تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۸
شهرستان نیمروز یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان در شرق ایران و در شمال دشت سیستان واقع گردیده و از مکان های تاریخی و دیدنی زیادی برخوردار است.
سیستان سرزمین اسطوره ها/ روستای لورگ باغ مکانی زیبا و ناشناخته
به گزارش سرویس عصرهامون به نقل از خبرنیمروز، شهرستان نیمروز یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان در شرق ایران و در شمال دشت سیستان واقع گردیده است. این شهرستان ۴۸۹ متر از سطح دریا ارتفاع و ۱۸۲۳ کیلومتر تا تهران فاصله دارد.
شهرستان نیمروز ۸۱۷۵ کیلومتر مربع وسعت دارد که بیش از نیمی از وسعت حوزه سیستان را شامل میشود. این شهرستان دارای چهار دهستان در بخش مرکزی دهستان ادیمی و دهستان بزی واقع گردیده و بخش صابری شامل دهستان قائم آباد و دهستان سفیدآبه است.
سرزمین سیستان  از مکان های تاریخی و دیدنی زیادی برخوردار است در این گزارش به بناهای تاریخی و زیبایی های طبیعی شهرستان نیمروز پرداخته شده است که در ادامه می خوانید.
میل نادر
این اثر تاریخی در فاصله ۴۲ کیلومتری شهرستان نیمروز و در کنار جاده ی نیمروز به نهبندان دل هر گردشگری را به خود جذب میکند این سازه که در جنوب غربی دریاچه هامون قرار گرفته است از خشت و گل و پلکانی که به بالای آن منتهی می شود ساخته شده است و در حال حاضر ۱۴ متر ارتفاع دارد.

 این میل از زمانهای قدیم بعنوان راهنمای کاروانیان مورد استفاده قرار می گرفته و در زمان نادرشاه افشار یک بار دیگر مرمت شده است.
گمرگ بلژیکی ها
یکی دیگر از اماکنی که اروپاییان در سیستان در قدیم در آن مشغول فعالیت بودند گمرگ بوده که به گمرگ بلژیکی ها معروف است فعالیت این مورد در سیستان به اوایل قرن بیستم برمی گردد.

این آثار تاریخی مربوط به دوران قاجار در ۴۲ کیلومتری غرب شهرستان نیمروز و ۹ کیلومتری شمال جاده ی نیمروز به نهبندان واقع شده است.
کاروان سرای فرنگی
این اثر تاریخی مربوط به دوران صفوی در ۴۲ کیلومتری غرب شهرستان نیمروز و ۹ کیلومتری شمال جاده نیمروز به نهبندان در بخش صابوری روستای میل نادر قرار دارد.

این کاروان سرا در ارتفاعی قرار گرفته که گردشگران ضمن تماشای آثار باستانی این اثر از مناظر زیبای دریاچه ی هامون صابوری در مواقع پرآبی استفاده کافی را خواهند برد.
سرای حاجی بزی خالصی
این بنا در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان نیمروز و در شرق روستای بزی خالصی قرار دارد این بنا در اواخر دوره قاجار توسط حاجی بزی خالصی ازبزرگان این منطقه ساخته شده است.

 تمام اتاق های عمارت از نوع طلاق چهار وجهی سبک سیستانی است که در مراکز یک بادگیرهای کوچکی بنام کولک وجود دارد.
سرای امیر خان بزی
بزی سفلی بنای امیرخان بزی در فاصله ۱۴ کیلومتری شمال شرق مرکز شهرستان نیمروز واقع شده است این عمارت نمونه کم نظیر از بناهای دوران دوران قاجار می باشد که از حیث پلان، معماری، تزیینات و کیفیت ساخت منحصر بفرد است.

 
دریاچه هامون
دریاچه و تالاب بین المللی هامون که به نام باستانی کیانسی شهرت دارد سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه وهفتمین تالاب بین المللی جهان است.
 دریاچه وتالاب هامون در شهرستان نیمروز واقع شده و مساحت آن بالغ بر ۵۶۶۰ کیلومتر مربع است که از این مقدار ۳۸۲۰ کیلومتر مربع متعلق به ایران و بقیه در خاک افغانستان واقع شده است.
 
تختک های دریاچه هامون
درون محدوده دریاچه هامون بلندی های به شکل مستطیل و دایره با طول متوسط 100تا 150متر و عرض 50 تا 70متر وارتفاع 3 تا 4 متر وجود دارد که به آن تختک گفته می شود.
شغل اکثر مردم دامداری، صیادی و حصیر بافی بوده است و با خشکسالی دریاچه هامون برخی از این تختک ها از بین رفته اند.
 
جنگل لورگ باغ
واژه لورگ باغ از دو کلمه ی«لورگ و باغ» تشکیل شده و در گویش سیستانی بدین گونه معنا گردیده است: لورگ یعنی تپه یا بلندی که از اطرافش بلندتر و در حصارآب، تالاب یا نیزار باشد.باغ هم به معنای مکانی سرسبز، آباد وخرم است.
بنابراین دو کلمه ی لورگ و باغ باهم نام مکان مسکونی به نام روستای لورگ باغ را به خود گرفته است.
از جاذبه های این روستا می توان به جنگل هایی طبیعی و درخت گز اشاره کرد که عمر آن تقریبا نزدیک به یک صد سال می رسد و مردم روستا اعتقاد خاصی در مورد آن دارند و نوعی تقدس برایشان محسوب می شود.
ازجاذبه های دیگر لورگ باغ می توان به حیات وحش جنگل های اطراف روستا اشاره کرد که انواع جانوران ‌‌‌مثل روباه، شغال، گراز، خرگوش، انواع مار و انواع پرندگان...در آن وجود دارند.
 
جنگل های حفاظت شده هامون
این منطقه با 000/201 هزار هکتار وسعت شامل دشت هامون، دریاچه یا تالاب بین المللی هامون و رودخانه هیرمند می شود.
پرندگان وجانوران وحشی این منطقه پلیکان و فلامینگو، پرندگان مهاجر آبی، تیهو، زنگوله بال  کورکر(باقرقره)، خرگوش، شغال، کفتار، یوز پلنگ، گراز و  آهو می باشد.
ناهمواری ها و بلندی های منطقه در شمال وشمال غرب شهرستان وجود دارد که کوههای اطراف بندان شامل کوه پاتورگی، کوه ملک دون، کوه موسی، کوه زرافک است.
 
منطقه شکار ممنوع موکد سرخ سفید آبه
این منطقه با مساحتی تقریبی000/130هزار هکتار در شهرستان نیمروز واقع شده و از گونه های شاخص گیاهی آن می توان به گز تاغذ اسکنبیل، ردرمنه،  بنه،  کهور و از گونه های شاخص جانوری آن می توان به هوبره، جبیر، کل و بز  قوچ و میش اشاره کرد.
منطقه حفاظتی موکد سرخ در طول های E605160تاE603000  وعرض های N304341 تا N300916 در 110کیلومتری جنوب غربی شهرستان نیمروز و دهستان سفیدآبه واقع گردیده است.
 ناهمواری های این منطقه شامل کوه های منطقه سفید آبه نیز شامل پلنگ کوه، کوه جنجا، کوه عسگی، کوه موکدسرخ، کوه سیاستراگی، کوه آساگی، کوه هیبو، کفتارکوه، مرادکوه می باشد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjhoeh.uqe88zsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما