ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بلندترین بنای خشتی و گلی جهان چشم انتظار توجه است | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
مردم دهستانی در جنوب شرق کشور به بهانه ی وجود قلعه ای باستانی پذیرای حضور مسافرین هستند ولی بی توجهی مسئولین به قلعه ی سیب گردشگران اندکی را به منطقه می کشاند.
بلندترین بنای خشتی و گلی جهان چشم انتظار توجه است
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از سیب و سوران، کلاسب یا قلعه سب، زیباترین و بلندترین بنای خشت و گلی ایران را فرقی ندارد با کدام نام بشناسید، این نام از روستای «سب یاعامیانه ی آن سیب» گرفته شده‌ و به معنی چشمه سار است، به دلیل جاری بودن چشمه های آب بسیار در گذشته های دور این نام را نامیده اند.
این قلعه که روی صخره‌ای کم ارتفاع ساخته شده و ارتفاع آن به 23متر می رسد زیباترین قلعه خاکی کشور لقب گرفته که در شرق بلوچستان  و در رده 27بنای تاریخی و پابرجای این استان قرار می گیرد.
قلعه سیب از خشت خام ساخته شده و مصالحی که در آن استفاده شده با تخم گیاه "توتری" که بسیار ریز می‌باشد و خاصیت چسبندگی فوق العاده‌ای دارد مخلوط شده و دیوارهای قطور یک متری و چوب تنهٔ بسیار محکم نخل که برای سقف استفاده شده به استحکام و پایداری آن در برابر باران‌های شدید و حتی زمین لرزه‌هایی که اتفاق افتاده، یاری رسانده‌ و نتوانسته آن را از پای در آورد.
در این قلعه شگفتی های بسیاری وجود دارد از جمله راهروهای پنهان که با یک بار دور زدن نمیتوان راه فرار از آنها را پیدا کرد و نیز پناهگاههایی که دراتاق جلسات پادشاهان تعبیه شده به جهت اینکه جاسوسانی را در آنجا بگمارند تا حافظ جان آنها باشند و همچنین تیرکش هایی که در تمام قسمت‌های قلعه به چشم می خورد.
این تیرکش‌ها در دیوارهای ضخیم، راه باریکی را به صورت کمانی طی می‌کنند تا برای قرار دادن لوله تفنگ و دید قوی برای شلیک مناسب باشند و امنیت را هم برای تیراندازان تامین کنند.
این قلعه که چنین قدمت و شگفتی هایی دارد تاکنون توجه چندانی به آن نشده است
در آستانه فرارسیدن عید نوروز و درتمامی ایام سال مردم شهرستان سیب و سوران و به خصوص دهستان سیب چشم انتظار ورود گردشکران و مسافران جهت بازدید از این بنای تاریخی هستند.
اما در این مکان نه استراحتگاهی جهت مسافران وجود دارد برای اقامت و نه آلاچیق و یا هرگونه امکانات تفریحی و رفاهی دیگری که بهانه ای باشد برای گذراندن وقت بیشتر در منطقه، حتی نظافت محیط داخلی قلعه نیز در حال فراموشی است.
مگر نه این است که هر موجودی از تنهایی و بی توجهی می پوسد و ویران می شود این قلعه هم اینچنین حکایتی دارد و روز به روز فرسوده تر می شود.
در بسیاری از اوقات سال، گردشگران از مسیرهای دور ونزدیک می آیند اما با درهای بستهٔ قلعه روبه رو می‌شوند! وهمان مسیر شاید چند صد کیلومتری را باید طی کنند و برگردند.
مردم این مرزو بوم به هم میهنی خود عشق می ورزند ومنتظور حضورشان در این منطقه هستند به همین دلیل این انتظار را از مسئولین دارند تا نگاه ویژه ای به این بنای تاریخی داشته باشند.
استقرار قلعه سیب
برای دیدن قلعه سیب باید به شهرستان سیب و سوران واقع در 400 کیلومتری مرکز استان سیبستان و بلوچستان سفر کنید و سراغ بلندترین بنای خشتی ایران را در دهستان سیب بگیرید.
این بنا از سال 1370 تحت نظر سازمان میراث فرهنگی است.
راهنمایان محلی به گرمی میهمانان را تا رسیدن به بنا همراهی می کنند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfy0d1.w6d00agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما