تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۳
در سالیان اخیر با واردات بی رویه و هجوم کالا از ترکیه و چین فرصت های زیادی که در ایجاد مشاغل خرد با زحمت به دست آمده بود به یکباره کاهش و نان کارگران زیادی آجر شد. وارداتی که می توان گفت اندر خم کوچه های بی رویه آن ماندیم تا سود کلانی از جیب مردم کشور را بازارهای خارجی تصاحب کنند.
تیغ برندهای خارجی بر روی اجناس ایرانی/ بزرگترین بازار تجاری زاهدان در قرق اجناس خارجی
به گزارش سویس اقتصادی عصرهامون به نقل از زاهدانه، توجه به تولیدات بومی، حمایت از تولید کنندگان  داخلی، رسیدن به خودکفایی و استفاده از توان و ظرفیت تولیدات داخلی و بومی راهکارهای مهمی برای دستیابی به رونق اقتصادی محسوب می شوند. موضوعی که بارها مقام معظم رهبری در سخنان گوهر بار خود به اهمیت آن تاکید فراوانی کردند و استفاده از کالای داخلی را اهرمی مناسب برای بی نیازی و استقلال کشور در عرصه بین المللی دانستند.
علی ای حال در صورتی هرازگاهی خبر از تعطیلی یک واحد تولیدی یا نساجی و غیره به گوش می رسد که تولیدات کشورمان در هر رشته ای آماج حملات از سوی واردات رسمی و غیر رسمی قرار دارد. وارداتی که روز به روز در صنعت پوشاک، عینک، کفش، لازم برقی، خانگی و غیره رو به گسترش بوده و مشاغل خرد و کوچک جامعه را نشانه گرفته است.
 

نشانه گیری در چنین امر مهمی در حالی رخ داده که توسعه مشاغل خرد یکی از پایه های ایجاد اشتغال و مبارزه با بیکاری به شمار می رود. موضوعی که در سالیان اخیر با واردات بی رویه و هجوم کالا از ترکیه، چین و غیره فرصت هایی که با زحمت به دست آمده بود را به یکباره کاهش داد و نان کارگران زیادی را آجر کرد. وارداتی که می توان گفت اندر خم کوچه های بی رویه آن ماندیم تا سود کلانی از جیب مردم کشور را بازارهای خارجی تصاحب کنند.

بزرگترین بازار تجاری زاهدان در قرق اجناس خارجی
چهارراه رسولی یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین بازارهای تجاری شهر زاهدان است که در آن انواع و اقسام کالاهای خارجی از آمریکایی، پاکستانی و هندی گرفته تا چینی و تایلندی عرضه می شود بگونه ای که از سراسر کشور مشتریان پروپاقرص این اجناس که اغلب دسته دوم هستند برای خرید بصورت فله ای مراجعه می کنند.
 

در لابلای هزار مغازه تجاری به ندرت اجناس ایرانی به چشم می خورد زیرا هر جنس از لوازم خانگی و کالاهای الکترونیکی با مارک های مارشال، پاناسونیک، نیوهوم و واتر گرفته تا لوازم آرایشی بهداشتی که به گفته فروشندگان اکثر چینی، تقلبی و بی کیفیت هستند از یک کشور وارد شده است.
باید گفت بازار اجناس تقلبی در این بازار آنچنان داغ داغ است که تشخیص جنس با کیفیت را از انواع بی‌کیفیت برای مشتری عادی ناممکن می‌سازد.
عرضه پارچه های گران قیمتی از دیگر کالاهای خارجی موجود در این بازار است بگونه ای که هر طاقه چادر ژاپنی یا چینی با مارک های الگانس، خاویار و غیره قواره ای 60 تا 80 هزارتومان معامله می شود.
 

مواد غذایی، کمپوتها، شیرینی جات، ترشیجات، آب میوه و نسکافه و قهوه با مارک دهها کشور جنوب شرقی آسیا بویژه پاکستان و هندوستان در این بازار از دیگر اقلامی است که برای انتخاب یکی از آنها باید ساعت ها وقت صرف کرد تا به پاساژهای این بازار تجاری سر زد.
 

بالغ بر ۹۸ درصد پوشاک فروش رفته در کشور را محصولات وارداتی تشکیل می دهند
در همین زمینه مدیرستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در گفت وگو با یک رسانه با بیان این که بالغ بر ۹۸ درصد پوشاک فروش رفته در کشور را محصولات وارداتی تشکیل می دهند، گفت: درشرایطی که تولید کننده های پوشاک کشور بر خلاف تولید کننده های پوشاک خارج از یک سو از حمایت های دولتی برای تقویت توان تولیدی خود بی بهره اند از سوی دیگر در میان مردم و خریدارانی اقبالی ندارند این صنعت دیگر جانی برای نفس کشیدن و زنده ماندن نخواهد داشت.

ورود روزانه ۱۶۰ کانتینر لباس از کشور ترکیه 
فیروزفر زمانی بر ضرورت حمایت از تولید داخلی تاکید می کند که معتقد است وقتی در بحث تولید ملی پای زنان سرپرست خانوار وسط باشد بی توجهی به این حوزه می تواند مولود مشکلات و اسیب های اجتماعی بعدی شود که در سایه بی توجهی به این قشر آسیب پذیر ایجاد خواهند شد.
به گفته او نجات صنعت پوشاک کشور در حالی که روزانه ۱۶۰ کانتینر لباس از کشور ترکیه به صورت قانونی و غیر قانونی وارد می شود کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که بدون همکاری دولت امکان پذیر نیست.
 

اتیکت فروشی شغل شده
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی کشور گفت: سالانه 7 میلیارد دلار پوشاک خارجی به همراه کفش در ایران مصرف می شود که 3 تا 4 میلیارد دلار آن قاچاق است و بیشتر از طریق مبادی رسمی وارد می شود.
مروج حسینی با انتقاد از تولیدکنندگان داخلی که از اتیکت خارجی استفاده می کنند هم گفت: متاسفانه اتیکت فروشی شغل شده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcfced1.w6d0xagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما