تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۵
تجگی یا سمنوی سیستانی، کیکی خوشرنگ و خوش طعم است که با جوانه گندم تهیه و طبخ می شود.
استقبال از بهار با طعم دلپذیر تجگی سیستانی
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ در آستانه بهار، بانوان سیستانی با همدلی و شور و شوق اقدام به تهیه تجگی برای خانواده و اقوام خویش می کنند تا با این شیرینی لذیذ علاوه بر، ایجاد یک خوراکی، سلامتی را نیز برای اطرافیان به ارمغان آورند.

تجگی خوراکی خوش طعم و لذیذی است که خوردن آن برای بانوان باردار و کودکان به شدت توصیه شده چرا که این شیرینی مملو از انواع ویتامین های مورد نیاز بدن است و به صورت کاملا ارگانیک و بدون شکر مصنوعی تهیه می شود.

خبرنگار اوشیدا به سراغ یکی از بانوان سیستانی رفته تا در خصوص نحوه ی تهیه تجگی و خواص آن گفتگویی داشته باشد

تجگی سرشار از ویتامین های ارزشمند

بانوی سیستانی عنوان کرد: اوایل زمستان گندم را تا چند روز در ظرفی خیس می کنیم تا جوانه زند، پس از جوانه زدن آن ها را در کیسه ای ریخته و تا چند روز در کیسه کنفی نگاه داشته و هر روز با پاشیدن چندین نوبت آب بر آن رطوبت گندم ها را باید تامین کرد.

زهرا بزی با بیان اینکه هر چقدر جای گندم های درون کیسه سردتر باشد به همان میزان تجگی شیرین تر می شود اظهار داشت: پس از گذشت یک هفته و بیرون زدن جوانه ها از کیسه، گندم ها را به همراه جوانه هایشان از کیسه بیرون آورده و آن ها را از هم باید جدا کرد.

وی ادامه داد: گندم های جدا شده را در سایه و در مکانی خشک گذاشته تا دیگر رطوبتی همراه آن باقی نماند و پس از اینکه خوب خشک شد آسیاب می کنیم.

بزی تصریح کرد: گندم آسیاب شده دیگر آماده طبخ می باشد که در این راستا به ازای هر پیمانه آرد تجگی دو پیمانه آرد معمولی اضافه کرده و با افزودن روغن سپس آن را به صورت کیک درآورده و در فر یا روی اجاق گاز تجگی را طبخ می کنیم.

وی تاکید کرد: تجگی از جمله شیرینی هایی است که در آن شکر به کار نرفته چرا که جوانه های گندم به میزان‌لازم شیرین بوده و نیاز به شکر را در این نوع کیک از بین می برد.

بانوی سیستانی خاطرنشان کرد: تجگی به صورت کاملا ارگانیک تولید می شود یعنی در تولید آن از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود بنابراین نه تنها برای سلامتی مضر نیست بلکه کاملا مفید هم می باشد.

بزی تاکید کرد: این کیک خوشمزه دارای انواع ویتامین ها از جمله A،E ،K و گروه B است و به دلیل دارا بودن کلسیم و پتاسیم مصرف آن به سالمندان و کسانی که دچار پوکی استخوان هستند، توصیه می شود.

وی با بیان اینکه، تجگی دارای فسفر بوده و برای زنان شیرده و رشد مغزی کودکان توصیه شده است خاطرنشان کرد: این کیک خوشمزه به دلیل دارا بودن آهن، اسید فولیک و ویتامین های گروه B برای خون سازی و تنظیم هورمون ها بسیار مفید بوده و در رفع خستگی وآرامش اعصاب تاثیر سازنده ای دارد.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcjvoeh.uqe8yzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما