تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۱
در طی سال های اخیر با خشکسالی های متوالی و انسداد مرز، بیکاری در شمال استان و به ویژه شهرستان زابل به شدت افزایش یافته است.
خیز بلند فقر در مسیر اعتیاد/ یکه تازی متکدیان معتاد در معابر زابل
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ با از بین رفتن بسیاری از مشاغل از قبیل صیادی، بافندگی و کشاورزی در منطقه و در نتیجه پدیده شوم بیکاری شمار زیادی از افراد جامعه به سمت اعتیاد و پس از آن تکدی گری روی آورده اند که این معضل مشکلات فراوانی رابا خود به همراه داشته است.

شمار زیادی از متکدیان به دلیل نداشتن جای خواب و طرد شدن از خانواده به دلیل اعتیاد متاسفانه جایی برای خوابیدن نداشته و به گور خوابی و کارتن خوابی روی آورده اندکه در این راستا طبق گفته امام جمعه زابل حجه الاسلام کیخا ۶ هزار کارتن خواب و گورخواب در منطقه سیستان به سر می برند که این معضل زنگ خطری برای مسولان باید به شمار آید.

تعدادی از متکدیان نیز به زباله گردی برای تامین معاش خود روی آورده اند که با ریختن زباله ها بر کف خیابان سبب بروز آلودگی های فراوان و ایجاد چهره ای نامطلوب و ناپسند برای شهر شوند.

شماری از این متکدیان و زباله گردها حتی از میان زباله ها اقدام به یافتن مواد خوراکی می کنند و با استفاده از آن ها روز خود را به شب می رسانند و این مسئله سبب بروز بیماری در بین آن ها می شود.

بیکاری کمر جوانان سیستانی را شکسته است

یکی از شهروندان زابلی عنوان می کند: دیدن چهره های تکیده و درد کشیده متکدیان روح انسان را به شدت آزرده می کند چرا که در پس این چهره ها غمی بزرگ نهفته است.

غلام علی نخعی به خبرنگار اوشیدا گفت: اوضاع ورودی شهر نشان از عمق فاجعه در شهر زابل دارد چرا که شمار زیادی از متکدیان در این قسمت از مردم و به ویژه مسافران درخواست کمک و گدایی می کنند.

وی ادامه داد: این متکدیان حامل آلودگی و بیماری های فراوانی به دلیل پاکیزه نبودن هستند و به راحتی این آلودگی را در سطح شهر پراکنده می کنند.

نخعی خاطرنشان کرد: بیکاری کمر جوانان این خطه را شکسته و تنها دلیل شمار بالای متکدیان در اینجا وجود بیکاری است چرا که به دلیل نبود شغل در منطقه ش مردم و به ویژه جوانان به مواد مخدر روی آورده و به دلیل عدم تامین هزینه مواد مخدر از راه درست مجبور به تکدی گری و زباله گری می شوند.

برای تامین هزینه مواد مخدر مجبور به تکدی گری هستم

در حال قدم زدن در بازار هستم که به ناگاه چشمم به مردی حدودا ۵۰ ساله که ظاهری سیاه و چرک آلود با موهایی ژولیده در حالی که کیسه ای بر دوش دارد می افتد به منظور درخواست کمک دست جلویم دراز می کند.

خود را موسی معرفی می کند و می گوید: من هم برای خودم دورانی داشتم زمانی که مرز باز بود بنزین فروشی می کردم و معاش روزانه ام را تامین می کردم.

وی افزود: در آن زمان کار وبار خوب بود اما با بسته شدن مرز در روزی هم به رویم بسته شد دیگر چرخ زندگی نمی چرخید و با کارگری برای دیگران سعی می کردم‌ هزینه های زندگی را تامین کنم.

موسی ادامه داد: یک روز که با موتور از سرکار برمی گشتم متاسفانه تصادف کردم و این تصادف منجر به کما رفتنم تا چندین روز شد و پس از آن تا چندین ماه خانه نشین شدم و هرچه داشتم خرج شد.

موسی در حالی که اشک از چشمانش جاری شده بود گفت: با بهبود من که دیگر توانایی کار کردن مانند گذشته را نداشتم بیماری به سراغ همسرم آمد و اوضاع زندگی کاملا بهم ریخت بنابراین من که دیگر توان کار نداشتم شب و روزم غم و اندوه شد.

وی همچنین گفت: در همین حین برای فراموش کردن مشکلات زندگی کم کم به مواد مخدر روی آوردم و به ناگاه دیدم در منجلاب مواد گیر کرده ام و دیگر توان بیرون آمدن از آن را ندارم و امروز برای تامین هزینه مواد در کوچه و خیابان مجبور به تکدی گری هستم.

موسی در خصوص میزان درآمد حاصل از تکدی گری اظهار داشت: متاسفانه تکدی گری درآمد خوبی ندارد چرا که اوضاع مالی مردم زابل بسیار اسفناک است و مردمی که توان پرداخت هزینه های زندگی خود را ندارند مطمئن باشید توان کمک به من را هم ندارند.

وی همچنین ابراز داشت: بیشتر شب ها را در خیابان ها به صبح می رسانم و گاهی از شب ها را نزد خانواده ام می روم اما آن ها هم به دلیل وضعیت فعلیم تمایلی به دیدن من ندارند بنابراین ترجیح میدهم بیرون از خانه باشم.

۴۰۰ معتاد و کارتن خواب در زابل ساماندهی شده اند

فرماندار زابل عنوان کرد: تنهازمانی که به جمع آوری معتادان در شهرستان زابل پرداخته شده دوران کنونی است که در این راستا با آمار و تصاویری که برای سازمان های مربوطه ارسال شده، حساسیتهای لازم را در رده های بالا ایجاد کرده است.

هوشنگ ناظری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا اظهار داشت: نزدیک به ۴۰۰ نفر از کارتن خوابها جمع آوری و سازماندهی شده اند و اکنون هشتمین دوره آن ترخیص شده اند.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور نیز دراین مورد که معتادین پس از پاک شدن دوباره به جای اول برنمی گردند را در زابل موفقیت آمیز اعلام کرده است.

ناظری تاکید کرد: در خصوص کمپ ترک اعتیاد زنان مجوزهای لازم اخذشده که بزودی راه اندازی خواهدشد و همچنین رایزنی هایی بابرخی تشکلهای مردمی درتهران جهت کمک وترک اعتیاد کودکان پنج تا ۹ سال درآینده نزدیک انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: معضل کارتن خوابها در منطقه بیشتر به دلیل مسائل اقتصادی نیست بلکه ریشه در موضوع فرهنگی دارد.

برای متکدیان گرمخانه ایجاد می شود
 
شهردار زابل عنوان کرد: متکدیان مشکلات فراوانی در شهر ایجاد می کنند به طوری که آلودگی های بهداشتی ودادن چهره زشت به شهر تنها بخشی از این مشکلات به شمار می رود‌.

حمیدرضا نوری در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: با توجه به نبود کار و اشتغال تعداد متکدیان در شهر به شدت افزایش یافته است و متاسفانه افراد متکدی و دوره گرد اکثرا اعتیاد دارند و بایستی به طور ویژه دیده شوند.

وی افزود: باید دستگاه های متولی مانند بهزیستی متکدیان را ساماندهی کنند و کمیته امدادو شهرداری نیز در کنار بهزیستی با همکاری هم این معضل را رفع کنند چرا که هیچ کدام از این نهادها به تنهایی توانایی رفع این معضل را ندارد.

شهردار زابل خاطرنشان کرد: در حال حاضر زمینی جهت ساماندهی متکدیان تهیه شده و با کمک دارالمومنین گرمخانه ای در این زمین ایجاد می شود.

وی ادامه داد: وظیفه گرمخانه نگهداری از افراد در محل است و بهزیستی و دانشگاه با کمک هم نگهداری و تامین غذا آنان را برعهده داشته و در آنجاروی فکر و توان متکدیان کار می شود.

نوری در پایان گفت: مردم در حذف تکدی گری در شهر نقش به سزایی می توانتد ایفا کنند چرا که اگر به متکدیان کمک نقدی نکنند این افراد مجبور به ترک این کار و در نتیجه سامان دادن زندگی خود می شوند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdca6ino.49nue15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما