تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۹
نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سد مجلس اجازه قانون گریزی نمی دهد، عنوان کردند: خانه ملت عرصه نظارت را هیچ گاه خالی نمی کند.
سد مجلس نباید اجازه قانون گریزی دهد/نظارت در مجلس ضعیف است/ ملاحظه کاری های ناصحیح در مجلس حاشیه امن برای افراد ایجاد کرده
 به گزارش خبرنگار عصرهامون، رهبر معظم انقلاب بارها در ديدارهاي مختلف با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بر مقوله نظارت بر قوانين تاكيد فرمودند و اظهار داشتند: یکی از ضمانت های حفظ جایگاه والای مجلس شورای اسلامی، نظارت مجلس بر خویش است.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در ادامه ديدار با نمايندگان مجلس به موضوع قانونگذاری خوب و الزامات آن اشاره کردند و گفتند: مجلس بر خودش نظارت کند مجلس اگر نظارت کرد، جلوی لغزش نماینده را گرفت و نماینده توانست این پاکیزگی و طهارت خودش را در طول این چند سال حفظ کند، آن وقت زبانش باز خواهد بود. آن وقت می تواند اگر چنانچه نقطه ی اشکالی در هرجا دید آن را بیان کند، این را باید مجلس رعایت بکند، این را حفظ بکنید.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در حوزه راه سیستان و بلوچستان کم کاری کرده است، گفت: اگر کاری هم انجام شده مربوط به دوره های قبل می باشد که تقریبا متوقف مانده است.

سد مجلس اجازه قانون گریزی نمی دهد
حسینعلی شهریاری در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه یکی از وظایف مجلس شورای اسلامی را قانونگذاری دانست و اظهار داشت: مجلس مسئولیت های نظارتی را نیز بر عهده دارد که در این راستا استیضاح وزیران، حق تذکر کتبی، بررسی و دادن رای اعتماد به هیات وزیران، تصویب قراردادها، موافقت نامه ها و غیره از جمله وظایف نظارتی نمایندگان در مجلس به شمار می رود.
وی با بیان اینکه جایگاه مجلس در دو بعد قانونگذاری و نظارت بسیار رفیع است، گفت: نمایندگان در برنامه ریزی و سیاست گذاری های کلان جامعه از قدرت و توانایی های لازم برخوردار هستند.
این مسئول در ادامه با اشاره به وضعیت راه های استان نیز بیان کرد: علاوه بر اینکه از وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه " در سیستان وبلوچستان کم کاری زیادی در این حوزه انجام شده است" سوال کرده ایم در مجلس نیز استیضاح وی امضا و پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه در این دولت در حوزه راه و شهرسازی استان کار مهمی انجام نشده است، افزود: اگر کاری هم شده مربوط به دوره های قبل است که تقریبا متوقف مانده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در خصوص نظارت در حوزه بهداشت و درمان نیز گفت: یکی از مشکلات عمده استان در این حوزه نبود و کمبود پزشک در مراکز بهداشتی درمانی روستاها بود که در طرح نظام تحول سلامت این مهم حل شد بر همین اساس اکنون در نقاط دور افتاده روستایی استان شاهد حضور پزشک در مراکز بهداشتی درمانی هستیم.

خانه ملت عرصه نظارت را هیچ گاه خالی نمی کند
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: افزایش تعداد متخصصین و بازسازی، نوسازی و افتتاح بیمارستان ها از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت، درمان و سلامت است.
شهریاری با بیان اینکه مجلس محل لاوی گری است، ادامه داد: ممکن است نماینده ای یک سوال از وزیر یا حق تحقیق و تفحص داشته باشد که اینها در صحن علنی مجلس رای گیری می شود که بعضی مواقع وزرا لاوی گری کرده یا دولت اقدامی می کند و یا نمایندگان به اهداف خود نمی رسند که در این راستا آنچه مهم و ارزشمند است مطلع شدن مردم از موضوعات پیرامون می باشد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خالی کردن عرصه نظارت از سوی مجلس انجام نخواهد شد، گفت: وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت است.
 
نظارت حق ذاتي و قانوني مجلس است
عضو كميسيون اجتماعي و نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بيان اينكه نظارت حق ذاتي و قانوني مجلس است، اظهار كرد: طبق قانون، وظيفه مجلس قانون گذاري و نظارت است و بعد از تصويب قانون بايد با نظارت كارآمد نسبت به اجراي دقيق آن مصوبه تلاش كنند.
علي كرد با بيان اينكه بايد كليه اطلاعات نمايندگان مجلس براي نظارت به روز و دقيق باشد، تصريح كرد: نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي سوگند ياد كرده اند كه از حقوق مردم در مقابل تمام ناملايمات دفاع كنند و با نظارت دقيق بايد نگذارند اين حق ملت ضايع شود و حق و رسالت خود را انجام دهند.
 
نمايندگان نبايد تحت تاثير فشارهاي سياسي جهت "نظارت بر قوانين" قرار بگيرند
وي با بيان اينكه نمايندگان نبايد تحت تاثير فشارهاي سياسي جهت نظارت بر قوانين قرار بگيرند، گفت: بدون شك هرچه نظارت مجلس قوي تر باشد ميزان تخلفات كمتر است و نخستين شاخصه نظارت صحيح، نظارت با انگيزه خيرخواهي است و نبايد قصد مچ گيري داشته باشند بلكه بايد با نگاهي دقيق اين وظيفه را انجام دهند.
كرد با بيان اينكه بايد در نظارت ها موضوع و مسئله مدنظر رو بررسي كنيم نه افراد، تصريح كرد: نظارت از مسئله قانون گذاري بسيار مهم تر و تاثيرگذار تر است و اگر قانوني در مسير اجراء منحرف شود براي كشور ضرر و زيان هاي بسياري را به بار مي آورد.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي گفت: نمايندگان بايد براي نظارت وقت بگذارند و اگر اين نظارت هميشه ادامه داشته باشد و مستمر صورت گيرد نتايج بسيار خوب و مثبتي را در پي دارد.
 
كميسيون هاي تخصصي مجلس از ابزارهاي بسيار مهم جهت نظارت هستند
وي بيان كرد: كميسيون هاي تخصصي مجلس نيز از ابزارهاي بسيار مهم جهت نظارت هستند و اگر اين كميسيون ها به نحو احسنت قوانين را اجراء كنند بسياري از مشكلات بعد از تصويب و اجراي قانون حل مي شود.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: نظارت مجلس بايد زنده، بازدارنده و پويا باشد و سوال و استيضاح نيز از ابزارهاي بسيار مهم نظارتي محسوب مي شوند كه نمايندگان بايد از اين فرصت به خوبي بهره بگيرند.
كرد گفت: وكلاي ملت در مجلس شوراي اسلامي با ارائه طرح سوال و تذكر به صورت كارشناسي و درخواست مطالبات مردم با ادب و ادبيات درست به وزرا به دنبال رفع مشكلات مردم باشند نه صرفاً جهت تبليغات بلكه براي رضاي خدا و انجام رسالت خود مشكلات ملت را حل كنند.
وي با بيان اينكه شرح وظايف ذاتي نمايندگان نظارت بر اجراي قوانين و نظارت بر عملگرد دستگاه هاي اجرايي است، تصريح كرد:نمايندگان مي توانند با طراح سوال از وزارتخانه و در كل از هيأت دولت و رييس جمهور، آن ها را به صحن مجلس بياورند تا به سوالات نمايندگان پاسخ دهند.
كرد ادامه داد: وزرا و هيأت دولت اگر در اجراي قانون كوتاهي كنند و حقوق ملت را ضايع كنند نمايندگان به آنها تذكر مي دهند و بايد افرادي كه تذكر مي گيرند نتيجه را نيز به نمايندگان ابلاغ كنند.
وي اظهار كرد: ديوان محاسبات كشور و كميسيون اصل 90 مجلس از مهمترين ابزارها براي نظارت نمايندگان مجلس هستند و اجراي تحقيق و تفحص مواد 239 و 33 آيين نامه داخلي مجلس نشانه تماميت نظارت مجلس بر دستگاه هاي اجرايي است.


رخ دادن اتفاقات و تخلفات انتخاباتی در گرو عدم نظارت صحیح
نماینده مردم سراوان، مهرستان و سیب و سوران با بیان اینکه اگر نظارت صحیح نباشد امکان رخ دادن اتفاقات و تخلفات انتخاباتی وجود دارد، گفت: استعلامات چهار گانه مهم ترین ابزار نظارت است و به دنبال آن نیز هیئت اجرایی است .
محمد باسط درازهی نماینده مردم شهرستان های سراوان، مهرستان و سیب و سوران و رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با شستون از امینی فرد نماینده مردم ایرانشهر و کیخا نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تشکر و قدر دانی کرد و ادامه داد: هیئت نظارت هر استان از سه نفر تشکیل شده است که یک نفر به عنوان رئیس و دونفر به عنوان عضو انتخاب می شوند.
وی اضافه کرد: هیئت نظارت استان یک نفر را به عنوان دبیر و چهار نفر را به عنوان کارشناس دبیر خانه انتخاب و سپس این هیئت، ناظران شهرستان، بخش مرکزی و دیگر بخش ها را انتخاب می کند.

استعلامات چهار گانه مهم ترین ابزار نظارت
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هیئت نظارت بر هیئت اجرایی و نحوه برگزاری انتخابات که توسط ستاد انتخاباتی کشور انجام می شود، نظارت دارد، اذعان داشت: آنچه که دارای اهمیت است برگزاری انتخابات به نحو احسن و سلامت انتخابات است که‌ از مهم ترین رسالت های اصلی هیئت است که‌ دیدگاه و انگیزه هیئت این است که مردم عاقلانه، عادلانه، فراجناحی، فراحزبی و فراگروهی در انتخابات شرکت کنند.
درازهی افزود: اگر نظارت صحیح نباشد قطعا تبعاتی را به دنبال خواهد داشت و امکان دارد اتفاقات، حوادت ناشایست و تخلفاتی صورت گیرد که حق یک شهر با یک حوزه انتخاباتی ضایع شود.
وی مهم ترین ابزار نظارتی را استعلامات چهار گانه برشمرد و ادامه داد: در مرحله بعد هیئت اجرایی قرار دارد که‌ نقش اجرایی انتخابات را بر عهده دارند و دو هیئت نظارت بر انتخابات و هیئت اجرایی تقریبا یک کار مشترک و تلفیق گونه ای را انجام می دهند.

نظارت در مجلس ضعیف است
نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب و سوران و مهرستان معتمدترین و معتبر ترین تأیید کننده را استعلام های چهارگانه عنوان کرد که از سیستم‌های امنیتی، استعلامی و حراستی گرفته می‌شود.
نماینده سابق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نظارت در کشور و به ویژه در مجلس شورای اسلامی ضعیف است که این یک ضعف بزرگ به شمار می رود.
سید باقر حسینی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: متاسفانه نظارت در مجلس نه تنها ضعیف بوده بلکه تنها تحت عنوان تعامل از آن استفاده می شود اما نماینده مجلس باید به وظیفه ی قانونی خود عمل کند.

دولت در قوانین دست کجی می کند
وی اظهار داشت: متاسفانه ملاحظه کاری های غیر منطقی و ناصحیحی که در مجلس انجام می شود حاشیه ی امنی درست کرده که آقایان به هر شکلی که بخواهند عمل کنند و راحت باشند.
حسینی ادامه داد: متاسفانه کوتاهی های زیادی دیدیم و هرچه کوتاهی ها بیشتر باشد به همان نسبت صدمه به کشور بیشتر می شود.
ملاحظه کاری های ناصحیح در مجلس حاشیه امن برای افراد ایجاد کرده
نماینده سابق مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه قوانینی که مجلس تصویب و شورای نگهبان تایید می کند و حتی ضرب الاجل است دولت در آن دست کجی می کند که در این راستا می توان به قانون عدم بکارگیری بازنشستگان که کماکان ادامه دارد اشاره کرد.
حسینی در پایان گفت: اگر مجلس محکم پای مصوباتش بایستد و از دولت توضیح بخواهد و بدون تعارف وزرا را استیضاح کند آنجاست که دولت قانونمند خواهد بود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdsx0n.yt0xj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما