تاریخ انتشار :جمعه ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۷
با توجه به نزدیک شدن به سال جدید و معرفی استان سیستان وبلوچستان به عنوان مقصد گردشگری کشور، بسته عیدانه پایگاه خبری لادیز برای معرفی هرچه بیشتر جاذبه های گردشگری شهرستان میرجاوه منتشر شد.
"میرجاوه" بهشت گردشگری جنوب شرق کشور چشم به راه مسافران نوروزی
پایگاه خبری لادیز؛ شهرستان میرجاوه یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان و در ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر زاهدان واقع شده است و با وسعت 435 کیلومترمربع و جمعیت 45 هزار و 357 نفر  تنها مرز قانونی در جنوب شرق کشور است که از طریق راه اهن، ایران را به شبه قاره هند متصل می کند و گمرک میرجاوه یکی از قدیمی ترین گمرکات کشور با قدمتی بیش از صد سال، محلی برای صادرات و واردات کالاست.
 
 

 

 
پیشینه تاریخی نامگذاری شهر میرجاوه به دوره افشاریان باز می گردد ، در این زمان "میر بولان ریگی" از اجداد طایفه ریگی سپه سالار نادر شاه افشار بوده که با اندیشیدن ترفندی نظامی زمینه فتح هندوستان را فراهم می کند و به همین خاطر به پاس خدمات وی نادر شاه به فرمانفرمای کرمان دستور می دهد که منطقه سرحد در بلوچستان را به نام وی سندکنند و از همین زمان محل تولد وی که میرجاوه بود است به عنوان "میرجاه" به معنی جای و محل زندگی "میر" که منظور همان "میر بولان ریگی" می باشد معروف می شود و به مرور زمان به میرجاوه تغییر می کند .
میرجاوه از سال 1332 به عنوان یکی از بخش های شهرستان زاهدان شناخته شده و دارای دو دهستان لادیز و تمین بوده است، شهرداری میرجاوه در سال 1341 در بخش میرجاوه استقرار یافته است و در اسفند سال 1391 میرجاوه از شهرستان زاهدان منتزع و با مرکزیت شهر میرجاوه به شهرستان ارتقا پیدا کرد، لازم به ذکراست که این شهر اولین سیستم لوله کشی و اولین راه آهن درایران را داشته است و جزء اولین شهرهایی است که داری شهربانی و کمرگ بوده است.
 
محصولات کشاورزی شهرستان میرجاوه
محصولاتکشاورزی شهرستان میرجاوه با توجه به تفاوت های اقلیمی در سه بخش آن متنوع هستند در بخش ریگ ملک و مرکزی در بخش محصولات زراعی بیشتر گندم ، جو ، ذرت ، یونجه و در بحث باغداری بیشتر نخل خرما وجود دارد، اما در بخش لادیز با توجه به لطافت هوا در این بخش و وجود منابع آبی در کوهستانها انواع و اقسام محصولات زراعی باغی به عمل می آید که از آن جمله می توان به محصولاتی مانند گندم ، جو ، ذرت ، یونجه ، کلزا ، پیاز ، گوجه فرنگی ، نخود ، عدس ، لوبیا و محصولات جالیزی اشاره کرد در بحث باغداری تمام میوه های سردسیری و حتی خرما و میوه هایی مانند زرد آلو ، آلو ، هلو ، ‌شلیل ، گردو ، بادام ، آلبالو ، ‌گیلاس ، ‌زرشک و انواع و اقسام میوه های دیگری مثل توت ، شاه توت  در بخش لادیز به عمل می آید.
 

 
 
 آثار تاریخی شهرستان میرجاوه
شهرستان میرجاوه با داشتن 64 اثر تاریخی و طبیعی و 14  اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثارملی، یکی از مهم ترین قطب های گردشگری استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که ساختمان پست ، اداره شهربانی، اداره راه آهن، معماری صخره ای، چشمه حضرت موسی، غار لادیز، قبرستان هفتاد ملا، آبشار لادیز، حمام قدیمی، قله لادیز از جمله  آثار باستانی این شهرستان است.
غار و آبشار لادیز  از جاذبه‌های طبیعی و منحصر به فرد شهرستان میرجاوه و بخش لادیز است که هر ساله گردشگران زیادی را از مناطق مختلف کشور به خود جذب می‌کند، آبشار لادیز در فاصله کمی از غار لادیز واقع شده و در 25 کیلومتری جنوب غربی شهر میرجاوه قرار دارد و همه ساله به ویژه در فصل تابستان گردشگران زیادی را به طرف خود جذب می‌کند، آب و هوای روستا در فصل پاییز و زمستان و اوایل بهار مطبوع و دلپذیر و در تابستان گرم است، رودخانه لادیز نیز از شمال روستا عبور می‌کند، این روستا قدمت چندانی ندارد و از مناطق ییلاقی عشایر بلوچ بوده است که سال‌ها پیش به سکونتگاه دائمی تبدیل شده است.
 

 

 
 

 
پست میرجاوه
همزمان با احداث شبکه راه آهن از کویته به زاهدان، نقطه مرزی میل 72 به یکی از مبادی اصلی ورودی مسافر و ترانزیت کالا در شرق کشور مبدل شد و این امر موجب شکل گیری شهر میرجاوه و مجموعه ای از ساختمان های اداری، مسکونی، انتظامی و خدمات دیگر شد که ساختمان پست میرجاوه یکی از انهاست، این ساختمان به سبک معماری خانه های چوبی با سقف شیروانی برای انجام مراسلات پستی در خیابان فرخی سیستانی و همجوار با ساختمان شهربانی ساخته شده است.
 

 
 
راه آهن میرجاوه
ساختمان راه آهن میرجاوه  و مجموعه سازه های مرتبط با آن سنگ پایه بنای شهر میرجاوه و زاهدان است که در حاشیه خیابان فرخی میرجاوه واقع شده است.
 

 
 
شهربانی میرجاوه
شهربانی میرجاوه پس از شروع به کار خط راه آهن کویته، زاهدان در نقطه مشترک دو کشور ایران و پاکستان شهر میرجاوه شکل گرفت و به تدریج با احداث مجموعه هايی از ساختمان های اداری و دولتی و شخصی رشد یافته و گسترش می یابد و این مرکز پلیس شهری به منظور حفظ نظم و امنیت شهر نوپای میرجاوه راه اندازی شد.
 

 
قبرستان هفتاد ملا
قبرستان تاریخی هفتاد ملا یکی از جاذبه‎های بسیار زیبا و منحصربفرد شهرستان میرجاوه  با بیش از ۵۰۰ متر مربع وسعت به شکل کمانی در بخش شرقی روستای روپس و در 20 کیلو متری روستای تمین واقع شده است، در دامنه ارتفاعات مشرف بر روستا یک تو رفتگی وجود دارد که در پناه ان یک نمونه از گورستان های منحصر به فرد دوران اسلامی بنام گورستان هفتاد ملا قرار گرفته است ، این گورستان با حدود 50 متر مربع مساحت، شامل مجموعه ای از صورت قبر های پنج طبقه مصطبه ای شکل پلکانی با دیواری مخوف و سوراخ دار عمود بر روی انها می باشد.
 

 
 
قلعه تپه لادیز
قلعه لادیز در کنار سفلی، در 17 کیلو متری جنوب غرب میرجاوه و در مسیر میرجاوه به تمین قرار گرفته است، ویژگی های این اثر استفاده از سنگ های درشت برای پیبندی بنا و ساختن دیوار های خشتی روی این پی های سنگی می باشد.
 

 
معماری صخره ای روستا تمین
معماری صخره ای تمین معماری منحصر بفرد است و فقط در چند جای ایران چنین معماری دیده می شود علاوه بر معماری ، دهستان تمین دارای طبیعت زیبا و بکر می باشد.
 

 
" روستای تمین" بهشتی در دل کویر / سرزميني با قدمت ۱۰۰ هزار سال در دامنه تفتان
دهستان «تمین» از مناطق هدف گردشگری استان سیستان و بلوچستان و شهرستان میرجاوه محسوب می شود و به سبب ویژگی های خاص منطقه ای و طبیعت دست نخورده آن مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.



صنایع دستی میرجاوه
از مهم‌ترين صنايع دستي اين شهرستان مي‌توان به سوزن دوزي، قالي‌بافي و گليم بافي اشاره کرد که توسط زنان و دختران هنرمند روستا با نقوش سنتي و قديمي توليد مي‌شود.
انواع زيورآلات زنانه، لباس‌هاي بلوچي، لباس‌ها و پارچه‌هاي سکه‌دوزي و سوزن‌دوزي شده، قالي، گليم، خرما و ديگر ميوه‌ها، سوغات روستاي لاديز به شمار مي‌آيند.
 

 

 
 سوزندوزی:یکی از مهمترین هنرهای زنان این منطقه سوزندوزی می باشد که قدمت زیادی داشته به نحوی که کلیه مراحل دوخت آن سنتی بوده ودر گذر زمان اصالت خود را حفظ نموده است از سوزن دوزی در تزئین لباسهای محلی زنانه ،رومیزی وتزئینات وسایل منزل استفاده می شود.
 


خوراک در شهرستان میرجاوه
مردم باتوجه به شیوه معیشت غالب که دامداری و کشاورزی است از این محصولات برای خوراک استفاده می نمایند و خوراک های معروف آنان عبارتند از : آبگوشت ، کباب ، تنورچه ، کله پاچه و در قسمت سبزیجات و لبنیات نیز عبارتند از : آبگوشت بنه که از مغز میوه درخت بنه تهیه می شود ، کشک ، دوغ و ماست .
از غذاهاي رايج روستاي لاديز نیز  مي‌توان به تباهک، شيلانج، کباب تنورچه، حلوا خرما و کشک زرد اشاره کرد.
 
شماره تلفن های ضروری شهرستان میرجاوه
 

 
انتهای پیام/4941
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcizva3.t1ar32bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما