تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۴
آموزش و پرورش در تمامی جهان از جایگاه والایی برخوردار است چرا که توسعه و رونق آن پیشرفت و توسعه جامعه را در بردارد.
فرسودگی مدارس سیستان و بلوچستان/ توسعه جامعه در گرو رونق آموزش و پرورش
به گزارش عصرهامون به نقل از  اوشیدا؛ سیستان و بلوچستان یکی از محرومترین استان های کشور به شمار می رود و در این راستا از سرانه آموزشی کمی برخوردار است.

امکانات آموزشی آن چنان در سیستان و بلوچستان ضعیف است که هنوز می توان در جای جای آن مدارس کپری و فرسوده را به عینه دید و این مسئله تاثیر به سزایی در کیفیت آموزش و پرورش دارد چرا که وقتی امکانات اولیه تحصیلی که همان محیط آموزشی استاندارد می باشد مهیا نباشد نمی توان شاهد رشد تحصیلی در فرزندان آن دیار داشت.

مدارس شهرستان زابل از امکانات خوبی برخوردار نیست

یکی از دانش آموزان زابلی به خبرنگار اوشیدا گفت: در طی سال های اخیر تحولات بسیاری در مدارس شهرستان ایجاد شده به طوری که شاهد ساخت، نوسازی و ترمیم مدارس بسیاری در منطقه بودیم.

خواجه محمودی ادامه داد: امکانات در مدارس شهرستان زابل بسیار کم است و با امکانات شهرهای بزرگ از قبیل تهران و مشهد و حتی زاهدان به هیچ وجه قابل قیاس نیست که در این راستا امیدواریم توجه بیشتری به مدارس این شهرستان شود.

۱۱ مدرسه فرسوده تخریب می شود

رئیس آموزش و پرورش شهرستان زابل عنوان کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر خیلی از روستاها خالی از سکنه شده و با بستن مرز مشکلات اقتصادی برمردم فشار آورده و روستاییان به حاشیه ی شهر کوچ کردند و این امر سبب افزایش جمعیت و مشکلات آموزش و پرورش شده است.

علی اکبر بزی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا ابراز داشت: برای اولین بار در تاریخ شاهد تخریب ۱۱ مدرسه فرسوده هستیم که در این راستا در حال حاضر دو مدرسه در دست اقدام است که تا قبل از نوروز تخریب می شود.

وی با بیان اینکه، در این یک سال تحصیلی ۱۲ مدرسه تخریب و بازسازی می شود ادامه داد: در شهر زابل نیز چندین مدرسه فرسوده وجود دارد که در این راستا انتظار می رود با توجه به کمبود منابع دولتی کم و همچنین وجود تحریم ها بیشتر به بخش آموزش و پرورش کمک شود.

رییس آموزش و پرورش شهرستان زابل تصریح کرد: در سطح استان مدارسی وجود دارد که با صد سالگی آموزش و پرورش صد ساله شده که در این راستا امیدواریم خیرین بیشتری به این منطقه آمده تا دانش آموزان این منطقه نیز دارای مدارسی ایمن از نظر فیزیکی شوند.

۵۰۰ مدرسه در سیستان و بلوچستان ساخته می شود

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مدارس نقش به سزایی در توسعه و امنیت هر جامعه دارد چرا که اگر مدرسه ها رونق داشته و دارای محیطی مملو از صفا و شادی باشد می توان انتظار داشت که آینده ی آنها جامعه نیکو رقم بخورد.

نخعی افزود: کشورهایی به توسعه دست یافته اند که مدارسشان رونق پیدا کرده بنابراین محال است که شاهد شکوفایی جامعه ای باشیم که مدرسه ی آن رونق و شکوفایی نداشتا باشد.

وی همچنین گفت: در طی سالهای اخیر بهترین مدارس در استان و در سطح کشور ساخته شده به طوری که در همین سالی که پشت سر گذاشتیم حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ کلاس زیبا نوسازی شده است.

نخعی ابراز داشت: ۵۰۰ مدرسه در سیستان و بلوچستان ساخته می شود که ۲۵۰ تای آن به دست خیرین ساخته می شود که این موضوع به خوبی نشان می دهد که چقدر دست های مهربانی که روی هم گذاشته می شود می تواند برای توسعه ی کشور تاثیر گذار باشد.

وی تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون دولت ها در امر مدرسه سازی هر کاری که توانسته اند انجام داده اند اما این تلاش دولت کافی نبوده و نیست چرا که هیچ دولتی به تنهایی نتوانسته نیاز مدرسه را تامین کند بنابراین هر چه بر روی انسان و انسان سازی هزینه کنیم کم است چرا که هر چه هزینه کنیم ثمره بهتری می گیریم.

بیشتر هزینه های آموزش و پرورش را دولت تامین می کند

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان همچنین گفت: در سیستان و بلوچستان برای هر دانش آموز مبلغی معادل ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ هزینه می شود در حالی که در استانی مثل یزد که ۲۲ رتبه ی اول آموزشی را داراست برای هر دانش آموز چهار میلیون تومان هزینه می شود.

نخعی تاکید کرد: مشارکت خیرین نسبت به پولی که دولت هزینه می کند قابل قیاس نیست چرا که خیرین امسال با همت و تلاش بسیار تنها حدود ۵۰ میلیارد تومان توانستند به آموزش و پرورش کمک کنند بنابراین دولت بیشتر سرانه ی تحصیل دانش آموزان را مهیا می کند.

وی بیان داشت: آموزش و پرورش ارگانی است که تک تک شهروندان باید نسبت به آن و تامین امکاناتش احساس مسئولیت کنند چرا که در تمامی دنیا و حتی در کشور های پیشرفته مردم عوارضی به مانند عوارض ساخت و ساز و هزینه اداره مدرسه را می پردازند.

نخعی تصریح کرد: میزان مشارکت خیران مهم نیست بلکه اصل مدرسه سازی مهم است بنابراین یک خیر مدرسه ساز می تواند با دادن یک خودکار و یا ساختن مدرسه خیر مدرسه ساز باشد.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdcjyoeh.uqe8vzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما