تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۶
شهرستان هیرمند یکی از شهرهای مرزی در شمال استان سیستان و بلوچستان که پتانسیل بالایی در زمینه جذب گردشگر را دارا است، این شهرستان علاوه بر آثار باستانی متععدی که در آن وجود دارد یکی از مهمترین مناطق در خصوص خرید پارچه های سنتی استان محسوب می شود.
هیرمند بهشت پارچه فروشان/جذابیت لباس های سنتی در بازار رنگین کمان ها+تصاویر
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  ندای هیرمند؛ جاذبه های گردشگری در استان سیستان و بلوچستان به دلیل قدمت بالای برخی از مناطق این استان شگفتی های بسیاری را برای گردشگران به وجود آورده است، این مناطق گردشگری می تواند زمینه حضور بسیاری از گردشگران ایرانی و حتی خارجی را فراهم نماید.
اما در سال های اخیر به دلیل عدم توجه به این مناطق و رها کردن آثار باستانی مهم استان سیستان و بلوچستان توسط مسئولین کمتر کسی از جاذبه های گردشگری این استان اطلاعاتی در دست دارد و یا دست کم مناطق گم و ناشناخته ای که از دوران ساسانیان و حتی هخامنش به یادگار مانده است را بر روی نقشه پیدا خواهد کرد.
شهرستان هیرمند یکی از شهرهای مرزی در شمال استان سیستان و بلوچستان که پتانسیل بالایی در زمینه جذب گردشگر را دارا است، این شهرستان علاوه بر آثار باستانی متععدی که در آن وجود دارد یکی از مهمترین مناطق در خصوص خرید پارچه های سنتی استان محسوب می شود.
فرهنگ نزدیک و شباهت لباس های محلی بلوچی و سیستانی به کشورهای همسایه از جمله هندوستان و افغانستان باعث شده است تا مردم سراسر کشور علاقه خاصی به این نوع پوشش نشان دهند به طوری که بسیاری از بازیگران مطرح کشور در سال های اخیر با بر تن کردن لباس های محلی استان علاقه خود را به این نوع پوشش نشان داده اند.
بازار پارچه فروشان در شهرستان هیرمند یک  منطقه خاص و منحصر به فرد است که چشم هر تازه واردی را به خود جلب می کند، این بازار به بهشت پارچه فروشان معروف است و هر نوع پارچه ای از نوع محلی در آن یافت می شود.

 
 
حبیب یکی از فروشندگان در بازار پارچه فروشان شهرستان هیرمند می گوید: قیمت مناسب و رنگ های متنوع در خرید پارچه در این بازار  افراد بسیاری را به خود جذب می کند.
وی افزود: در ایام عید بسیاری از گردشگران که از شهرهای مختلف ایران جهت دید و بازدید به این شهرستان  می آیند همواره علاقه خاصی به خرید از پارچه های محلی نشان داده اند.
حبیب تنوع در رنگ بندی و همچنین زیبایی لباس سنتی استان را عامل جذابیت این نوع لباس دانست و اظهار داشت:  علاوه بر پوشش بلوچی و سیستانی می توان از این نوع پارچه در دوخت لباس های هندی نیز استفاده شود زیرا فرهنگ پوشش در کشورهای همسایه شباهت بسیاری به پوشش منطقه استان سیستان و بلوچستان را دارد.
 کارشناس مسئول واحدبازرگانی معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی گفت: بی شک نماد هر قوم یا فرهنگی، لباس است و این لباس معرف و نمادی از هویت اقوام در جغرافیای وسیع ایران به شمار می آید. 
محمد بهروز عیسی زهی' ادامه داد: متاسفانه لباس های سنتی استان به مرور زمان رو به فراموشی است و دیگر جوانان ما به پوشیدن لباس های سنتی تمایل ندارند. 
 وی گفت: پوشاک مردان سیستانی تا حدود زیادی به پوشاک مردم خراسان جنوبی شباهت دارد و این نوع پوشش را می توان در میان مردان آن استان نیز مشاهده کرد. پوشاک مردم سیستان و بلوچستان، با توجه به موقعیت زمانی و مکانی، تفاوت عمده ای دارد، پوشاک مورد استفاده هنگام کار، مراسم شادی و عزا و … در فصل های مختلف سال با توجه به طبقات اجتماعی در گروه زنان، مردان، کودکان و نوجوانان متفاوت است. 
 این کارشناس در خصوص پوشاک زنان سیستانی افزود: پوشاک زنان نیزهمچون پوشاک مردان این خطّه ساده، بلند و گشاد است و دارای طرح های زیبا می باشد. 
وی گفت : پوشاک زنان و دختران از زیبایی ویژه ای برخوردار است در دوخت و تزیین لباس های زنانه از هنر منحصر به فرد سوزن دوزی و پریوار دوزی بلوچ استفاده می شود که هنر سوزن دوزی روی پیش سینه، سر آستین، جیب بلند در جلو و همچنین حاشیه شلوار در پایین خود نمایی می کند. 
 






انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdceff8o.jh8w7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما