تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۱
در حالی که در یک سوی منطقه سیستان جلسه ستاد بحران سیل تشکیل شده است که در بعضی از روستاهای شهرستان هیرمند هیچگونه آبی به انهار وارد نمی شود.
خشکسالی در اوج بحران سیل/ نگرانی کشاورزان از عدم ورود آب به برخی از انهار سیستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند؛ رودخانه بین المللی هیرمند همواره در اوایل ماه های فروردین و اردیبهشت هر سال مقداری آب از سوی کشور افغانستان در خود می بینید که امسال بنا به بارندگی بیشتر در این کشور آب ورودی از موقع مقرر کمی زودتر وارد منطقه سیستان  شده است که این موضوع نیز موجب خوشحالی و خرسندی کشاورزان شده است.
البته باید گفت که آب ورودی به انهار سیستان حق آبه کشور افغانستان نیست، و تنها سیلاب های فصلی و همچنین ذوب شدن برف های قله کوه ولایت نیمروز و همچنین فراه است که آب اضافی را به منطقه وارد می کند.
در این بین پس از ورود آب به منطقه سیستان تقسیم بندی و مدیریت آن به دست مسئولین محلی است تا با هدایت آب به طور مساوی به انهار سیستان همه ی کشاورزان منطقه بتوانند از این فرصت استفاده نمایند و زمین های کشاورزی را به زیر کشت ببرند و ماذاد آن به دریاچه هامون هدایت شود.
اما در برخی از روستاها گزارش هایی بر عدم وجود تقسیم بندی مساوی آب شنیده می شود که نارضایتی کشاورزان و مردم این روستاها را به دنبال داشته است.
یکی از کشاورزان شهرستان هیرمند در گفتگو با ندای هیرمند اظهار داشت: با وجود اینکه در طول سال جاری چندین بار آب به صورت سیلاب وارد انهار منطقه شده است اما روستاهای نظیر کریمکشته،کرکو ، چکل و توابع که از نهر قروکی این شهرستان تغذیه می شوند هیچگونه سهمی در دریافت آب نداشته اند.
وی افزود: رودخانه گلمیر که شاهرگ اصلی ورود آب در این منطقه به شمار می رود در حال حاضر آبی به این روستاها نمی رساند.
وی گفت: با وجود اینکه حدود 100 هکتار از زمین های کشاورزی این روستاها به وسیله ی چاهک ها به زیر کشت رفته و کشاورزان منطقه در انتظار ورود آب رودخانه جهت ادامه آبیاری محصولات هستند.
این کشاورز هیرمندی خاطرنشان کرد: مقدار آبی که در نهر قروکی موجود است از خروجی انحرافی کانال دوست محمد به داخل این رودخانه وارد می شود که حتی با افزایش دهانه این خروجی می توان شاهد افزایش ورود آب به روستاهای نام برده بود.
این کشاورز هیرمندی اظهار داشت: مجموع زمین های کشاورزی تحت پوشش نهر قروکی حدود دو هزار هکتار است که چشم امید کشاورزان حاشیه این نهر در حال حاضر  تنها به مقدار آبی است که از کانال دوست محمد به این نهر وارد می شود.  
وی همچنین تصریح کرد: در گذشته نیز مسئله  تقسیم بندی آب در منطقه هیرمند باعث نزاع های دسته جمعی شده بود که این موضوع در شان و منزلت مدیران و همچنین شهرستان هیرمند نخواهد بود.
گفتنی است که زمین های کشاورزی روستاهای کریمکشته،چکل و کرکو جزوی از حاصلخیز ترین زمین های کشاورزی در منطقه هیرمند به شمار می رود که زمینه اشتغال مقطعی برخی از کشاورزان و جوانان را شکل می دهند.
امید است تا زمانی که این سیلاب  فروکش نکرده است مدیران مربوطه با افزایش دهانه لوله انحرافی و سهمیه بندی ، مقدار آب ورودی از کانال دوست محمد به داخل نهر قروکی را افزایش دهند، تا کلیه کشاورزان این روستاها نیز بتوانند در سال اقتصاد مقاومتی – تولید و اشتغال  محصولات خود را تولید و زمینه ساز اشتغال شوند.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcepo8o.jh8woi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما