تاریخ انتشار :جمعه ۱۱ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۶
38 سال پیش در چنین روزی از ساعات آغازین صبح نخستین انتخابات جمهوری اسلامی ایران آغاز شده بود، آن انتخابات به دعوت امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی برای همه‌پرسی برقراری حکومت جمهوری اسلامی بود که در روزهای دهم و یازدهم فروردین سال 58 در سراسر کشورمان برگزار شد.
روایتی دیگر از نخستین و تنها انتخابات ایران که در2 روز برگزار شد/ شیرین به اندازه مشارکت ۹۸٫۲ درصدی ملت در یک همه پرسی+تصاویر
به گزارش سرویس عصرهامون به نقل از رودآور؛ انتخابات فروردین 58 یک همه پرسی بود که در آن ۹۸٫۲ واجدین شرکت با انداختن برگه"آری" موافقت خود را با استقرار حکومت جمهوری اسلامی اعلام کردند و نتایج در روز 12 فروردین همان سال اعلام شد.
برگه رأی گیری دو قسمت بود؛ "آری" به رنگ "سبز" و "نه" به رنگ "قرمز" و بر روی آن نوشته شده بود؛

بسمه تعالی
دولت موقّت انقلاب اسلامی
وزارت کشور
تعرفهٔ انتخابات رفراندم
تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی
که قانون اساسی آن از تصویب ملت خواهد گذشت.
و این روز ها در دهم فروردین ماه سال 1396 به سراغ یکی از ناظران انتخاباتی در شهرستان تویسرکان می رویم که در همه پرسی سال 58 هم حضوری فعال داشت.او کسی نیست جز «ابوالحسن آقایی» معلم بازنشسته آموزش و پروش تویسرکان که این روزها در یک عکاسی در بین عکس های قدیمی و جدید روزگار خود را با خاطرات تلخ و شیرین سپری می کند.
 

در بازار تاریخی تویسرکان بخشی به نام قیصریه وجود دارد، مغازه عکاسی و فیلم برداری آقایی آن جاست به سراغش می رویم و در ابتدا عکسی از مقام معظم رهبری که مربوط به حضور ایشان در جبهه های جنگ در نبرد حق علیه باطل و قبل از انفجار مسجد و جانباز شدنشان است، به چشم می خورد.
 

و حال آقایی از خاطرات آن روزهای خود می گوید، از روزهایی که به همراه دیگر دوستان خود اعلامیه ها حضرت امام(ره) را از پایتخت به شهرستان می آوردند و به دور از چشم ساواکی ها و شهربانی بین مردم توزیع می کردند تا آن که انقلاب به پیروزی می رسد.
سال 50 کار عکاسی را آغاز می کند و در سال های 52 و 53 عکاسی را به صورت حرفه ای از حسین راهنما از عکاسان به نام آن روزهای تویسرکان می آموزد تا آن که سال 54 به عنوان معلم، استخدام آموزش و پرورش می شود.

خاطرات بسیاری در این میان می گوید و اما ما می رویم سر اصل ماجرا روز دهم فروردین سال 58، آنجا که او به همراه 12 معلم دیگر به عنوان مأموران انتظامی برای حفاظت و صیانت از آراء مردم از سوی فرمانداری انتخاب می شوند و البته در سال های دفاع مقدس چند تن از این افراد از جمله مرتضی درویشی، مهدی درویشی و حسین ایلخانی به شهادت می رسند.
آقایی در ادامه می گوید: از آنجا که مردم از ظلم و ستم رژیم طاغوتی و فاصله طبقاتی و به ویژه بی عدالتی رژیم پهلوی به ستوه درآمده بودند و برای استقرار یک نظام اسلامی مطابق با آرمان ها و ارزش های خود سر از پا نمی شناختند و از همان ساعات آغازین رأی گیری برای انداختن برگه آری به پای صندوق های رأی آمدند.
او می افزاید: استقبال و مشارکت مردمی آن قدر بالا می گیرد که حتی درخواست تعرفه های انتخاباتی بیشتری می شود به طوری که با بالگرد آن تعرفه ها را در استادیوم ورزشی تویسرکان تحویل می دهند.

 
عصر و شب روز دهم فروردین ماه سال 58 فرا می رسد و همچنان این خیل عظیم مردم هستند که پای صندوق های رأی می آیند، این شور و شعور انتخاباتی مردم برای حضور در صحنه ولایتمداری آنقدر گسترده، وسیع و بالاست که در سراسر کشورمان انتخابات یک روز دیگر تمدید می شود و این گونه ملت ایران با مشارکت ۹۸٫۲ به استقرار نظام جمهوری اسلامی "آری" گفتند.
 

آقایی در سال های بسیاری به عنوان ناظر و یا نماینده فرمانداری در انتخابات حضور یافته است و می گوید، در اکثر انتخابات تویسرکان، همیشه با توجه به اتمام تعرفه های انتخاباتی مسئولان برگزارکننده درخواست برگه های جدید از مرکز همدان داده می شد.
و حالا این روزها آقایی پس از بازنشستگی عکس هایی را در آلبوم خاطرات خود از نخستین راهپیمایی های قبل از انقلاب، اعزام تویسرکانی ها به جبهه ها و ورود آزادگان به میهن عزیزمان را ورق می زند.
 

و «سعید فراهانی» بازنشسته اداره ارشاد تویسرکان هم که برای مدتی مسئولیت کتابخانه شهید مدنی تویسرکان را برعهده داشته بود، از روزهای دهم و یازدهم انتخابات سال 58 می گوید، آنجا که او هم به عنوان یکی از عوامل صیانت از آراء مردم در همه پرسی فروردین ماه سال 58 در یک روستا بوده است.
می گوید: روستاییان می گفتند که ما برگه قرمز را که یادآور تلخ کامی های دوران یزیدی رژیم پهلوی است نمی خواهیم تنها و تنها برگه سبز می خواهیم.
 
 

زنگنه
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccpoqo.2bqi48laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما