تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۹
رییس دانشگاه زابل عنوان کرد: تشکیل کارگروه ملی با اختیارات و قدرت اجرایی فراسازمانی در کنار ستاد احیا تالاب هامون از جمله پیشنهادات ارائه شده در کنفرانس احیا تالاب هامون می باشد.
لزوم تغییر الگوی کشت در شمال سیستان وبلوچستان/ کارگروه ملی جهت احیای تالاب هامون ایجاد شود
به گزارش عصرهامون موسی بهلولی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: تشکیل کارگروه ملی با اختیارات و قدرت اجرایی فراسازمانی در کنار ستاد احیا تالاب هامون جهت همگرایی و هماهنگی بین بخشی و تصمیم‌گیری‌های فوری در خصوص مسائل مربوط به تالاب هامون و آب منطقه از جمله راهکارهای ارائه شده در کنفرانس احیای تالاب هامون به شمار می رود.

وی افزود: به منظور افزایش مسئولیت‌های جامعه در مقیاس ملی و محلی نسبت به تالاب بین‌المللی هامون و جلب مشارکت، رسانه‌های عمومی با بهره‌گیری از روش‌های مؤثر نقش آفرینی کنند.

رییس دانشگاه زابل تصریح کرد: تسریع در روند اجرای طرح مصوب مدیریت یکپارچه تالاب و نظارت علمی در امور اجرایی آن توسط مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی منطقه و تأکید بر اختصاص حقابه زیستی و همچنین پیگیری حقابه تالاب بین‌المللی هامون با مشارکت سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و حضور نماینده وزارت امور خارجه در ستاد ملی یا استانی احیای تالاب از دیگر خواسته ها در این کنفرانس بوده است.

بهلولی بیان داشت: دانشگاه زابل می تواند وظیفه پایش بلند مدت و ارائه راهکارهای علمی استفاده بهینه از رودخانه هیرمند را بر عهده گیرد و همچنین؛ ارتقاء مرکز تحقیقات زیست‌محیطی زابل به اداره کل حفاظت محیط‌زیست زابل و گسترش بخش‌های تحقیقاتی از جمله راهکارهای احیای تالاب هامون می باشد.

رییس دانشگاه زابل خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره‌ها و نشست‌های فرهنگی، اجتماعی با مشارکت مردمی بین کشورهای ایران و افغانستان و تقویت تبادلات اقتصادی خرد محلی بین جوامع مرزنشین ایران و افغانستان به‌منظور همگرایی و هم‌افزایی دو کشور در جهت احیا تالاب بین‌المللی هامون باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین افزود: توسعه مدیریت پایدار بخش کشاورزی با تغییر الگوی کشت، استفاده از گونه‌های کم‌مصرف و افزایش راندمان آبیاری به‌منظور در اختیار قرار گرفتن آب بیشتر برای تالاب بین‌المللی هامون و بهره‌مندی از ظرفیت‌های سازمان بین المللی فعال در زمینه حفاظت محیط زیست و نیز سازمان­های منطقه‌ای جهت کمک به احیاء پایدار تالاب بین‌المللی هامون و ایجاد ساز و کارهای مناسب مالی و حمایت‌های بیشتر بخش خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس دانشگاه زابل با بیان اینکه، ایجاد مرکز منطقه‌ای حفاظت تالاب‌های بین‌المللی هامون و ایجاد وب سایت جامع تالاب بین‌المللی هامون به زبان انگلیسی و فارسی و همچنین بانک اطلاعاتی مورد نیاز است در پایان تاکید کرد: پژوهشکده تالاب بین‌المللی هامون باید به ‌عنوان مرجع علمی و ناظر بر طرح‌های پژوهشی و امور اجرایی تالاب بین‌المللی هامون معرفی و ردیف بودجه مستقل برای آن در نظر گرفته شود.

گفتنی است؛ کنفرانس راهکارها و رهیافت احیای تالاب هامون به مدت دو روز در دانشگاه زابل با حضور میهمانان ملی و استانی برگزار شده است.

انتهای پیام/// https://www.asrehamoon.ir/vdcg7q9y.ak9xu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما