تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۶
در حالی سیستان و بلوچستان را با داشتن قابلیت های منحصر به فرد معدنی "رنگین کمان معادن" می نامند و در حالی کمر صاحبان واحدهای صنعتی در این خطه از کشور خم شده است که شهرداری زاهدان اقدام به واردات سنگ از اصفهان برای بازسازی معابر و جداول کرد.
خم شدن کمر صاحبان واحدهای صنعتی در زاهدان/ بی توجهی به فرآورده های سنگی جنوب شرق با وارد کردن سنگ از اصفهان توسط شهرداری
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از زاهدانه، سیستان و بلوچستان را با داشتن قابلیت های منحصر به فرد معدنی "رنگین کمان معادن" می نامند حال آنکه باید دانست این استان از حیث داشتن عناصر معدنی فلزی نیز از کم نظیر ترین استان های کشور محسوب می شود و بیشترین میزان آهن پلاسری، مس و آنتی مُوان کشور را با پراکندگی وسیع به خود اختصاص داده است. در این میان ظرفیت معدنی این استان تنها به عناصر فلزی خلاصه نمی شود و بستر سنگی آن بیشترین سنگ تزیینی گرانیت را در خود انباشته است.
علی ای حال در سالی که مزین به نام "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" است تعبیر برخی مسئولان از اقتصاد مقاومتی عامل لطمه بر تولید داخلی و کاهش انگیزه در عملکرد کارآفرینان شد.
 

وارداتی که بوی نابودی تولید داخلی و بومی می دهد
وقتی از واردات کالا حرف می‌زنیم، معمولا به یاد تاجران و فعالان اقتصادی می‌افتیم که در این حرفه اسم و رسمی برای خود داشته یا به قول معروف در این وادی استخوان ترکانده‌اند. در این میان روایت‌های مختلفی از واردات به گوش می رسد بگونه ای که برخی از سخت‌تر شدن آن سخن گفته و برخی از تغییر در نوع کالاهای وارداتی اما به تازگی روایت دیگری هم نقل شده که شهرداری زاهدان بدون توجه و اهمیت دادن به معادن و صنایع استان اقدام به واردات سنگ از استان اصفهان برای بازسازی و بهسازی کف پوش های پارک و پیاده روهای سطح معابر شهری کرده که این مهم علاوه بر خارج کردن میلیاردها تومان هزینه از استان باعث رنجش خاطر فعالین اقتصادی در این معادن نیز شده است.
 

بهسازی و بازسازی میادین و معابر شهری، تعویض جداول بتنی به سنگی و یا تعویض کف پوش پیاده روها و پارکها و غیره در زاهدان به متراژهای بزرگ و کوچک از جمله اقداماتی است که توسط شهرداری این شهرستان در آستانه سال جدید انجام شده که باید گفت گر چه این اقدامات خوشحالی مردم و زیبایی شهر را در پی داشته اما باعث خروج سرمایه از استان و ناامیدی فعالین اقتصادی در این عرصه شده است.

کلید بی تدبیری اقتصاد جنوب شرق را فلج کرد
بی توجهی به تولیدات داخلی و بومی یکی از مشکلاتی است که این روزها گریبانگیر واحد های صنعتی شده به طوری که اگر واحدهای تولیدی داخلی مورد حمایت قرار بگیرند و کالاهای تولید شده در این واحدها مورد مصرف باشد، قطعا این واحد ها با پیشرفت و توسعه همراه خواهند بود.
 

رکود در بازار یکی از مهمترین مشکلاتی است که سبب شده تا بسیاری از واحدهای تولیدی نیز به دلیل نبود بازار فروش نیمه تعطیل و تعطیل شوند؛ مشکلی که می شود با استفاده از کالای داخلی ، رونق کارگاه های کوچک، حمایت و ارائه تسهیلات مورد نیاز شرایط لازم را برای رونق اقتصاد مقاومتی ایجاد نماید.
با این حال هر روز خبرهایی در خصوص تعطیلی واحد های صنعتی در کشور شنیده می شود که سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده بگونه ای که با گذشت روزها از وعده های گشایش اقتصادی آقای روحانی، یکی پس از دیگری خبر تعطیلی واحد های بزرگ و کوچک صنعتی کشورمان در شهرها و شهرستان های مختلف به گوش می رسد.

واحدهای صنعتی برای تبلیغ کالا و محصول خود تلاش کنند
مشاور امور اطلاع رسانی و بین المللی و مسئول روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه با اشاره به اینکه استان دارای معادن زیادی اعم از ساختمانی و تزئینی است، اظهار داشت: در شهرک کامبوزیا تعداد زیادی کارخانه فرآوری سنگ با 30 درصد توان در حال فعالیت است که نیاز به حمایت دارند.
عباس نورا با بیان اینکه این سازمان حامی واحدهای صنعتی است، گفت: واحدهای صنعتی باید برای تبلیغ کالا و محصول خود تلاش و در نمایشگاه ها اعلام حضور کنند تا محصولات آنها معرفی و شناخته شود.
 

ایجاد یک تور صنعتی برای شهرداران در دستور کار قرار دارد
وی با بیان اینکه رسانه ها باید یاری گر در معرفی و شناخت معادن و صنایع استان باشند، افزود: تورهای صنعتی زیادی از سوی این سازمان برای خانواده ها، نخبگان، علما، دانش آموزان و مدیران سازمان ها برگزار شده است که در یک ماه گذشته بیش از هزار و 500 نفر از مدیران و خانواده ها برای بازدید از واحدهای صنعتی در استان اعزام شدند که در همین راستا نیز ایجاد یک تور صنعتی برای شهرداران نیز در دستور کار قرار دارد.
این مسئول بیان کرد: سازمان ها و ادرات مختلف نظیر آموزش و پرورش، نوسازی مدارس، راه و شهرسازی و شهرداری می توانند ابعاد و مقیاس مورد نظر خود را به این واحدهای صنعتی داده تا علاوه بر حمایت از فعالین این واحدها محصول و یا سنگ مورد نیاز خود را از درون استان تامین کنند.

سخن پایانی:
جای تاسف و نگرانی است که به رغم تولید محصولات متنوع داخلی و توجه به شعار اقتصاد مقاومتی، شاهد واردات مشابه کالاها از سایر استان های همجوار هستیم در حالی که سیستان وبلوچستان خود مفتخر به داشتن معادن و صنایع بی نظیری همچون سنگ های گرانیتی، تراورتن، مرمر، سنگ آهن، سنگ آهک، سنگ مس و غیره است که می توان همان سنگ یا هر کالا و محصول دیگری را با کیفیت و قیمت مناسب تری از بومیان خود استان تهیه کرد.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdciqqa3.t1arq2bcct.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما