تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۰
گزارش عصر هامون از رکورد نرخ بیکاری در دولت امید؛

بیکاری به مرز 4 میلیون نفر رسید/ سیستان و بلوچستان صدر نشین بیکاری در کشور

وعده های انتخاباتی برای رفع معضل بیکاری نه تنها آمار بیکاران در کشور را کاهش نداد بلکه یک میلیون نفر نیز به جمع آمار بیکاران اضافه شد تا نرخ بیکاری به مرز 4 میلیون نفر برسد.
بیکاری به مرز 4 میلیون نفر رسید/ سیستان و بلوچستان صدر نشین بیکاری در کشور
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، در حالی یکی از وعده های سکاندار دولت یازدهم حل معضل بیکاری در کشور بود که براساس اذعان کارشناسان و دولتی ها، یک میلیون نفر در دولت فعلی بیکار شده اند که براساس آمار تعداد بیکاران مطلق کشور2 میلیون و ۷۲۹ هزار نفر بودند که با این تعداد آمار بیکاران به مرز 4 میلیون نفر رسید.
با این حال این آمار تنها آمار بیکاران کشور نیست بلکه براساس مرکز آمار ایران در سال گذشته ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار نفر در مرز بیکاری و یا اشتغال ناقص قرار داشته اند و یک میلیون و 600 هزار نفر از یافتن شغل ناامید شده‌اند.
علی ای حال سهم سیستان و بلوچستان از این آمارها صدرنشینی در آن است به طوری که حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، سیستان وبلوچستان را رکورددار بالاترین نرخ بیکاری در کشوردانست و گفت: بیکاری عامل ایجاد آسیب های اجتماعی در جامعه است و ایجاد شغل جزء وظایف دولت ها است که متاسفانه در چند سال گذشته دولت در این زمینه موفق نبوده است.
 
نرخ بیکاری بالای 50 درصد سهم سیستان و بلوچستان
وی در گفت و گو با زاهدانه با بیان اینکه بیکاری مختص سیستان وبلوچستان نیست، افزود: در این استان علی رغم آماری که دولتمردان ارائه داده و نرخ بیکاری را 12 یا 13 درصد عنوان کرده اند ما شاهد بالاترین نرخ بیکاری در کشور هستیم بگونه ای که در سیستان و بلوچستان نرخ بیکاری بالای 50 درصد است.
شهریاری با اشاره به اینکه فقر و بیکاری علت بسیاری از ناهنجاری ها و معضلات اجتماعی است، ادامه داد: برخی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان همچون مرکز استان، ایرانشهر و برخی شهرهای سیستان شاهد نرخ بیکاری 47 و 48 درصدی هستند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تنها راه رفع معضل بیکاری را سرمایه گذاری دولت عنوان کرد و گفت: امروز حاشیه نشینی در اغلب شهرهای بزرگ وجود دارد و مشکلات اجتماعی گریبانگیر کل کشور شده است.
 
آمار و ارقام دولت در حل مشکل بیکاری تنها شعار و تبلیغاتی است بدون عمل
نماینده مردم خاش،میرجاوه و نصرت آباد در مجلس گفت:عملکرد دستگاه های اجرایی دولت در زمینه رفع معضل بیکاری جوانان تنها بر روی کاغذ و صورتجلسه ها باقی مانده است، ثبت آمار و ارقام از سوی دولت در این زمینه دردی از جوانان بیکار برطرف نمی کند و این امار و ارقام تنها شعار و تبلیغاتی است بدون عمل.
علی کرد در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد:استان سیستان و بلوچستان سال هاست که با مشکل خشکسالی دسته و پنجه نرم می کند و جوانان بسیاری در طول این سال ها از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده اند اما متاسفانه دولت هیچ برنامه تدوین شده و زمان بندی شده ای برای جوانان جویای کار  نداشته است.
وی با بیان اینکه جوانان سرمایه های ملی کشور هستند، افزود: جوانان آینده سازان کشور هستند و جمعیت زیادی از جوانان کشور بیکار هستند و نیروی جوانی آنان در جهت درست استفاده نمی شود، این بیکاری مایه شرمساری جوانان در اجتماع شده است و دولت نتوانسته برنامه مناسبی برای استفاده از ظرفیت جوانان درجهت آبادانی و پویایی جامعه ارائه دهد، عملکرد دستگاه های اجرایی دولت در زمینه رفع معضل بیکاری جوانان تنها بر روی کاغذ و صورتجلسه ها باقی مانده است، ثبت آمار و ارقام از سوی  دولت در این زمینه دردی از جوانان بیکار برطرف نمی کند و این امار و ارقام تنها شعار و تبلیغاتی است بدون عمل.
وی با اشاره به ظرفیت های منحصفر بفرد استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: وجود جوانان نخبه و توانمند در استان و مرزهای خشکی و آبی گسترده از جمله مزایای منحصربفرد این استان است اما دولت نتوانسته بستر مناسبی برای استفاده از ظرفیت جوانان مستعد و ظرفیت منحصربفرد مرز در این استان  فراهم آورد تا مرز را به فرصت تبدیل کرده و زمینه مناسبی را برای اشتغال پایدار جوانان ایجاد کند.
 
 برگزاری همایش های دولتی نتوانسته دردی از جوانان بیکار برطرف کند 
نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس تاکید کرد: سازمان دهی مناسب واردات و صادرات در کشور می تواند زمینه رشد اقتصادی جامعه و ایجاد اشتغال برای جوانان را فراهم آورد بدون اینکه به تولید داخلی کشور ضربه زده و تولید کنندگان داخلی متضرر شوند اما امروز استفاده از پتاسیل های مرزی فقط در حد سیاسی کاری و شعار باقی مانده و هیچ کار عملیاتی در استفاده از ظرفیت مرزها از سوی دولت انجام نشده است ،اعمال فشار به دولت برای استفاده از ظرفیت مرز نتیجه ای مقطعی و گذرا داشته و  بازارچه های مرزی در دست افراد صاحب نفوذ است، عامه مردم نمی توانند از  ظرفیت مرز استفاده کنند و این به سبب برنامه ریزی نامناسب دولت در این استان است .
وی اذعان کرد: دولت هیچ برنامه ای برای استفاده از مرزهای آبی و خشکی کشور ندارد، هنگامی که دولت با برپایی همایش ها بازرگانان و تجار کشورهای خارجی را به کشور دعوت می کند باید نتیجه عملی این همایش ها و کنفرانس ها در اقتصاد استان و کشور دیده شود و خروجی این همایش ها در استان باید با ایجاد اشتغال برای جوانان و توسعه اقتصادی استان نمود پیدا کند و سبب  توسعه و آبادانی استان باشد اما این همایش ها نتوانسته دردی از جامعه و جوانان بیکار برطرف کند.
علي كرد در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما نیز اظهار كرد: بيكاري در استان سيستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان خاش به خوبي قابل لمس و احساس است و نرخ بيكاري شهرستان خاش نسبت به ساير شهرهاي استان بيشتر است و بايد چاره اي براي اين بحران انديشيده شود.
وي با بيان اينكه حل معضل بيكاري و اشتغال از مهمترين مطالبات مردمي شهرستان خاش است، تصريح كرد: بسياري از افرادي كه به دفتر ارتباطي ما در خاش و ميرجاوه مراجعه مي كنند در حوزه اشتغال و بيكاري است كه بايد با تقويت و توسعه ظرفيت هاي سرمايه گذاري در اين شهرستان ها بتوانيم هرچه سريعتر معضل بيكاري را حل كنيم.
كرد با بيان اينكه آمار دقيقي از بيكاري نداريم، گفت: همه سعي و تلاش خود را براي حل مشكلات مردم خصوصاً مشكل و معضل بيكاري فارغ التحصيلان اين استان و شهرستان خاش انجام خواهيم داد.
وضعيت اشتغال در کشور بسيار وخيم است
وي بيان كرد: جوانان نبايد منتظر شغل هاي دولتي باشند و بايد از ظرفيت ها و پتانسيل هاي اين مناطق در راستاي اشتغالزايي استفاده كنند.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه حوزه گردشگري نقش مهمي در ايجاد اشتغال دارد، ادامه داد: متاسفانه وضعيت اشتغال بسيار وخيم است و بايد جوانان همت كنند و با توجه به وضعيت اقتصادي كشور، با كارآفريني به دنبال ايجاد شغل باشند.
 وي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي بهترين راه براي اشتغالزايي است، گفت: مسئولان بايد به اقتصادمقاومتي توجه كنند و در اجراي آن پيشگام و پيش قدم باشند تا بتوانيم معضل و بحران شديد بيكاري را حل كنيم.
كرد با اشاره به تسهيلاتي كه برخي از بانك ها به جوانان مي دهند، بيان كرد: تنها ارائه تسهيلات به جوانان جويايي كار كافي نيست بلكه بايد ابتدا آموزش هاي لازم براي ايجاد عرصه اشتغال را ارائه كنيم و سپس براي فروش محصولاتش نيز آن جوان را حمايت كنيم و نگذاريم جوانان ما بعد از گرفتن تسهيلات دچار سرگرداني شوند.
وي با بيان اينكه وظيفه مسئولان دولتي است كه براي اشتغال جوانان برنامه ريزي مدون و دقيقي داشته باشند، گفت: بدون شك فني و حرفه اي و آموزش هاي اين اداره نقش مهمي در مبارزه با معضل بيكاري دارد و بيكاري يك فرد نه تنها خانواده را با چالش جدي مواجه مي كند بلكه يك كشور را تحت تاثير قرار مي دهد.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: در شهرستان خاش زيرساخت هاي مناسبي براي توسعه و رونق اقتصادي و همچنين اشتغالزايي جوانان وجود دارد كه دولت تنها در مسئله اشتغالزايي، شعار مي دهد اما در عمل اقدامي انجام نداده است.
وي با بيان اينكه بيشتر افراد جويايي كار استان به شهرها و استان هاي همجوار مانند يزد، مشهد و گرگان مهاجرت كردند، گفت: مردم استان سيستان و بلوچستان به دليل خشكسالي، محروميت و اشتغالزايي ترجيح مي دهند به مناطق برخوردارتر در استان هاي ديگر مهاجرت كنند كه اين آسيب جدي براي اين استان است.

 
مهاجرت جوانان آسیب جدی به استان است
كرد خاطرنشان كرد: بايد از صنايع دستي، سوزن دوزي، داروهاي گياهي، غذاهاي سنتي، محصولات باغي و زراعي و غيره در شهرستان خاش حمايت شود تا جوانان بتوانند جهت اشتغال به اين صنايع رو بياورند و براي خود كار و كاسبي فراهم كنند.
وي با بيان اينكه بايد روش آموزش در دانشگاه ها اصلاح شود تا با نياز بازار كار و سرمايه همسو شوند، گفت: در حال حاضر تعداد 4 دانشگاه در شهرستان خاش وجود دارد كه اين مراكز با وجود اينكه نفش تاثيرگذاري در ارتقاء سطح علمي جوانان دارند اما در واقع هر روز سبب افزايش جمعيت فارغ التحصيلان فاقد مهارت مي شوند كه بايد براي اين مسئله مهم چاره انديشي شود.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: متاسفانه بر اساس آمارهاي رسمي در حال حاضر حدود 3 ميليون زن سرپرست خانوار در كشور وجود دارد كه بايد زمينه اشتغال اين زنان فراهم شود.
وي بيان كرد: متاسفانه آمار قاچاق كالا در كشور رو به افزايش است و اين نيز يكي از موانع اشتغالزايي در جامعه محسوب مي شود كه نيازمند ايجاد نظام و ساز و كار جديد ميان نهادهاي مسئول است.
كرد با بيان اينكه متاسفانه همه از مشكلات بيكاري ناله و گلايه مي كنند اما هنوز هيچ كس اقدام عملياتي در اين خصوص انجام نداده است، گفت: مسئولان بايد در برابر بيكاري جوانان شرمنده باشند چرا كه در هر شهري حداقل بيش از 70 درصد جوانان آن شهرستان بيكار و جويايي كار هستند.
وي اذعان كرد: در حوزه انتخابيه شهرستان خاش بيشتر جوانان داراي مدارك علمي بالا هستند و برخي نيز 2 مدرك دانشگاهي بالا دارند اما بيكار هستند و برخي مسئولان نيز با آمارهاي دروغ سعي ميكنند كه كم كاري خود را جبران كنند.
 
افزایش قاچاق یکی از عوامل بیکاری در کشور 
كرد با بيان اينكه برخي از مسئولان تنها به فكر منافع حزبي هستند، گفت: متاسفانه تا زماني كه تسهيلات اشتغالزيي در راهي به جزء اشتغالزايي صرف و پرداخت شود نمي توان انتظار از تغيير وضعيت كنوني و رفع بحران بيكاري داشته باشيم.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان گرد: بعضاً مشاهده مي شود برخي از افراد كه تخصص لازم براي يك شغل را ندارند در برخي از دستگاه ها به دليل وابستگي به قشر و گروه خاصي در استان استخدام مي شوند كه اين براي استان يك فاجعه بزرگ است.
وي با بيان اينكه بسترهاي مناسبي جهت ايجاد اشتغال در  حوزه هاي صنعت، گردشگري و كشاورزي در شهرستان خاش فراهم است، افزود: زمين هاي حاصلخيز و كاشت محصولاتي مانند زردآلو، انار، پسته، گردو، مركبات، سبزي و صيفي جات، شلغم، هويج، پياز، گوجه، خيار، سيب زميني، پرورش ماهيان سردآبي و گرم آبي و غيره اشتغال و درآمدزایی خوبی را در این شهرستان ایجاد کرده است.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: به دليل حل مشكلات بيكاري در استان و شهرستان، كميسيون اجتماعي مجلس را انتخاب كردم و در اين كميسيون با وزارت تعاون، كار و رفاه امور اجتماعي رابطه نزديكي دارد.
كرد با اشاره به تعطيلي بسياري از شهرك هاي صنعتي استان، گفت: متاسفانه شهرك هاي صنعتي خاش و ميرجاوه، نصرت آباد و نوك آباد مدتها غيرفعال است و بايد جهت اشتغالزايي و رفع معضل بيكاري بتوانيم با تشويق سرمايه گذاران معضل بيكاري را نيز حل كنيم.
وي اظهار كرد: وزارت کار تاكنون نتوانسته با منابع مالي، مسئله اشتغالزايي را انجام دهد و عملكرد دولت در مسئله اشتغالزايي بسيار ضعيف است و بايد در اين روزهاي پاياني دولت يازدهم، به مسئله اشتغالزايي توجه كند.
نتوانسته متناسب با منابع مالی این کشور امر مهم اشتغالزایی را انجام دهد؛ این وزارتخانه با توجه به گستردگی فراوانی که دارد باید کمک می کرد؛ به بخش‌های تعاونی که توسعه ایجاد کنند اما این رویکرد را درپیش نگرفتند چرا که خود این وزارتخانه رقیب بخش خصوصی شد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciura3.t1arq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما