تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۹
عرضه انواع چای خارجی به صورت فله ای و باعطر، طعم، اسانس غیر طبیعی در حالی در بازارهای داخلی به ویژه چهارراه رسولی زاهدان جا خوش کرده که ضربه سنگینی بر تولیدکنندگان داخلی وارد کرده است.
پدیده قاچاق گریبانگیرصنعت چای/ ضربه به تولید داخلی با ارائه محصولات خارجی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، مهمترین مرکز داد و ستد تجاری کلانشهر زاهدان چهارراه رسولی می باشد که محلی برای عرضه و فروش محصولات خارجی شده، محصولاتی که فروش آنها علاوه بر اینکه به تولیدات داخلی ضربه زده اغلب باعث بروز بیماری یا مرگ در افراد نیز می شود.
این بازار به جای فروش محصولات داخلی و بومی مکانی برای تبلیغ اجناس خارجی شده بگونه ای که آمار اجناس و وسائل آن از خوارکی و پوشاک گرفته تا چای، پارچه و لوازم برقی و آرایشی همه و همه در آن روز به روز بیشتر خودنمایی می کند.
در میان هجوم متفاوت اجناس خارجی و تاناکورا چای، پارچه و برنج محصولاتی است که هرکس توصیه می کند در سفر به سیستان و بلوچستان چه وقتی مسافر زابل هستید و چه به زاهدان سفر می کنید به سراغش بروید.
از آنجایی که شرایط آب و هوایی برای کشت چای خشک در سیستان وبلوچستان فراهم نیست این محصول از طریق کشورهای هند و سریلانکا به واسطه پاکستان تامین و راهی استان می شود.
 

آمارها حاکی از آن است که سرانه مصرف سالانه چای کشور 120 هزار تن است که از این میزان 30 هزار تن چای در داخل تولید، 15 هزار تن با مجوز قانونی وارد و بقیه به صورت قاچاق، به مصرف بازارهای کشور سرازیر می شوند که بیشترین آمار فروش محصولات در چهارراه رسولی زاهدان را هم فروش چای به خود اختصاص داده است.
قاچاق چای از آن سوی مرزها به داخل کشور علاوه بر اینکه فاقد اعتبار بوده و غیر بهداشتی و رنگ کرده است از سویی باعث تغییر ذائقه و به خطر افتادن بهداشت مردم شده و از سوی دیگر تهدیدی برای صنعت چای در کشور است چرا که واردات بی رویه و قاچاق این محصول دیگر برای چایکاران صرفه اقتصادی نداشته لذا فقر روزافزون چای کاران، نابودی باغهای چای تا حد 70 درصد به دلیل مقرون به صرفه نبودن کاشت، انباشت چای تولید داخلی در انبارها و غیره از پیامدهای منفی قاچاق چای به شمار می رود.
در گفت وگویی که خبرنگار زاهدانه با یکی از مسافران در حال خرید چای در چهارراه رسولی داشت، وی گفت: هرازگاهی که از بیرجند برای دید و بازدید از خانواده ام می آیم مقداری چای، ترشی انبه، ظرف و ظروف و پارچه نیز برای اقوام همسرم خریداری کرده بگونه ای که علاوه بر سوغاتی برخی را نیز با قیمت بالاتری به فروش می رسانم.
مهدی. م با اشاره به اینکه این روزها با توجه به اوضاع اقتصادی کیفیت برای خیلی ها اهمیت ندارد، ادامه داد: چه لزومی دارد وقتی تمامی اجناس خارجی با قیمت مناسبتری از اجناس ایرانی عرضه می شود آنها را از خریداری نکنم.
وی در حالی که مقدار زیادی چای به صورت فله ای خریداری کرده بود آنها را بالا می گیرد و می گوید: این چای خشک علاوه بر قیمت ارزانی که دارد زود رنگ می گیرد اما چای ایرانی علاوه بر قیمت بالایی که دارد باید مدت ها روی گاز قُل بخورد تا کمی رنگ بگیرد.
 

یکی دیگر از شهروندان در حالی اقدام به خرید مقداری چای کله مورچه ای می کند که به خبرنگار زاهدانه می گوید: انواع چای به صورت فله ای و یا بسته بندی با قیمت های ارزان در اختیارمان قرار دارد که همه خارجی هستند.
وی بیان می کند: هرگاه قصد سفر به خارج از استان داشته باشم برای اقوام و نزدیکان چای گرفته و به عنوان سوغات برای آنها می برم چون در شهر آنها با این برندهای خارجی و قیمت پای یافت نمی شود اما سیستان وبلوچستان معدن چای هایی است که از مرز وارد می شوند.

دیرین دیرین: با این تفاسیر چگونه محصولات داخلی خریداری کنیم
تا زمانی که پای خارجی ها در بازارهای داخلی باز و بازارهای ایرانی مکانی برای فروش محصولات خارجی باشند کمتر توجهی به کالاهای بومی و داخلی می شود که این مهم ضربه سنگینی به تولیدات داخلی وارد کرده است.
براستی با این تفاسیر چگونه باید محصولات داخلی خریداری کرد وقتی یک قلم کالای ایرانی در بازار تجاری کلانشهر زاهدان به سختی پیدا می شود خوب معلوم است انگیزه ای برای خرید کالای ایرانی باقی نمی ماند و از آن سو هم تولید کننده داخلی ورشکست می شود.

انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdceew8o.jh8wvi9bbj.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما