تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۶
سیستان و بلوچستان در سالی که گذشت با حوادث و رویدادهای مختلفی روبرو بود، به طوری که برخی شادی آفرین و برخی نگران کننده بودند و صدر نشین اخبار کشور شدند.
ثبت 2 عنوان بین المللی آلودگی به نام سیستان/اهتزاز پرچم آمریکا و انگلیس در چابهار!/ رسیدن گاز از ایرانشهر به میدان زاهدان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، سال 1395 آخرین روزهای خود را سپری می‌کند که به همین بهانه پایگاه خبری عصر هامون مروری دارد بر مهمترین اخبار امسال سیستان و بلوچستان، رخدادهایی که توجه مردم دیگر نقاط کشور را نیز به خود جلب کرد.
سال 95 با عنوان سال « اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» آغاز شد تا  ملت ایران با تحقق اقتصاد مقاومتی آرزوهای بزرگ فراروی کشور را برآورده و در مقابل تهدید های دشمنان و دشمنی های آنان، از آسیب پذیری خارج کند.
 
آغازین روزهای فروردین ماه بود که خبر پر حاشیه مرگ یک بهیار در زاهدان باعث تلخ کامی مردم استان شد پس از آن وزارت بهداشت طی مصاحبه ای عنوان کرده بود که علت مرگ بهیار زاهدانی محرمانه است!
چیزی از این اتفاقی نگذشته بود که در 16 فروردین ماه زمانی که دانش آموزان پس از 14 روز تعطیلات به مدارس بازگشته بودند حادثه ای تلخ در یکی از مدارس شهرستان خاش رخ داد.
علیرضا نخعی مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در تشریح این حادثه گفت: در مسیر رفت و آمد دانش آموزان، دیوار مخروبه ای وجود داشته که به دلیل بارندگی های اخیر استحکام آن به کمترین حد خود رسیده است و آن روز دانش آموزان در آنجا مشغول بازی بودند.
وی ادامه داد: آموزگاران این مدرسه پس از اینکه یقین پیدا کردند که دیوار در حال ریزش است دوان دوان خود را به دانش آموزانی که در کنار این دیوار قرار داشته می رسانند و دانش آموزان را از خطر قرار گرفتن در زیر آوار با پرت کردن آنان، نجات می دهند.
نخعی گفته بود که متاسفانه پس از نجات دانش آموزان،  معلمان فداکار، حمیدرضا گنگوزهی و عبدالرئوف شهنوازی زیر آوار گرفتار می شوند که یکی از این عزیزان به طور کامل و دیگری پایش زیر آوار قرار می گیرد.
 
در ادامه این اخبار 17 فروردین ماه دستگاه قضا سیستان و بلوچستان از مولاوردی معاون رئیس جمهور به واسطه ادعای او اعلام جرم کرد که وی 23 فروردین ماه به دادگاه احضار شد.
سال 94 بود که مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان در گفت و گو با یکی از رسانه های داخلی از اعدام مردان همه مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان گفته بود که این خبر سبب خوراک خبری برای رسانه های بیگانه شد.
 
25 فروردین ماه روز رزمایش بزرگ امنیتی پیامبر اعظم(ص) با حضور هزاران نفر از مردم شیعه و سنی جنوب شرق کشور در استان برگزار شد تا بار دیگر وحدت و اقتدار جمهوری اسلامی به رخ دشمنان کشیده شود.
 
26 فروردین ماه بارش باران شدید در سیستان و بلوچستان سبب جاری شدن سیل در برخی مناطق شمال استان شد به طوری که 119 نفر در سیستان چادر نشین شدند و 12 شهر و روستا گرفتار سیلاب شد.
 
آخرین روزهای فرودرین ماه سیستان و بلوچستان معطر به عطر دو شهید مدافع اسلام شد و شهیدان «حسینعلی کیانی» و «عقیل شیبک » بر روی دستان شهید پرور مردم استان بدرقه شدند.
 
خبر  خرابی 10 تن شیر و ده ها تن هندوانه در سیستان و بلوچستان صدر اخبار اردیبهشت ماه بود و این موضوع سبب نگرانی بسیاری از کشاورزان و دامداران استان شد.
خرابی هندوانه ها در شهرستان دلگان سبب ورشکستگی بسیاری از کشاورزان شد و بسیاری از آب های زیر زمینی نیز در سایه عدم نظارت مسئولین هدر رفت.
معیشت 6 هزار دامدار استان نیز که به فروش شیر وابسته است خرابی 10 تن شیر باعث نگرانی هایی برای این قشر از جامعه شد.
16 اردیبهشت ماه درگیری مرزبانان سیستان و بلوچستان با افراد مسلح در جکیگور باعث شهادت 4 مرزبان در استان شد.
در همین خصوص بخشدار پیشین با تایید این خبر گفته بود: اشرار مسلح با کمین در منطقه مرزی پیشین در جنوب شرق کشور در حدفاصل باهوکلات و پیشین نزدیکی مرز پاکستان و ایران،‌ با ماموران هنگ مرزی جکیگور درگیر شدند.
 
20 اردیبهشت ماه فیلترینگ گزینشی سایت های فاقد مجوز در منطقه سیستان واکنش‌های گسترده ای را در بین اهالی فرهنگ و رسانه کشور ایجاد کرد .
البته در این بین فیلتر کردن اکثر سایت‌های منتسب به جریان اصولگرا و عدم فیلتر سایت های بدون مجوز اصلاح طلب شائبه های زیادی را مبنی بر عملکرد گزینشی این فیلترینگ به وجود آورد.
 
 
23 اردیبهشت ماه بود که زابل به عنوان آلوده ترین شهر جهان ثبت شد، براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی به دلیل وجود طوفان‌های شن در شهر زابل ایران که در ماه‌های تابستان وجود دارد این شهر زابل ایران آلوده‌ترین شهر جهان لقب گرفت.
 
 
آخرین روزهای اردیبهشت ماه نیز اهتزار پرچم آمریکا و انگلیس در حاشیه بزرگترین نشست پسابرجامی (نشست آیورا) در چابهارسبب تعجب بسیاری از مردم شد ، هر چند این پرچم ها زیاد بالا نماند و به دست مردم محلی به پایین و به آتش کشیده شد.
 
 
در حالی خرداد ماه داشت روزهای آرام خود را سپری می کرد که شیطنت کارکنان بیمارستان رازی سراوان سبب نگرانی مردم سراوان شد.
انتشار عکس مار در اتاق عمل در فضای مجازی سبب شد تا شهروندان خواستار پیگیری این موضوع از مسئولین امر شوند.
مرزبان مسئول روابط عمومی این بیمارستان با بیان اینکه درب و پنجره های ورودی بیمارستان 2جداره است و هیچ گونه جانوری نمی تواند به این بخش وارد شود،گفت: شیطنت کارکنان باعث ورود مار به این بخش شده است.
وی در تشریح ورود مار افزود: مار توسط کارکنان در بیرون از بیمارستان به دام انداخته شده و داخل ظرفی به اتاق عمل این بیمارستان  منتقل شده است.
 
 
27 خرداد ماه در حالی که بسیاری از مردم و مسئولین استان نسبت به سلسله اتفاقات ضد فرهنگی دانشگاه سیستان و بلوچستان واکنش نشان دادند بی بی سی و برخی از رسانه های اصلاح طلب از برخورد انضباطی با دانشجویان خاطی، انتقاد کردند.
27 اردیبهشت ماه با پخش موسیقی در محیط دانشگاه سیستان و بلوچستان برخی از دانشجویان این دانشگاه که گویی قبح شکنی ها چند ساله فرهنگی در دانشگاه سیستان و بلوچستان در آنها تاثیر گذار بوده است عنان از کف دادند و با حرکات موزون فضای علمی این جشنواره را با سالن‌های پارتی و عروسی‌های مختلط اشتباه گرفتند.
تا جاییکه دادستان وقت مرکز سیستان و بلوچستان علیه رئیس این دانشگاه اعلام جرم کرد.
 
 
30 خرداد ماه حضور یکی از فعالین فتنه در سیستان و بلوچستان سبب اعتراض جمعی از مردم استان شد.
 محمد نوری زاد از فعالین فتنه 88 با انتشار تصاویر گسترده ای در کانال تلگرامی خود از سفر چند روزه اش به سیستان و بلوچستان پرده برداشت.
سفر نوری زاد به استان سیستان و بلوچستان در حالی صورت گرفت که هیچ کدام از مسئولین استان نسبت به سفر نامبرده واکنش نشان نداده و خبرها در خصوص دعوت کننده وی به استان نیز ضد و نقیض بود، هرچند او گفته بود دیداری با برخی از خواص در استان داشته که جزییات آن را به خواست آنها منتشر نکرده است.
 
 
13 تیر ماه بود که خبر حمله تمساح پوزه کوتاه ایرانی معاون سازمان محیط زیست را جهت دلجویی از خانواده وی به سرباز کشاند.
پروين فرشچي معاون سازمان محیط زیست با حضور در منزل خانواده علیرضا بزرگزاده کودک ده ساله سربازی ضمن اظهار تاسف از این حادثه ناگوار، بیان کرد: مرگ این کودک باعث ناراحتی تمامی کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست کشور  و بخصوص خانم ابتکار ریس سازمان شده است.
وی ادامه داد: تمساح پوزه کوتاه موجودی است خجالتی و اما در این موقع از سال که فصل زاد و ولد و تخم گذاری این حیوان است  در صورت نزدیک شدن به زیستگاه ان حالت تهاجمی به خود می گیرد.
معاون محيط زيست دريايي با بیان این مطلب که امیدواریم دیگر شاهد چنین رویدادهای تلخی نباشیم، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کشور موظف است که دیه این کودک را پرداخت کند.
 
 
در حالی که مدت ها از عدم سفر استاندار به سیستان می گذشت 29 تیر ماه حاشیه جدیدی برای سفرهای پیاپی استاندار به جنوب استان رقم خورد این سفرها با اوج افزایش آلودگی و گرد و غبار در سیستان و حضور هاشمی در چابهار به اوج خود رسید و بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی از نماینده ارشد دولت در استان دعوت کردند تا در روزهای گردوخاکی سری هم به شمال سیستان و بلوچستان بزند. 
 
 
اول مرداد ماه بود که اسید پاشی افراد ناشناس بر روی یک راننده تاکسی در زابل سبب رعب و وحشت در این شهرستان شد هر چند این تنها اتفاق تلخ اول مرداد ماه نبود بلکه خرید کفش استوک از سوی یک شهروند زاهدانی باعث مرگ وی شد.
 خالقی دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان در این خصوص گفته بود که این شهروند زاهدانی سال 93 یک جفت کفش معمولی دست دوم از بازار رسولی زاهدان خریداری کرده که بعد از چند روز متوجه می شود شست پای او دچار زخم و عفونت شده است.
وی گفت: این فرد به پزشک در زاهدان مراجعه می کند که نتیجه خوبی نمی گیرد بنابر این اعضای خانواده او این فرد را برای ادامه معالجه به مشهد می برند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان افزود: بعد از تشخیص پزشک معالج پای این فرد قطع می شود اما عفونت به دست این فرد نیز سرایت که متاسفانه وی بر اثر عفونت زیاد در سال گذشته فوت کرده است.
 
 
خرداد ماه بود که قصه مرگ ماهی ها زنگ خطر بحران آلودگی را به صدا در آورد تا شاید دستی برای نجات هامون بلند شود اما با گذشت 2 ماه نه تنها فریاد رسی برای هامون نرسید بلکه این تراژدی بار دیگر تکرار شد.
21 مرداد ماه سیستان شاهد تشییع هزاران قطعه ماهی بر روی سله های خشک این رودخانه بود.
 
 پس از مرگ هزاران ماهی در خرداد ماه همچنان سکوت خبری مسئولین ادامه داشت و حتی بانوی سبز پوش دولت تدبیر نیز به این اتفاق واکنشی نشان نداد که به گفته برخی منتقدان سیاسی معصومه ابتکار بیش از انکه علاقه مند به محیط زیست باشد علاقمند به شوهای رسانه ای و شرکت در جلسات سیاسی است و اگر در عرصه محیط زیست مانوری میدهد برای گرفتن برخی عکس های یادگاری با ژست محیط زیستی است.
24 شهریورماه بود که امید آرامی نخستین مدال طلای تاریخ استان سیستان و بلوچستان را در کشتی فرنگی در مسابقات جهانی گرجستان دریافت کرد اما کسب این مدال توسط این نوجوان تحسین بسیاری از مسئولین و مردم استان را در پی داشت به طوری که استاندار سیستان و بلوچستان از تقبل هزینه این کشتی گیر تا مقطع دکترا خبر داد و سردار معروفی فرمانده سپاه سلمان نیز طبق قولی که به این ورزشکار داده بود یک باب خانه برای این ورزشکار طلایی استان افتتاح کرد.
آخرین روز های شهریور ماه مصادف با نزدیکی عید غدیر بود که اطلاعات سپاه سلمان با دستگیری دو تروریست پاکستانی و کشف 2 بمب پدالی در سراوان عیدی شیرینی به مردم استان داد تا طعم امنیت بیشتر چشیده شود.
 
۳۱ شهریور ماه آغاز آلودگی آب شرب در سیستان بود که علی رغم شکایات مردم مبنی بر طعم و بوی آب اما مسئولین این موضوع را تکذیب کردند و عنوان داشتند که آب سیستان هیچ گونه آلودگی ندارد که پس از پیگیری های عصرهامون ناظری فرماندار زابل علت آلودگی آب را رشد جلبک در چاه نیمه شماره یک خوانده بود.
 
۱۷ مهر ماه بود که استاندار سیستان و بلوچستان از هجمه درون دولتی به منطقه آزاد سیستان پرده برداشت و در دیدار با رئیس جمهور به این هجمه ها اشاره کرد و گفت: تحقق این خواسته مردم منطقه نیازمند یک مدیریت خاص است.
این در حالی بود که مردم سیستان در سفر ریاست جمهوری به استان خواستار منطقه آزاد شدن این منطقه بودند.
 
 
۲۵ مهر ماه بود که دستگیری عاملین داعش در استان توسط نیروی انتظامی و بزرگترین باند عاملین فساد در زاهدان توسط اطلاعات سپاه سبب خوشحالی و امنیت خاطر مردم از اشراف اطلاعاتی نیروهای نظامی و انتظامی شد.
۲۷ مهر ماه بود که جبهه مردمی سیستان و بلوچستان برای میزبانی بیش از ۱۲ هزار زائر ابا عبدالله الحسین(ع) که برای اربعین عازم کربلای معلی بودند پای کار آمد.
ورود زائرین پاکستانی از 29 شهریور آغاز و تا 17 مهر ادامه داشت و  12 هزار و 637 زائر وارد کشور شده و با تعداد 150 دستگاه اتوبوس به کربلا اعزام شدند.
۸ آبان ماه بود که یک مسئول دولتی شهرستان ایرانشهر؛ با پرتاب قندان به سمت ارباب رجوع اقدام به تکریم وی کرد.
یک شاهد عینی در این خصوص گفته بود که در پی مشاجره یکی از مسئولین شهرستان ایرانشهر با یک ارباب رجوع؛ مسئول مربوطه اقدام به پرتاب قندان می نماید و سر ارباب رجوع را می شکند.
 
اواسط آبان ماه در ادامه بحران بی آبی در جنوب شرق کشور آب تنها بندر اقیانوسی ایران به دلیل رشد جلبک کشنده قرمز قطع و سبب مشکلاتی برای مردم شد.
مسعود شعلی بر مدیر اب و فاضلاب چابهار با بیان اینکه رشد جلبک کشند قرمز در چند روز گذشته در محدوده آب شیرین کن کنارک تولید آب را در چابهار و کنارک مختل و به کمتر از نصف کاهش داده است، افزود: مردم این مناطق هم اینک آب مورد نیاز خود برای مصرف خانگی را به صورت تانکری از ابتدای ورودی شهر چابهار نزدیکی پایانه مسافری خریداری می کنند.
 
۲۲ آبان ماه بود که خبرنگاری خود خبرساز شد؛ و شهادت خبرنگار محسن خزایی سبب رنجش خاطر مردم ایران بالاخص جامعه رسانه و فرهنگی شد به طوری که هنرمندان با ارسال پیام‌هایی به این موضوع واکنش نشان دادند و مردم در تشیع پیکر این شهید سنگ تمام گذاشتند.
 
۲۷ آبان ماه در مقابل چشم استاندار سیستان و بلوچستان به مردم ایران توهین شد.
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان با هدف گسترش مناسبات و همکاری‌های دوجانبه به افغانستان سفر کرد اما حاشیه هایی در رابطه با پرچم ایران که به صورت وارونه به نمایش درآمده بود زودتر از دستاوردهای این سفر به رسانه ها رسید، تصاویر منتشر شده از این دیدار پرچمی را در پس زمینه مقامات دو کشور نشان می داد که وارونه پرچم رسمی کشورمان بود.
 
۱۳ آذرماه ۳ زندانی با مجروح کردن افسر نگهبان از زندان فرار کردند؛ در همين رابطه يك منبع آگاه در گفت و گو با خبرنگار دادمردان، ادعاي فرار زندانيان از زندان مركزي زاهدان را رد کرد و افزود: اين سه محکوم فراری از مددجويان كانون اصلاح و تربيت زاهدان بوده و ربطي به زندان مركزي زاهدان ندارد.
 
۱۹ آذرماه نجفی مدیر کل جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان از بدهی ۶ میلیاردی دولت به ۴۰ هزار کشاورز سیستانی پرده برداشت و گفت: درحال حاضر 40هزار نفر در منطقه سیستان دستمزد خود را دریافت نکرده اند که جمع مبلغ دستمزد آنها به 6میلیارد تومان می رسد.
وی در خصوص پرداخت دستمزد افراد فعال در بخش لایروبی انهار با دست که از سال گذشته حقوق خود را دریافت نکرده اند نیز گفت: این دستمزد حق مسلم آنها است، در سال گذشته تدابیری در این زمینه اندیشیده شده بود و لایروبی انهار فرعی یا همان انهار درجه سه  و چهار را انجام دادیم.
 
۲۳ آذرماه بود که تصویری از مسئولین سیستان و بلوچستان در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از سفر معاون استاندار به همراه چند مسئول دیگر به قلب اروپا داشت.
در حالی دولتمردان سیستان و بلوچستان سفر به فرانسه را انتخاب کرده اند که سکانداران دولت در استان بارها و بارها از شرایط نامناسب مالی دولت تدبیر گفتند و مشکلات استان را به بی پولی گره زدند.
در همین خصوص و در تماس با نوری شهردار زابل از دستاوردهای این سفر پرسیدیم که وی پاسخ گویی به این سئوال را به باقر کرد معاون عمرانی استاندار محول کرد و گفت در حال جمع بندی هستیم.
با این حال در نشست خبری که برای تشریح دستاوردهای این سفر برگزار شد به  برتری گاو سیستانی بر گاو فرانسوی به عنوان یک دستاورد اشاره شد.
 
۲۴ آذر ماه بود که بازار داغ شایعات فضای مجازی به دانشگاه علوم دریایی چابهار رسید و در اظهار نظری عجیب عنوان شد که ۵۱ نفر بر اثر انفجار کشته شدند.
در تماسی که خبرنگار حوادث عصرهامون با احمد علی موهبتی فرماندار وقت چابهار داشت، وی ضمن تکذیب این موضوع گفت: مانوری در چابهار برگزار شده و عملیات ها و انفجارهای متعددی هم انجام دادیم ولی اینکه انفجاری در این دانشگاه رخ داده باشد که تعدادی زیادی کشته شده باشند صحت ندارد.
۲۶ دی ماه بود که تجهیزات چشم پزشکی در زاهدان جان یک بیمار را گرفت.
یکی از شهروندان جهت درمان چشم به یکی از کلینیک های خصوصی زاهدان مراجعه کرد که در حین عمل یکی از دستگاه های چشم پزشکی بر روی وی سقوط می کند.
به گفته فرزند متوفی بر اثر سقوط دستگاه بیمار به کما رفت که پس از چند روز جان خود را از دست می دهد.
 
 
۲۷ دی ماه بود که سیستان رکورد بین المللی دیگری را به نام خود ثبت کرد. به نوشته گاردین 9 شهر در جهان به عنوان خطرناک ترین هوا در جهان به ثبت رسیده اند که زابل ایران رکوردار این شهرها در جهان است.
در آخرین بررسی ها، شهر زابل در شمال سیستان و بلوچستان به عنوان خطرناک ترین هوا در جهان ثبت شد و پس از آن 4 شهر در هند، 2 شهر در عربستان صعودی، یک شهر در کامرون و یک شهر در چین به عنوان خطرناک ترین هوا به ثبت رسید.
 
چیزی از ثبت رکورد جهانی در سیستان نمی گذشت که بارش باران سبب سیل در جنوب سیستان وبلوچستان شد و افراد زیادی بی خانمان و خسارات زیادی به این شهرها وارد شد.
علی ای حال در حالی مردم با مشکلات سیل دست و پنجه نرم می کردند که مسئولان استان بدون توجه به مشکلات سیل زدگان ساعات خود را در همایش چابهار سپری می کردند و حتی عدم حضور آخوندی وزیر راه با واکنش گسترده مردم و نمایندگان آنها در مجلس روبرو شد.
با این حال سیل جنوب استان جان یک زن مسن خاشی را گرفت که این مرگ نیز حاشیه دار شد به طوری که جابه جایی این جسد با جسد فردی دیگری در این شهرستان باعث بیانیه های مختلف از دانشگاه علوم پزشکی گردید.
 
18 بهمن ماه امسال با حضور سردار پاکپور فرمانده فرمانده نیروی زمینی سپاه  پاسداران 823 پروژه محرومیت زدایی در سیستان و بلوچستان و در حوزه های مختلف مورد بهره برداری قرار گرفت.
سردار پاکپور با بیان اینکه امروز پایه و اساس امنیت در جنوب شرق کشور فقرزدایی، محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی است، افزود: تاکنون اقدامات زیادی در این راستا انجام شده که این 823 پروژه تنها بخشی از آن به شمار می رود.
 
 
 
30 بهمن امسال مصادف بود با آغاز به کار چهل و سومین بیمارستان صحرایی سپاه پاسداران در منطقه محروم مورتان از توابع شهرستان سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان، سردار معروفی فرمانده سپاه سلمان در آخرین روز فعالیت این بیمارستان صحرایی از ارائه خدمات بهداشتی درمانی رایگان به بیش از 33 هزار نفر در این بیمارستان صحرایی خبر داده بود.
 
 
11 اسفند ماه امسال سیستان و بلوچستان میزبان 16 شهید گمنام بود، براساس اولویت و درخواست مردم، زاهدان میزبان یک شهید، بمپور 3 شهید، قصرقند 3 شهید، سرباز  3 شهید، پایگاه نیروی دریایی سپاه چابهار یک شهید و منطقه آزاد تجاری چابهار نیز میزبان 2 شهید گمنام بود.
 
 
 ۱۰ اسفند ماه بود که رئیس دولت یازدهم در سفر چند ساعته خود به سیستان و بلوچستان مشعل گاز را در زاهدان روشن کرد هر چند روشن کردن مشعل گاز در این شهرستان تنها به روشن شدن مشعل نمادین این شهر انجامید و گازدار شدن شهروندان موکول به ۵ سال بعد شد.
 
 
۲۲ اسفند ماه بود که در اقدامی عجیب نام میادین شهدا شروع به تغییر کرد و آغاز این تغییر نام ها با میدان شهید مرادقلی به میدان راه آهن آغاز شد.
25 اسفند ماه نیز آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم نسبت به عملکرد استاندار سیستان و بلوچستان انتقاد کرد و بیان داشت: عقیده دارم کسانی که برای استانداری تعیین می‌شوند پیش از آن باید دولت برای آنها کلاس آموزش ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی برگزار کند.
وی ادامه داد: در شیراز مشکلاتی به وجود آمده و در سیستان و بلوچستان استانداری فرستادند که تعادل بین شیعه و سنی را برهم زده است.
 
علی ای حال سیستان و بلوچستان در حالی آخرین روزهای خود را سپری می کند که همچنان خبری از ۸ ملوان کنارکی در دست نیست!

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcco4qo.2bqip8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما