تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۱
یادداشت/حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری/

اسلام قالب خانواده را بر مهر و نقش مادر استوار کرده است

دین اسلام قالب خانواده را بر مهر و نقش مادر استوار کرده است، این مهر باید بتواند پیوندی ناگسستنی و مستحکم بین اعضای خانواده ایجاد نماید.
اسلام قالب خانواده را بر مهر و نقش مادر استوار کرده است
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس، حجت الاسلام والمسلمین نجف بامری نویسنده و پژوهشگر و همچنین استاد حوزه علمیه به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر یادداشتی را به این پایگاه خبری ارسال کرده است:
طبق  حدیث نبوی که می فرمایند: "بهشت زیرپای مادران است."، تاکید حضرت رسول اکرم (ص) بر کلمه‏ مادر است نه زن. و این بیانگر نقش مهم و تاثیر گذار مادر در جامعه و سرنوشت انسان‏‏ها است، اگر بهشت غایت آمال و آرزو‏‏های بشری باشد، کلیدش مادر و نقش او در این مسیر است.
در اسلام بر محوریت مادر در خانواده بسیاری تاکید شده است، مادر باید بتواند خود و فرزندان و خانواده را شایسته ‏ بهشت نماید، مادر مدیر کانون گرم خانواده است، باید زندگی را سامان بدهد، آموزگار اخلاق، ادب، زبان آموز فرزندان، القاء کننده‏ عادات نیکو و  پایه گذار شخصیت اعضای خانواده بخصوص فرزندان باشد.
به همین دلیل می ‏توان گفت این مادران هستنند که پایه گذار جامعه ا‏ی خوب یا بد خواهند بود و این گونه است که اسلام به مادر بیش‏تر از پدر و به زن بیش‏تر از مرد بهاء می‏ دهد و به حقوق، امنیت و شخصیت او بیش‏تر توجه دارد.
اسلام قالب خانواده را بر مهر مادر استوار کرده است، این مهر باید بتواند پیوندی ناگسستنی و مستحکم بین اعضای خانواده ایجاد نماید، اسلام به مساله ‏ خانواده و زناشویی به عنوان یک قرارداد اجتماعی محض نگاه نمی‏ کند.
در اسلام خانواده یک سازمان اجتماعی است که قوانین مستحکم و پایدار خود را دارد و این قوانین فراتر از رضایت زن و مرد برای باهم بودن است. وقتی مرد، پدر می‏ شود و زن مادر، آنگاه دیگر بخش بزرگی از زندگی آن‏‏ها به مسوولیت‏‏‏های اجتماعی برمی ‏گردد و باید به آن تن بدهند.
هرچند اسلام بر جنبه ‏‏‏های عاطفی و عاشقانه‏  پیوند‏‏های خانوادگی و کارکرد‏‏های آن در نقش‏‏‏های مادر، پدر وفرزندان بیش‏تر تاکید دارد، متاسفانه امروزه با به ‏وجود آمدن پدیده‏‏‏ هایی مانند صنعت زدگی، اشتغال زنان، فمینیسم و جنگ نرم، نقش زن و حضور او در جامعه به شدت به ابتذال کشیده شده است.
در جامعه‏‏ هایی که الگو‏‏های زنان آن ویترین فروشگاه‏‏ها، تجمل، لوکس گرایی و مصرف زدگی باشد ، دیگه انتظار آن را نداشته باشید که فرزندان صحیح و سالمی تربیت کند.
بنابراین زنانی که می‏ خواهند مادر باشند و در اجرای این نقش موفق شوند و نیز سلامت خانواده و فرزندان را در فضای اسلامی شکل دهند، باید الگو‏‏های اسلامی ودینی انتخاب نمایند و چه کسی می ‏تواند مادر بودن را بهتر از دختر نبوت و مادر امامت حضرت ام ابی‏‏ها، حضرت فاطمه زهرا (س) برای زنان مسلمان جامعه‏ ما تبیین و تفسیر نماید، در اینجا باعنایت  به ایام میلاد آن بانوی بزرگوار است به نمونه هایی از کردار‏‏ها و گفتار‏‏های این مادر مهربان می پردازیم:
رضایت والدین در صدر الگو‏‏های رفتاری حضرت فاطمه (س) است. روزی که ناراحتی پیامبر (ص) را از خرید دستبند وگوشواره و پرده ای برای منزلش مشاهده کرد،‌ همه‏ آن‏‏ها را جمع نمود و خدمت رسول لله ‏(ص) فرستاد و پیام داد که: دخترت بر تو سلام می ‏فرستد و می‏ گوید که این‏‏‏ها را در راه خدا انفاق کن."همانجا بود که پیامبر (ص) سه بار فرمودند: (فدا‏‏ها ابو‏‏ها)".
حضرت زهرا (س) هیچ‏گاه به همسرش در امور زندگی سخت نگرفت، وقتی امیرالمومنین علی (ع) فهمید که دو روز است غذایی در خانه نیست،‌ به ایشان فرمودند: "ای ابالحسن، من از پروردگار خود حیا می‏ کنم چیزی را از تو درخواست نمایم که تو قدرت و توان انجام آن را نداری!"
در مورد روابط اجتماعی فرموده اند: ‌"بهترین شما کسی است که با مردم نرم‏تر و مهربان تر است و ارزشمند‏ترین مردم کسانی هستند که با همسران‏شان مهربان و بخشنده اند. و مهر مادری اش را زمانی که فرزندانش مریض شده بودند این گونه به نمایش گذاشت که آن‏‏ها را نزد پیامبر برد و فرمود:اگرفرزندانم شفا یابند، ‌سه روز برای شکرگزاری روزه خواهم گرفت."
نجف بامری
انتهای پیام/8306
https://www.asrehamoon.ir/vdcfj1d1.w6d00agiiw.html
منبع : دلگان پرس
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها