تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۵
یادداشت/ عباسعلی نورا

ایران در تهدید

اگر مي‌خواهيد دولتي زود سقوط كند، كارهاي بزرگ را به آدم‌‌هاي كوچك بسپاريد و آدم‌هاي بزرگ را به كارهاي كوچك واداريد؛ اين موضوع نكته اصلي شكست يك دولت است
ایران در تهدید
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛آنچه جهان در حال توسعه را بطور جدی تهدید میکند انفجار نادانی است
 
 انفجار نادانی چیست؟
 
کاواساکی نظریه‌پرداز مدیریت و از موسسان شرکت Apple، پدیده‌ای را در سازمانهای اداری و صنعتی عنوان می‌کند که استیو جابز از آن به عنوان «انفجار نادانی» نام میبرد.
 
این نظریه می‌گوید: مدیران درجه یک، کسانی را استخدام می‌کنند که از خودشان بهتر و تواناتر هستند اما افراد درجه دو و پایین‌تر، با نگرانی از دست دادن جایگاه خود، افرادی از خود پایین‌تر را استخدام می کنند و همینطور نفرات رده‌های پایین‌تر نیز همین چرخه باطل را ادامه می‌دهند (چون مسلماً آنها هم نفرات درجه یک نیستند).
 
لذا پس از مدتی با موجی فراگیر از افراد ضعیف و ناتوان در ساختار سازمان مواجه می‌شوید که معدود افراد توانمند را نیز ناامید و فلج میکنند! 
 
این نظریه را می‌شود هم در زندگی شخصی به کار برد، از خودتان بپرسید  کشور ما از این منظر در چه شرایطی قرار دارد، آیا در سازمان ها و دستگاه های دولتی و شبه دولتی و عمومی  افراد درجه یک بکار گرفته میشوند قدر یقین خواهید گفت چنین نیست !!
 
 همچنین  در سازمان ها این سوال مطرح است که آیا استخدام و بکارگیری کسانی که از مدیر  باهوش‌تر، مطلع‌تر و کاربلدتر هستند  تهدیدی برای مدیر محسوب نمی شوند؟ 
 
شبهه ای نخواهد بود که در دنیای مادی مدیر درجه دو چشم دیدن افراد درجه یک را نخواهد داشت با این اوصاف سازمان کارا خواهد بود ؟؟؟شکی نیست که سازمان نه تنها کارا نخواهد بود بلکه انگیزه کار  در سازمان به حداقل خواهد رسید و سازمان از درون منفجر  و نابود خواهد شد.
 
ای کاش  وزیر و نماینده مجلس و استاندار از خود سوال کند که در اداره کلان دستگاه  مربوطه  آخرین باری که از منتقدان با هوش خود مشورت یا کمک گرفته اند و وی را به یک سمت کلیدی منصوب کرده ا ند کی بوده است؟
شک نکنید که یادش نمی یاد !!
 
چون مدیر درجه دو یا درجه سه تحمل دیدن افراد درجه بالاتر را ندارد تا چه رسد به منتقد درجه  یک !! زیرا او را تهدیدی بلقوه   میداند که هر آن ممکن است جای او را بگیرد!!
 
اگر در احوالات استان ها بخصوص استان های دور دست  مطالعه جامع انجام گیرد عمق فاجعه روشن می شود.
 
با این اوصاف انتظار نمی رود کارایی و افزایش بهره وری و سلامت  در سازمان ها اتفاق افتد و این فرایند ناکارامدی بر تمام جوارح اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور سایه خواهد انداخت که موجب از هم پاشیدگی سازمان خواهد شد اینجا ست که انفجار نادانی کشور را در بر خواهد گرفت یا گرفته که خود عامل بحران ها، ناهنجاری ها، کاهش درآمد سرانه مردم،  گسترش فقر، افزایش نرخ بیکاری، کاهش رفاه عمومی، تدوام رکود تورمی  و در نهایت فضایی بسته سیاسی مرگبار خواهد شد که صدای هر منتقدی را نادانان در گلو خفه خواهند کرد 
این هم درست نشدنی است مگر اولا اجازه دهند افراد درجه یک در صحنه های سیاسی و انتخاباتی حضور یابند
ثانیا مردم در انتخاب خود دقت کنند که افراد  درجه دون  را تحت هیج شرایطی انتخاب نکنند
ثالثا در انتصاب مدیران کلان کشور از افراد درجه یک استفاده شود و تفکر جناح گرایی و حلقه  هزار  فامیل که امروز دارد شکل می گیرد کنار گذاشته شود.
 
در یک کلام مهم باید از راس شروع  شود وقتی رییس جمهور و وزرا و استانداران از افراد درج یک انتخاب شوند مسلما آنها هم در زیر مجموعه های خود از افراد کاردان بهره خواهند جست و از همه مهمتر ساختار انتصابات باید طوری تنظیم گردد که افراد شایسته بکار گماشته شوند نه افراد ناکارامد که جبران خسران ناکارامدی انان آحاد جامعه را در بر خواهد گرفت  و موجب میشود همه چیز به خاکستر مبدل گردد.
 
اخیرا بطور اجمال استان سیستان و بلوچستان را مورد مطالعه قرار دادم  که متاسفانه عمده امور را افرادی در اختیار دارند  که تواناتر از انان در استان کم نیستند لذا بزودی شاهد انفجار نادانی خواهیم بود.
  
از دولت هم به دلایل سیاسی و جناح گرایی و اینکه خود مبتلابه این انفجار قرار دارند انتظار تحول نمی رود  و مجلس هم که زاییده همین انفجار نادانی است از  توان لازم بر خوردار نیست !!
 
حال با این مجهول مجعول چه باید کرد همان داستان پوچ گرایی تداعی میشود که پاسخ آن یک مسئله چند هدفه میباشد که حل آن از عهده هر کس بر نمی آید  !! !!!

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcc1iqo.2bqim8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما