تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۸
دست فروشی یکی از چالش های مدیریت شهری و معضلی جدی برای کسب و کار واحد های صنفی محسوب می شوند که معمولا در روزهای منتهی به پایان سال بصورت پررنگ تری ظهور و بروز پیدا می کنند.
کلید قفل شغل های کاذب را چه کسی باز می کند/ مدیر خدمات شهری: کسبه عامل دست فروشی هستند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، این روزها با قدم زدن در بازار و خیابانهای شهر زاهدان شاهد حضور بیش از پیش دست فروشان و رونق کسب و کارشان برای فروش اجناس هستیم. حضوری که نشان از آمدن بهار دارد بگونه ای که شهروندان هم در کنار دست فروشان در تلاش هستند که سال خوبی را آغاز کنند.
در این میان علاوه بر حضور مشاغل کاذب و دست فروشی ها شاهد آن هستیم که در حاشیه و بلوار های شهر نیز وانت بارها اقدام به فروش میوه و تره بار، گل و گلدان، لحاف و پتو، گاو صندوق و غیره می کنند.
این خودروها برای اینکه بیشتر به چشم بیایند در لاین یک بلوارها به صورت مایل ایستاده و یک نفر نیز به فاصله 100 متری خودرو قرار گرفته که با یک تکه کارتن یا پارچه، نوع کالایی که به فروش گذاشته شده را برای خودروهای در حال تردد مشخص می کند.
 

دست‌فروشی معضل جدی خیابان‌های زاهدان
بنی اسدی یکی از کسبه خیابان شریعتی در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه ضمن ابراز گلایه از حضور دست فروشان در این خیابان اظهار داشت: حضور این دست فروشان کسب و کار ما را کساد کرده این افراد با فروس اجناس بُنجل و آفتاب خورده خود مشتریان را به سمت خود جذب کرده که این مهم عامل نارضایتی اغلب کسبه در این حیطه از شهر شده است.

مسئولان برای کسب رای بیشتر شعار رفع بیکاری می دهند وگرنه چه کار و اشتغالی
وی با بیان اینکه ماهیانه هزینه هنگفتی برای اجاره باید پرداخت کند، گفت: تا زمانی که از دست فروشان مالیات و عوارض شهرداری پرداخت نشود آنها به راحتی اقدام به فروش اجناس می کنند.
میر یکی از شهروندان زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به شلوغی خیابان شریعتی از ابتدا تا انتها گفت: این قسمت از بازار مختص به عتیقه فروشان یا فروش وسائل دزدی است از همین روز از زمانی که این قسمت از شهر به تصاحب دست‌فروشان درآمده با همسرم در این مسیر تردد نمی‌کنم.
وی با بیان اینکه دست فروشان مانع تردد شهروندان در پیاده روها هستند، افزود: اگر با دست فروشان برخورد نشود به مرور زمان تمام خیابان‌های مرکز شهر همین شکل می‌شوند و این مشکل به دیگر نقاط شهر هم سرایت می‌کند.
 

خودش را معرفی نمی کند اما با دلی پرسوز می گوید سالها درس خواندم و لیسانس گرفتم پس از مدت ها کار در کارخانه اکنون بیکار هستم و چون سنم بالا رفته نمی توانم در استخدامیها شرکت کنم، اکنون دیگر مدرک لیسانس برایم آب و نان نمی شود برای یک لقمه نان به این شغل کاذب روی آورده ام چرا که هر مسئولی می آید برای جذب اعتماد مردم قول می دهد بیکاری را رفع و اشتغالزایی کند اما چه اشتغالی؟ اکثر این دست فروشان جوان هستند و بیکار دولتمردان چکاری برای ما انجام دادند.

کسبه عامل ایجاد دست فروشی در شهر
علی ای حال از آنجا که دستفروشان مدعی هستند شهرداری روزانه مبالغی از آنان به عنوان حق الاجاره پیاده رو دریافت می کند خبرنگار زاهدانه در گفت وگویی که با مدیر خدمات شهری شهرداری زاهدان داشت وی ضمن تکذیب این ادعا اظهار داشت: اقدامات زیادی برای جمع آوری دست فروشان در سطح شهر انجام شده است که پشت پرده عدم موفقیت آمیز بودن این معضل اجتماعی خود کسبه هستند.
سید مجید طباطبایی ادامه داد: اکثر دست فروشان این شهر یا عامل کسبه برای فروش اجناس بُنجل و ارزان قیمت هستند و یا مستاجر کسبه محسوب می شوند زیرا کسبه جلو مغازه خود را به آنها اجاره داده اند.
وی گفت: تا خود کسبه اجازه ندهند هیچ دست فروشی جرات ندارد کنار مغازه ای بساط خود را پهن کند.

هزینه جمع آوری زباله دست فروشان بیشتر از مبلغ واریزی آنها به شهرداری است
این مسئول ادامه داد: یک سری دست فروش ها تحت عنوان " ماشین های دست فروش سیار" در سطح شهر هستند که آنها هر نقطه ای از شهر را اشغال کنند ماهیانه باید مبلغی به حساب شهرداری واریز کنند که هزینه جمع کردن زباله این ماشین ها بیشتر از آن مبلغی است که دست فروشان به حساب شهرداری واریز می کنند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcciiqo.2bqi48laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما