنبال شهرت آنها بود، اظهار داشت: شهرت آثار تاریخی و گردشگری با ثبت و معرفی آنها امکان پذیر است.
مجید کلانوری با اشاره به اینکه موزه ها می توانند به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی شوند، گفت: هدف این نهاد معرفی شهرستان زاهدان به عنوان شهر موزه ها است.
وی با بیان اینکه از ابنیه تاریخی حفاظت، حراست و نگهداری می شود، افزود: خانه ابویی یکی از خانه های قدیمی در بافت اولیه شهر زاهدان است که این بنا در حال حاضر توسط میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته تا از آن به عنوان یک مرکز فرهنگی و موزه صنایع دستی و مردم شناسی بهره برداری شود.
این مسئول یکی از ساختمان های شاخص این شهرستان را ساختمان قدیمی دادگستری معرفی کرد و ادامه داد: این ابنیه تاریخی مربوط به دوره معاصر است که اکنون مرکز علمی کاربردی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که دانشجویان در آن مشغول تدریس می باشند.
وی با اشاره به اینکه سال 96 به عنوان مقصد گردشگری در استان سیستان وبلوچستان نام گذاری شده است، تصریح کرد: در حال حاضر برخی از بناهای موجود در استان برای پذیرایی از گردشگران در حال بازسازی و مرمت است.
کلانوری با اشاره به اینکه رویکرد گردشگری ایران فرهنگی است، بیان کرد: در منطقه سیستان رویکرد گردشگری میراثی از نوع آثار تاریخی است.
وی در تکمیل مطلب فوق ادامه داد: در منطقه بلوچستان نیز رویکرد گردشگری تلفیقی است زیرا طبیعت گردی نیز جزئی از میراث است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل استان در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون هزار و 800 اثر ثبتی استان در فهرست آثارملی کشور ثبت شده است، گفت: قطعا سازمانی با این کثرت دانایی آثارش نیز نیازمند حفاظت و نگهداری است که در همین رابطه برخی محوطه های باستانی تعیین حریم شده و برخی آثار باستانی نیز در حال مرمت و بازسازی هستند.
کلانوری در پایان با اشاره به اینکه در میراث طبیعی کویر لوت نیز به ثبت جهانی رسیده است، افزود: کوه تفتان و گل فشان های چابهار نیز از دیگر آثار طیعی استان به شمار می روند که در سال 96 پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcezp8o.jh8zvi9bbj.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما