تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۴
در حالی دولت نهم و دهم طی مدت 8 سال 40 میلیارد دلارکالا از چین به کشور وارد کرد که دولت یازدهم در رکود شکنی بی سابقه در 3 سال اخیر 35 میلیارد دلار کالا از چین وارد کرد.
رکود شکنی دولت یازدهم در واردات کالای چینی/ واردات 35 میلیارد دلاری از سرزمین اژدها تنها در 37 ماه!
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، در گزارش 100 روزه دولت یازدهم بود که روحانی از عملکرد دولت نهم و دهم انتقاد و عنوان کرد: «دولت قبل شغل ایجاد کرد، اما برای چینی‌ها».
انتقادات دولت از واردات کالای چینی به کشور در دولت قبل سبب شد که این انتظار ایجاد شود که جلوی واردات بی‌رویه خصوصا از مبدأ چین گرفته می شود ؛ اما گزارش آماری گمرک خبر از رکورنشینی دولت یازدهم در 3 سال اخیر می هد.
 
واردات 30 میلیارد  دلاری از چین تنها در 37 ماه!
بر اساس آمار گمرک، دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود تاکنون نزدیک به ۳۵ میلیارد دلار صرف واردات کالا از چین کرده است.
علی ای حال رئیس جمهور دولت تدبیر  امید در خرداد ماه 92 و  در هنگام مبارزات انتخاباتی وعده داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات جلوی رشد فزاینده از چین را بگیرد با این وجود این روز ها شاهد واردات کالاهای عجیب و غریبی در بازار های کشور هستیم که به راحتی می تواند توسط تولید کنندگان ایرانی تولید شود با این حال تولیدکنندگان ایرانی به دلیل افزایش واردات از چین این روزها حال و روز خوشی ندارند و برای ادامه کار تولیدی انگیز‌‌ه‌ای ندارند.
رشد 2 برابری واردات چینی در دولت یازدهم
آنچه مسلم است دولت یازدهم با وجود شعارهای فراوان در خصوص نه به کالای چینی، رکورد بی نظیری را در زمینه واردات چشم بادامی ها به نام خود ثبت کرد به طوری که واردات کالا از چین در نیمه دوم سال 92 کمی بیش از 6 میلیارد دلار، در سال 93  بیش از 12.7 میلیارد دلار، در سال 94 حدود 10.5 میلیارد دلار و در دو ماه اول امسال 1.2 میلیارد دلار بوده که مجموع آن از 30 میلیارد دلار فراتر می‌رود. این یعنی دولت یازدهم در سه سال گذشته بیش از 30 میلیارد دلار کالای چینی وارد کشور کرده است که اگر میانگین واردات از چین در هشت سال دولت نهم و دهم و دولت یازدهم را با هم مقایسه کنیم مشخص می شود که دولت نهم و دهم به طور میانگین سالانه 5 میلیارد دلار کالا از چین وارد کرده و دولت یازدهم به طور میانگین سالانه 10 میلیارد دلار کالا از چین وارد کرده است که این موضوع نشان می دهد که دولت یازدهم 2 برابر دولت قبل برای چینی ها اشتغال ایجاد کرده است.
جاپای سفت چشم بادامی ها در تجارت ایران
با این حال انتقادات رئیس دولت یازدهم از واردات کالای چینی در حالی است که اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در دفاعی تمام قد درباره جوی که علیه کالاهای چینی و بنجل بودن آنها وجود دارد، گفته بود که: این یک جو است که انگیزه‌های سیاسی هم در به وجود آمدن آن نقش داشته است و اقدامات و تبلیغات غربی‌ها هم در آن بی تاثیر نیست چراکه بنجل‌ترین کالاها، کالاهای ساخت ترکیه است که روی آن عبارت «Made in china» را می‌نویسند و این کالاها به ایران قاچاق می‌شود تا به چین صدمه بزنند.
وی  به وجود گره هایی در روابط بانکی دو کشور اشاره کرده و گفته بود که: هنوز بزرگترین بانکهای چین تحت تاثیر فشار امریکا همکاری لازم را با ما نمی کنند که انتظار داریم شرایط بهتر شود.
علی ای حال دولت یازدهم تنها برای چینی ها اشتغال ایجاد نکرده است بلکه در خصوص واردات از سایر کشور ها نیز دولت یازدهم رکورد شکنی بی سابقه ای کرده به طوری که در سه ساله اخیر تعداد زیادی از کارخانه ها و صنایع تولیدی کشور تعطیل و در آستانه تعطیلی قرار گرفتند.

عدم مبارزه با قاچاق و واردات کمر تولید را در کشور شکسته است
به گفته شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی واردات بی رویه و عدم مبارزه با قاچاق به صورت واقعی باعث شده بسیاری از صنایع و کارخانه ها با مشکل مواجه و مجبور به کاهش تولید و یا تعطیلی واحد خود شوند.
وی در گفت و گو با خانه ملت درخصوص علت افزایش تعطیلی کارخانه ها و بیکارشدن تعداد فراوانی از کارگران،گفت: واردات بی رویه و عدم مبارزه با قاچاق به صورت واقعی باعث شده بسیاری از صنایع و کارخانه ها بامشکل مواجه شوند و با توجه به مشکلات جانبی مجبور به کاهش تولید و یا تعطیلی واحد خود کنند.
وی افزود: این درحالی است که طی سال های اخیر محصولات تولیدداخلی کیفیت بسیارخوبی را به دست آورده و توانایی رقابت با مشابه خارجی را دارد، ولی بااین وجود برخی به دنبال کسب سود بیشتر تولیدداخلی را به نابودی کشاندند.
شهریاری با بیان اینکه وضعیت نامناسب اقتصادی قدرت خرید مردم را کاهش داده و رکود حاکم درکشور باعث شده که شاهد فروش کمتر محصولات باشیم، ابراز امیدواری کرد که برنامه های دقیق و مدونی برای نجات وضعیت اقتصاد و واحدهای تولیدی از سوی دولت و مسئولان مربوطه اتخاذ شود.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،‌افزود:حمایت های خوب و مناسبی ازسوی دولت برای کمک به واحدهای تولید و کارخانه های بزرگ طی این سالها صورت نگرفت و عدم برنامه ریزی و مدیریت صحیح ضربات فراوانی را به این کارخانه  ها وارد کرد.
نماینده مردم زاهدان درمجلس شورای اسلامی درپایان تصریح کرد:با روند موجود نمی توان انتظار داشت که طی آینده نزدیک مشکلات تولید،رکود و برگشت کارخانه ها به چرخه اقتصاد کشور را شاهد باشیم و وضعیت بهبود یابد.
برای مشاهده گزارش تصویری بازار چینی جنوب شرق اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvmeh.uqe88zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما