تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
در حالی 18 هزار تن نخود در یک سال از کشور های چین، ترکیه و هندوستان وارد کشور شده است که این حجم واردات باعث دلسردی و بیچارگی کشاورز ایرانی می شود.
بازار داخلی در تصاحب نخودکاران هندی/ واردات ۱۸ هزار تن نخود در یک سال
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، در حالی نخود های خارجی این روز ها بازار داخلی را تصاحب کرده اند که نخودکاران ایرانی دیگر تمایلی به کشت این محصول ندارند.
با این حال ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان انواع محصولات کشاورزی در جهان است که ضربه های سنگین واردات و عدم حمایت از کشاورزان در سال های اخیر سبب شده تا در برخی محصولات با کاهش کشت روبرو شویم.
علی ای حال سال 94 ، 18 هزار تن نخود از مرزهای کشور وارد ایران شد که به گفته ناصر مرادی رئیس شورای ملی نخود سال 95 با بارندگی‌های مناسبی که انجام شده تولید مناسبی برآورد می‌شود.
وی تولید نخود کشور را هر ساله بین 300 تا 350 هزار تن اعلام کرد و گفت: سال 93 این روند 216 هزار تن بوده که 100 تا 150 هزار تن کاهش یافته است.
 
باید جلوی واردات بی‌رویه را گرفت
مرادی با بیان اینکه در سال‌های قبل سطح زیر کشت نخود بیشتر شده است، افزود: همواره به سازمان‌های ذی‌ربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی هشدار داده‌ایم که در صورت تداوم این روند در آینده نزدیک کشت نخود به فراموشی سپرده می‌شود.
رئیس شورای ملی نخود با تأکید بر لزوم توجه بیشتر به معیشت نخودکاران تصریح کرد: در سال‌های گذشته به دلیل عدم صادرات قیمت این محصول پایین بود و حتی در زمانی نخود پاییزه به کیلویی یک هزار و 200 تومان هم رسید.وی بیان داشت: متاسفانه عده‌ای از تجار میزان زیادی واردات نخود در سال 94 انجام دادند که مخالف این موضوع هستیم،‌چون به شدت به تولید داخل ضربه می‌زند؛ با این وجود در کشتی که نیاز آبی ندارد و در بازار ایران و جهان صاحب برند بوده در حال نابودی است.
مرادی عمده نخودهای وارداتی را مربوط به کشورهای ترکیه، هند و آسیای میانه عنوان کرد و گفت: این در حالی است که در حال حاضر هنوز برخی از ثبت سفارش‌های انجام شده برای واردات نخود صورت نگرفته است.

کشت این محصول در حال فراموشی است
با این حال آنچه مسلم است افزایش واردات در سال 94 و عوارض صادراتی این محصول سبب شد که انبارها پر از نخود ایرانی شود و نه تنها بازار های جهانی را از دست داده و به دست رقبا دهیم بلکه تدبیر دولت یازدهم در واردات این محصول سبب شد تا کشاورز ایرانی نسبت به کشت این محصول روی گردان شود ان هم محصولی که کشت آن کمک زیادی در کاهش منابع آبی و بحران آب خواهد کرد.
استان سیستان و بلوچستان نیز یکی از دروازه های واردات این محصول به کشور است. به گفته هامون نورد مدیر کل گمرکات استان امسال از طریق گمرکات و بازارچه های مرزی استان وارداتی به وزن 469 هزار و 908 تن و ارزش 691 میلیون و 900 هزار و 162 دلار وارد شده است.
وی اقلام عمده وارداتی را برنج خوراکی، کنجد، دام ،نخود، پارچه، چتایی، ادویه، لوازم یدکی خودرو  و کالاهای صنعتی و خانگی عنوان کرد و افزود: این محصولات از کشور های پاکستان، افغانستان، ترکیه، کره، تایوان ،امارات، چین و سایر کشور ها وارد می شوند.
 
باید تعرفه سنگینی بر واردات نخود اخذ کرد
علی ای حال غفار محمدی دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه در گفت‌وگو با فارس راهکار نجات از واردات را اخذ تعرفه سنگین بر واردات نخود دانست و گفت: نخودهایی که در حال حاضر از کشورهای ترکیه، هند و... وارد می‌شود کیفیت نخود ایرانی را ندارد و ما را در این زمینه با چالش مواجه کرده است.
وی واردات بی‌رویه نخود را موجب ایجاد مشکلاتی برای نخود کشور دانست و ادامه داد: هزینه تولید نخودهای وارداتی بسیار پایین‌تر بوده و در حال حاضر در بازار کیلویی 3 هزار و 200 تومان به فروش می‌رود.
محمدی در مورد پایین بودن تعرفه واردات این محصول نیز گفت: در حال حاضر تعرفه بسیار کم است و باید تعرفه سنگینی برای آن وضع شود تا جلوی واردات را بگیرند.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchwqnw.23nzidftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما